Sizce sevdiğimiz insanların hatalarını görmezden gelmek bir erdem midir yoksa yeni hataların işlenmesine zemin hazırlamak mıdır? Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Sevdiğiniz insanların hatalarını görmezden gelir misiniz?
Hayır, ufak tefek uyarılarda bulunurum o da bir yere kadar. Sürekli olmasına olanak sağlamam, önünü keserim bir şekilde, ya düzeltir bir şeyleri ya da tamamen biter, bu konularda çok tahammülüm kalmadı.
İnsan sevdiğine (eş, sevgili, kardeş, arkadaş), hatalarını incinir diye hemen söyleyemiyor...
Belli çizgiden sonra mecburen söylemek zorunda kalıyorsun...
Tabii bunu yalnız başına olunduğunda, incitmeden, gerekçeleriyle, nazikçe, birlikteliğin devamı için dostane bir şekilde olmak kaydıyla...
Geçmişte yıllar öncesi (askerlik te) arkadaşıma yaptığı şakalardan rahatsız olduğumu ilettim. O ise bana "ben yaparım" diye karşılık verdi. Ben ise "devam ettirdiğin takdirde istemesemde arkadaşlığımıza son veririm." dedim. Maalesef o geriye dönmedi bende dönmedim...
Aslında üzülsek de bazen insanların hatalarını, bizi inciten şeyleri söylemeliyiz. O yüzden yaptığınızda bir yanlış gotmuyirum ben. Vicdanınız rahatsa sorun yok demektir :)
Sevilen/Dost kişiye cesaretle, yerinde ve zamanında hatasını söylemek, samimiyet gereğidir.. Bunda ince bir çizgi var.. Susmak değil, söylemek esas olan ama yalnızken, bir başkası yanında yokken, kırıcı olmadan, yıkıcı olmadan.. Uygun bir lisani hal ile..
Ben sevmeyi estetik ameliyat gibi görüyorum. Hatalarını, kusurlarını görüyorsun ve onları yok ediyorsun kendi gözünde. Sanki hatasız, kusursuzmuş gibi davranıyorsun. Bu bana göre bir erdemdir.
Ama bunu aleyhine çevirip sürekli senin kusurlarınla, hatalarınla dalga geçen ve kendisi kusursuzmuş gibi davranırsa bu terbiyesizliktir.
~yani erdem olduğunu ama karşıdaki kişinin bakış açısına göre değişiklik göstereceğini düşünüyorum 🌑
Eskiden kötü bir niyeti yok diyip susardım. Ama büyüdükçe şunu anladım ki, niyeti kötü olmazsa bile yaptığı şey beni rahatsız ediyorsa karşımdaki insanı uyarmalıyim. Yoksa uyarmadigim sürece aynı hata tekrarlanicak ben her seferinde daha da rahatsız olucam, buda hem kendime zulüm olucak hemde aramızdaki sevgi bağını çürütecek..
Neden bilmiyorum ama ben sevdiğim insanların hatalarını görmezden gelemiyorum. Tam aksine, sevmediğim insanların hatalarını görmezden geliyorum, umursamıyorum...
Sevdiğim insanı, hatası karşısında uyarmak zorunda hissediyorum. Bunu, sanki O'nun iyiliği için yapmak zorundayım gibi düşünüyorum...
Sevdiğim insanın hayatlarını görmezden gelmek demek onu serbest bırakmak demek yani artık onunla aramızda sadakat zayıflıyor demek aksine tam tersi sevdiğim insanın bana olan sadakatinden ötürü hatası ne olursa olsun uyarırım çünkü onu kaybetmek istemem
Evet, gelirim. Amaan ne olacak sanki benim hiç mi hatam olmadı ya da ben çok mu kusursuzum, derim ve geçerim. Çok fazla takılmamak lazım. O kişinin bize küçük bir iyiliği dokunsa unuturuz lakin küçük bir hatası olsa hemen gözümüze batar. Bu yüzden bin güzelliğin yanında ki bir hataya göz ucuyla dahi olsa bakılmamalı. Bin güzellik bir hatayla silinmeyi hak etmiyor.
Görmezden gelmek veya bunları tartışma konusu yapmak yerine konuşup çözmeye çalışıyorum. Anlık tolere edilebilecek durumları elbette ederim ama onun ya da benim açımdan sorun yaratabilecek durumları mutlaka paylaşırım.
Hatasız kul olmaz, küçük hatalar görmezden gelinebilir, büyük hata ve yanlışlar ise konuşulup çözülmeli ve her büyük hata veya yanlışta yüz asılacaksa o evliliğin sonu bosanmaya kadar gider, insan sabır nedir bilmeli
hataya göre değişir aslında bunun cevabı. ama aynı hataların tekrarlanmasına izin vermem. uyarırım belkide bu yaptığının farkında bile olmayabilir. herşey konuşularak çözülebilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Önceden görmezden gelirdim ama artık hayır , affetmek kötü oluyor bazenn
Bnce erdem değil yeni hataların başlangıcıdır çnkü Bi hata yapar çok sevdğn için görmezden gelir affedrsn ama Bi çok kez tekrarlanır.. Bu hep böyledr maalesef