Hayatımda her şey planlıdır benim. Düşünsene… Yarın kalkıp en ufak ayrıntısına kadar yazılı bir listeyi uyguluyorsun. Hayat hep aynı ve sorunsuz ilerlemiyor maalesef. İnsanın bir günü diğerini tutmuyor. Nasıl o planı yazıp da uyamadığım şeyler oluyorsa aynı şekilde bazı kararlar alıp uygulayamadığım da oluyor. Bu benim iradesizliğimden değil, hayat akışından kaynaklı şeyler. Karar almak konusunda fazlasıyla iradeliyimdir.
Hayatımla ilgili her kararı ben aldım. Gideceğim okuldan seçeceğim işe kadar her türlü kararda kendi imzam var. Böylece verdiğim kararların sorumluluğunu almak da pişmanlığını çekmesi de zaferini kutlaması da daha kolay oluyor. Başkasının hayatım hakkında aldığı kararla figuran olmaktansa kendi hayatımın senaristi olurum. O yüzden verdiğim her kararın da arkasındayım
Aldığım karara ve o yolda ilerleme irademe göre değişir. Elimden geldiği kadar aldığım kararın arkasında durmaya çalışırım ama ister istemez bazen o kararı değiştirmek durumunda kalabiliyorum.
Kendi hayatım adına kendi kararlarımı çoğunlukla veren olmadım, olduğumda da %99 kötü sonuç oldu. Ona rağmen pişman olduğum tek kararlar, kendi vermediklerim.
Şöyle diyelim kimse net bilmediği bir şeyin arkasında durmak istemez ama duruyoruz, umuyoruz. Bir şey yapıyorsan sorumluluk almaktır arkasında durmak. Bu kadar.