Güzellik takıntısı nasıl geçer?

çok uzun yıllardır estetik düşünüyorum zaten ama bu son 1 senedir aşırı yoğun hissediyorum bu takıntıyı. sosyal medya kullanamıyorum, fotoğraf çekemiyorum, arkadaş edinemiyorum hatta dışarı çıkamıyorum. çöp atmaya giderken bile yüzümü yerden kaldıramıyorum. ailem artık abartıyorsun seni psikolağa götürelim demeye başladı. onlara da sürekli nerelerimi yaptırmak istediğimi söylüyorum bıktılar gerçekten. sürekli ayna karşısındayım ama bazen de sırf kendimi görmemek için aynaya bakmıyorum. yüzümde daha benim göremediğim bir sürü kusur varmış gibi hissediyorum. en kötüsü de kendimi sevilmeye layık göremiyorum. evet sevgi görünüşle olan bir şey değil ama kabullenemiyorum. kendi içimde halletmeye çalıştıkça daha da büyüyor. psikoloğun çözebileceğine inanmadığımdan gitmeyi reddediyorum. makyaj bile iyi hissettirmiyor. makyaj yaparken yapsan ne olacak neye benziyorsun sanki diyorum. notlarım nerelerimi düzeltmek istediğimle dolu resmen. okullar açılacak o kadar utanıyorum ki 4 aydır sadece bakkala gidebiliyorum o da maske ve şapka falan takıyorum görünmememek istiyorum. kendime hiçbir şeyi layık görmüyorum. bütün günüm güzel olsam nasıl olurdu acaba diye geçiyor. artık 5 yıl oldu ve inanın çok yoruldum. 1 tane arkadaşım yok 1 tane. sürekli yeni kusurlar buluyorum. bir iltifat aldığımda o kişinin yalan söylediğini düşünüyorum. ben artık o kadar içime kapandım ki insanlarla konuşamayacak hatta merhaba diyemeyecek hale geldim. daha bu yaşta bunları yaşadığıma ve hayatı kendime zehir ettiğime de üzülüyorum. arkadaşlar lütfen bana yardım edin o kadar zor durumdayım ki. ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. elimde değil artık. dertlere bakın falan da demeyin zaten bomboş bir şey olduğunu biliyorum ama hayatımı etkiliyor. önerilerde bulunur musunuz?
Güzellik takıntısı nasıl geçer?