Kimlere güvenip içini açabilir ve dertleşebilirsin? " 'Karnının doymayacağı yerde açlığını belli etme' derler. Ne güzel sözdür. Her insana dert açılmaz, her insanla dertleşilmez. Bazıları bunu asla hak etmez."
Sence bunu hak edenler kimlerdir?
Kimlere güvenip içini açabilir ve dertleşebilirsin?
Bu huyumdan nefret ediyorum... çok şüpheci, kimseyé kolay kolay güvenmeyen bir tarafım var. kimseye tam anlamıyla içimi açamam. açmamı gerektirecek kadar yakin insanlar var elbet ama onlara bile anlatacaklarımın bütününü anlatmam.🦀
"Karnının doymayacağı yerde açlığını belli etme" vayy gerçekten de çok güzel sözmüş. Herkesle her şeyimi paylaşmam zaten ben. Belli başlı dostlarım vardır. Yıllardır çeşitli badireler atlatmışızdır. Her zaman yanımda olmuşlardır. Destek olmuşlardır. Ben de onların yanında olurum her zaman ve her şartta ve derdimi de anlatırım. Çünkü bilirim ki başkasından bunu duymayacağım ve ağızlarından çıkacak her söz benim iyiliğim için olacaktır.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İşte o güven bambaşka güzel bir his. İnsanın aklında 'Acaba?' sorusu olmaması. Bu yüzden ne mutlu bana... 🌺
Bu site bu işler için iyi bir yere benziyor. Ve bu konuları konuşacağımız hayatta en az 1 tane en fazla 2 tane ömürlük arkadaşımız olmalı. Ben antalyadayım arkadaşım İstanbul’da olsun bana gel desin sorayım sebebini de söylemesin sadece gel desin giderim. Aynısı o arkadaşım içinde geçerli sadece gel yeterli. 🖖
Yakınlarımdan kimseyle dertleşmem. Basit sorunlar konuşulabilir ama beni yaralayan bir durumdan asla konuşmam. Sadece bazen içinden çıkılmaz derece dolarsa ruhum beni hiç tanımayam biriyle bir daha karşılaşma ihtimalimizin çok az olduğu bir yerde kısa süreli dertleşir, sonra yoluma devam ederim. 😊