İnsanın bazı zamanlar yenilenmesi gerekir. Bunu bana göre en iyi sağlayan vasıta da kamptır. Yüksek yerlere çıkacaksın, beşerî hiçbir sesin olmadığı, bakir ormanların içinde çadırını kuracaksın. Ayakların toprağa basacak, hiç bilmediğin ama aslında geninde olan o ''avcı-toplayıcı'' yönelimini keşfedeceksin, burnuna şehrin göbeğindeki dioksitli havayı değil, temiz havayı çekeceksin. Ve orada muhakeme edeceksin. Zihnin, tüm toksiklerinden arınmış olacak. Bir akarsuda yıkanıp onun yanında uyuyacaksın. Orta Çağ'da en popüler tedavi yöntemlerinden biri musiki ile tedavi etmekti ve bunlardan su sesi meşhurdu. Zihnini burada boşaltacaksın ve yavaş yavaş bağlı olduğun şehir hayatını özleyeceksin, sosyal bir varlık olduğun için o uzak durmayı yeğlediğin insanlarla iletişim kurmayı arzulayacaksın. ''Sahalara döndü.'' derler ya, öyle bir dönüş yapacaksın işte.
Ormanda yürüyorum. Öfke egzersizleri yapıyorum. Kitap okuyorum. Araştırma yapıyorum. Müzik dinliyorum. Film izliyorum. Dağların arasında şarkı söylüyorum. Yankı oluyor ve beni mutlu ediyor. Böyle yani.
Zihnimin kargaşadan uzak olması için önce bana sakin , sessiz bir ortam gerekli.. Yeşil ve mavi renk de koyalım içine... Biraz deniz, biraz gökyüzü, bir de ağaçlar... Sonra kitabımın kollarına yavaş yavaş birakmaliyim kendimi orada, her şeyden herkesten uzaklaşmis hissettiriyor, iyi geliyor. Bugünkü gibi 🥰
Bol bol müzik dinliyorum, koşuyorum kulaklıklarımı takıp ya da bisiklet ile turluyorum baya uzun bir yolu, kum torbası çalışıyorum.. Kitap okuyorum, zihnimi boşaltmak için zaman zaman meditasyon yapıyorum.. Keyifli geceler..
Öncelikle kim ne yapmış, ne kazanmış, evi güzelmi, arabası yeni mi gibi yarışlar olmaz hayatımda. Gönlümce keyif ve hoşlandığım işlerle meşgul olup, kıskançlık, çekememezlik ve diğer tasalardan kurtulmak, zihnime eniyi gelecek bir terapidir
Bir şey yapamıyorum kolay ve etkili yöntemi olan, bilgilendirebilir mi?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sebze ağırlıklı besleniyorum asthanga yoga yapiyorum , artı klasik müzik dinlerim ve doğa ile iç içe olurum , saka saka iki duble rakı içerim konu kapanir.