Gün geçmiyor ki güven sorunu insanla denk düşmeyelim. İnsanların güvenini kolay kazanır mısınız? Şahsen eskiye nazaran insanlara güven vermeye çalışmıyorum. Kendime sanki hakaret ediyor muşum hissine kapılıyorum. Herkesin güven sorunları var yaşadığı sıkıntıları var. Bunu aşmak kişinin elinde biz ne yaparsak yapalım o istemeden olmaz.💆♂️
Ben elimden geldiğince güven vermeye çalışırım o kişilere. Kendimi olabildiğince net bir şekilde ifade etmeye çalışırım. Ama sizin de dediğiniz gibi bu kişiler ne yaparsak yapalım o sorunu aşamıyorlar maalesef. Kendimizi çok yormayacak şekilde o insanlarla aramıza mesafe koymak en iyisi sanırım 🍃
ben insanlara güvenmem. benim iyiliğimi düşündüklerine inanmıyorum. bu yüzden benimle olmak istemiyor çoğu insan uzak duruyorlar ablam mesela benim güven sorunum yüzünden kavga ettik. bana güvenmiyorsan birdaha konuşmayalım dedi. Bana göre kendisi hainin teki iki yüzlü arkadan bıçaklayıcı bir ruh hastası bana kafayı kırmışsın diyor. Yalancı diyor sonrada ona güvenmemi bekliyor insan kardeşine yalancı diyemez. beni sevmiyor ama sanki benim iyiliğimi düşünüyormuş gibi yapıyor ben onun sorunlarımı mutlu olmak için dinlediğini düşünüyorum içinin yağları eriyor ben kötü olunca. iyi öldü kavga etmemiz kurtuldum fesat düşüncelerinden.
Güven sorunu olan veya olmayan insana kendim gibiyim. Güvenini kazanmak için türlü oyunlar oynayamam, yarin öbur gün oyunlar ortaya çıkınca karşımdakinin güveni daha büyük ölçüde yıķılacak. Bunu kimsenin kimseye yapmaya hakkı yok. O yüzden neysem oyum. Sevecekse böyle sevsin, güvenecekse böyle güvensin. Güvenmeyecekse güvenmesin.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Ben olduğum gibi davranırım. Güvenmek karşımdakine kalmış bir şey. Aman bana güvensin diye kendimi yırtmam. İsterse güvenir, istemezse güvenmez kendi bilir ☺️
Hayatımdan k kadar çok gereksiz kişi eledim ki yeni birilerini almak için uğraşmıyorum. Guvenmiyorum da. Karsimdakide benim gibi düşünür doye empati kuruyorum. Gerektigi kadar iletişim kuruyorum kendime yapılmasını istemediğim birşeyi karşındakine de yapmıyorum bu zaten iletişimde olduğum kişiye geçiyor. Genel anlamda sıcak kanlı bir insanım bu hep dile getiriliyor ama son zamanlarda kendimi çektim böyle daha mutluyum ve kafam rahat. Karsimdakini de düşünerek güvenini zedelemeden belli olcude yaklaşır durmam gerektiği yeri bilirim.
Kimse durduk yere kimseye güvenmiyorum demez. Ya araya duvar örme niyetindedir ya da bir şeyler başlamadan bitsin istiyordur. Herkese ilk izlenimim aynı şekildedir. Güvenesi olan güvenir gerisi için ekstra çabam hiç olmadı, olmazda.
Bunu o kişi kendiyle halledebilir ancak, tabii ki ufak yardımlarla destek olabilirsin fakat bunu kendi aşmalı. Ya zaman tanıyacaksın ya da vakit geçirdikçe eninde sonunda zarar gelmediği sürece güvenecektir.
Güven sorunu olan kişi ben oluyorum genelde ve o güven pek de kolay kazanılmıyor... eger karsi tarafta da güven sorunu varsa beni iyice tanımıyor demektir , bu hayattaki en güvenilir kisilerden biriyim bunu bilip de güvenmiyorsa kendi haline bırakırım...
Bana güvenmeyen de ne bileyim yani kimseye en ufak bir zararım yok kavram yok bir şeyim yok kimseye zararım yok şu an fark ettim bunu peki kimseye kötülük yapmadım için insanların yanında hiç yerim olmadı.
İnsanlara bir gülümsemem bile onlara güven veriyor. Abartmıyorum, cidden öyle. Yeni tanıştığım insan bile bana her konuda kolayca güveniyor. Gerçi guvenilmeyecek biri de değilim bence.
Güven sorunum yok her şeye rağmen (!) Bu yüzden karşımdaki herkes sorunlu oluyor (genelde) yani sorunlu olan da her şekilde sorun çıkarıyor ben herkese karşı dürüstüm en fazla bazen açıklama yaparım o kadar
Kendim gibi olarak aklında soru işareti kalmayacak şekilde davranarak haber vererek merakta bırakmayarak her sorusuna dürüstçe yanıt vererek bir hatam olursa da elbette özür dileyip bir daha tekrarlamayarak
Güven artık bu çağın yangını... Ben de herkese güven sorunu yaşamak mecburiyetinde kaldım. Oysa 12 yaşıma dek insanlar ne söylerse onu kastettiklerini sanardım... Şimdi alt metin okuyup, ayak numarası tespit etmekten güvensizliğim kas yaptı😂😂😂
Güven sorunu olan bir insana ekstra çaba harcamıyorum. Olduğum gibi yaklaşıyorum. Güvenip güvenmemek ise karşı tarafa kalmış; bana güvensin diye hassas davranamam.
Bir insana güven vermek veya ondan güven almak çok keskin bir çizgi değil benim için. Bulanık. Herkes için farklı davranırım. Benim güven değil de duygu sorunum var. Güven duymuyormuş gibi de algılanabilirim bazen. Ve bunu düzeltmeye çalışıyorum.
Güven sorunu olan insanlara doğal halimizle yaklaşmamız gerek, Yapmacık, "baak ben güvenilir biriyim" tarzı yapmacık yaklaşımlar bu kişiler tarafından anlaşılacak ve daha fazla kuşkulandıracaktır.