Sevginizi kullanmlarina müsade etmeyin!!!

Dostlukların, arkadaşlıkların bozulmasında büyük bir etkendir soruda bahsi geçen konu. İnsan kim olursa olsun her zaman doğrunun ve mazlumun yanında olmalıdır. Hata yapılan iş eğer ki bir başkasının mağduriyetine sebep oluyorsa kesinlikle kayıtsız kalamam. Bunun geçmişte de türlü anıları vardır bende. Şayet şahsıma yapılmış bir hata ise tekrar tekrar uyarırım, rahatsızlığımı dile getiririm. Baktım ki hala yön değiştirmedi ve kendine çeki düzen vermedi asla kayıtsız kalamam.
Onu çok seviyor olmam hatalarını görmezden geleceğim anlamına gelmez. Hatalarını alttan alacağım insanlar bellidir. Ailemdir.
Ailem dışında hata yapanın yüzüne vururum, gerekirse çizgi çekerim. Olmadı yolu veririm. Milyon tane insan var. Hata yapanla işim olmaz. Düzgün, doğrucu tipler var onları görmezden gelmek tam anlamıyla ahmalıktır.
Ailenden biri yaparsa peki?
Elbette yeri geldiği zaman sevdiğim insanların hatalarını görmezden gelirim, yeter ki bu hatalardan ders almayı ve kendini geliştirmeyi unutmasın, tekrar tekrar aynı hatalara düşmekse zaten o insanın vasıfsız olduğuna kaanat eder, hatasında aşırı vasıfsız olan tiplere zaten ben gönül beslemem.
Görmezden gelmem konuşurum hoşuma gitmeyen şeyleri. Ama insanız hatalarımız elbette oluyor ve bana hata yapan gerçekten sevdiğim bir insansa affedebiliyorum her zaman. Gerçekten pişman olduğunu, beni kaybetmek istemediğini görmem gerekiyor sadece.
Kinci bir insan hiç bir zaman olamadım kin gütmenin insana hiçbir faydası yok sadece kaybettirir bunun farkına varmak lazım.
Cevap
36Cevap
Kişileri hayatımıza alarak onları vazgeçilmez kıldığımız için asıl hatayı biz yapmış oluyoruz. Bu şekilde düşünmediğimiz için o en sevdiğimiz dediklerimiz her gün bizi kırıyor ama biz yine görmezden gelmek zorunda kalıyoruz. Çünkü insanoğlu sevilmek istiyor. Sonra da kırıla kırıla paramparça oluyoruz işte
Kendime bile tahammülüm kalmadı. Hata yapan böyle yapıyom. :D
Yaptığı hataların büyüklüğüne bağlı. Bazı hatalarını görmezden gelebilirim ama asla hatalarını başkalarına karşı savunmamı istemesin benden. Hiçbir hatanın savunulası bir tarafı yoktur.
Evet görmezden gelirim. Kulak tıkarım söylediklerine. Ama bunun sonucunda üzüldüğüm çok oldu. Ama kim olursa olsun sevmek fedakarlık ister.
Evet geliyorum bazen ama bir süre sonra onuda görmezden geliyorum 😀
😀 😀
Kim olursa olsun hatalarını asla görmezden gelmem.
Görmezden gelmek tekrar yapmaları için teşvik etmektir. Bu duruma karşıyım.
Asla bunu yapamıyorum ortada bir hata var ise bu konuşulmalı ki tekrarlanmasın..
Görmezden gelmek istesem bile yapımdan dolayı görmezden gelemiyorum. Hatalı insanın hatasını direk söylerim, kırıldıysam belirtirim, lafımı esirgemem. Önemli olan kırmadan, saygı sınırını aşmadan belirtmek.
Aptalliga yatmaktan başka birşey değil. O sevdiğimiz her ota boka he dedigimiz eyvallah ettiğimiz kişicikler varya ağzımıza edio sonra. Çünkü yeterince oldum sanıyorlar. Belalarina koşa koşa gidiyorlar. 😂😂😂
Hatasız dost arayan dostsuz kalır. İdare edebildiğim yere kadar idare ederim. Herkes ben kadar mükemmel olamaz ki sonuçta
Gelirim
hiç üşenmem bir daha gelirin
hayatıma aldıgım insanları hatasıyla günahıyla kabul wderim
etmezsem zaten hayatıma almam mesafemi korurum:)
Uygun bir dil ile uyarıyorum ben. yapıp yapmaması ona kalmış ama genelde düzeltmeye çabalıyorlar. düzelmesede sonuçta denedi diyorum ve kabulleniyorum eskisi kadar gözüme batmıyor 🌸
Çok sevdiğim insanları tek kalemde sildiğim oldu
Hatalarının büyüklüğüne bağlı.
