Yani, sevgi ve nefret cok kuvvetli duygulardir. Hangisi daha güclü konusuna gelince söyle düsünüyorum, Sevgi sekline, kuvvetliligine bakilmali. Ne kadar seviyorum? Sevdigim icin ne kadar ileriye giderim? Neler yaparim veya yapmam vs.
Nefret de ayni sekilde bakilmali, ne yasadi bu kisi de nefret duygusu var icinde, kime karsi veya neye karsi, olay ne, yasadigi travma ne. Ne gibi problemler ortaya cikariyor bu nefret, diyelimki birini sucluyor ve Nefret ediyor o kisiden, gözü dönerse kisilin nefretten o kisiyle alakasi olmayan bir sey yüzünden bile onu suclar ve daha cok Nefret eder.
Velhasil kelam, sevgimi veya nefretimi ben ne derecede besliyorum ne kadar derin hissediyorum Icimde kendim tartip anlamam lazim. Bunun cevabini benden baska kimse bilemez cünkü icimi, ic alemimi benden baska kimse göremez.
'Sevgi' çünkü bana göre sevgi var olan tek duygu. Aşkta nefrette sevginin dönüşmüş hali. Şefkat, merhamet, vicdan üçlüsü de sevginin promosyonlarından.
Evet, belki sahte mutluluk, sevgi hatta iyilik bile var. Ama 'taklitler, aslını yüceltir' sözünü unutmamalıyız.
~yani en güçlü duygu 'sevgi'dir. Aynı zamanda Dünya'yı değiştirecek de tek şey 🧩
Hayırlı geceler olsun 🙏 Ikisi güçlü duygular lakin sevgi bambaşkadır. Bazen ne olursa olsun sevgi nefrete dönüşmez ve sevgi tüm olumsuzluklara galip gelir. Nefret ancak kine başvurur ise sevginin üstesinden gelebilir.😊
Hayırlı geceler... Gerçekten ikiside çok güçlü... Bende sevgiden yana tercihimi kullanıyorum... Sevgi; yalçın kayaları, granitleri, acımasız canileri, katıksız inatçıları bile mukavemetsiz gücüyle yumuşatır, uysallaştırır, eritir ve yerine göre de diz çöktürtür...
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Nefret en güçlüsüdür. Çünkü sevdiğinizi ara ara hatoırlarsınız, nefret ettiğiniz ise bir an aklınızdan çıkmaz. Sevdiğinize bir sürpriz için 10 dakika düşünürsünüz, nefret ettiğiniz kişiyi saaatlerce hatta yıllarca düşünüp planlar yaparsınız.
Nefret; insanın düşmanına yapacağı en büyük iyilik ve kendisine yapacağı en büyük kötülüktür.
Şimdi ki sahte sevgiler değil de, gerçek ve samimi sevgilerin çok daha güçlü olacağı kanaatindeyim... Kişisine görede değişkenlik gösterebilir sanırım...
Bu çok doğru üstadım, zatenb sevginin dönüşümü nefret değildir. Sevgi artar ve azalır, nefret ise bambaşka bir durum. Üstad, seven nefret edemez yazmış, nefret ediyorsan hiç sevmemişsin demektir.
Nefret daha güçlü daha yıkıcı tahrip gücü daha yüksektir. Nefreti aşmakta daha zordur. Bu sebeple nefret daha çok tercih ediliyor. Sevgi ise oynarıcıdır
Kişilik yapısına bağlı olarak değişir iyimser kimsede sevgi ağır basar kötümser kimsede nefret ağır basar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sevginin sahtesi nasıl oluyor? Gerçek seviyorsa olmaz ki. O zaman nefretin de sahtesi var? Sevgi bence daha güçlü çünkü pozitif. Zarar veren zarar bulur nefretle ancak negatif kötülük bulunur.