Hatalarından ders çıkarabiliyor ve bir daha tekrarlamıyorsa evet. Ama tekrarlarsa 1, 2 yine görmezden gelirim 3. de malesef
Bir yere kadar tolerans gösteririm ama benim duygularımı kullanmasina da müsade etmem. Bir yerden sonra çizgiyi cekerim bende
Hayır. Dostça, düzgün bir uslup ile hata yaptıgını dusundugumu soylerım. Beraber çözelim deyıp elimden geldıgınce yardımcı olurum.
Gelmek gerekiyor diye düşünüyorum. Tabi aynı hatalar tekrarlanırsa iş değişir.
Gelirim insanız hata yaparız ama aynı hatayı tekrarlarsa affetmem
benim kimseye eyvallahım yoktur. düzgün duran ömrüm olur durmayan yol alır.
Görmezden geldiğim zamanlarda oluyor elbette, önemli olan da o zamana denk getirebilmek !
İlk şansı verirsin ama tekrardan bir hata yaparsa defet
Gelemem ben sevdiklerimi eleştiririm kendilerini düzeltmeleri için onların iyiliği için.
İster istemez geliyorsun gelmesen zaten çevrende insan kalmaz, hatasız kul olmaz
Ben mal tipsizim birini sevemem haşa o kadar yüce biri değilim aşalığım.
Çok hassas olduğum bazı konular dışında hiç bir şeyin üzerinde durmam.
Hatasına göre değişir kırmızı çizgilerimi aşmadığı sürece
Herkesi olduğu gibi kabül ediyorum beni rahatsiz etmediği sürece
insanlar bana hep soğuk geliyo zaten samimiyetine inandıgımız azbuçuk insan var. B yüzden benim için yapılan tek hatada insan silmek kolay ve gerekli!!! Bugünün şartlarında gayet gereken bir davranış Yaşasın soğkluk yaşasın buz gibi hava.
gelirim ama sevgim bittiğinde ise hatalar gözüme çarpar
Hatasini affedicek olsam bile söylerim ki bidaha dikkat etsin
Eğer farkında değilse görmezden gelirim ama kasti yapılan bir eyleme uyarırım
Kırmadan karşılıklı hatalar ve çözümleri birbirine söylendikçe güzeldir bu hayat..
Sıklıkla görmezden gelirim bir yerden sonra çok fena bozulurum. Buda sonuçta arkadaşlığımızi öksüz anlamda etkiliyor. Doğrusu anında cevap vermek ya da uyarmak
Hayır görmezden gelemiyorum.
Görmezden gelmem, hata hatadır.
Çok büyük yanlışlar olmadığı sürece görmezden gelebilirim.
Sevdiğim biriyse neden olmasın. Tanımıyor olsamda bu durum geçerli. Hatalarımızı kusurlarımızı gizleyelimki dünya daha iyi bir yer olsun
6 kere görmediğim oldu ama ondan sonra konuşma vakti geldi ben gibi bazı insanlar var isterse 1000 kere kavga etsin yine barışıyor dayanamayıp.
İstemsiz olarak kötü düşünemiyorum yani her davranışın altında iyiyi bulmaya çalışan biriyim bu yüzden hiçbir şey görmem😊
Sevgi hataları görmezden gelmek değil mi
Öyle ama nereye kadar?
Gittigi yere kadar gitmediyse zaten
Senindir
Gitti İse Hiç Senin Olmamıştır
Yapılan en büyük hata yapılan hataları görmezden gelmektir😉
Sevdiğim insanlar yanlış yapmaz yapmışsada yanlışlıkla olmuştur.
Kimileri hata yapmaz, yanlışı Tercih ederler...
Geldiğim oluyordu ama artık değil
Hatanın ne olduğuna göre değişir
Bir kaç hatasını evet
1-2 hata tamam ama fazlasına katlanamam
Kusurları örtmede gece gibi ol demiş Mevlana
Görmezden gelmem ama gözüme batmaz
Kesinlikle gelemem sonra tepememi binsin😒
Kusur goren e aittir :)
Bir yere kadar görmezden gelirim.
Hayır severim ama hata hatadır görmezden gelmem
Çok haklısın. Aynı öyle oluyor. Seven hata yapmaz
Çoğu zaman görmezden gelirim