En İyi Cevaplar
Aynı yoldan geçmiş birisi olarak net tavsiyem destek almandır. İlaçların etkisi ve bir doktor gözetiminde olmak çok fazla şey değiştiriyor. İçindeki karanlıktan ne olursa olsun çıkamayacaksın gibi geliyor biliyorum. Ama emin ol gerçekten zamanla her şey yoluna giriyor. Düzelmez dediğin şeyler düzeliyor unutamam dediklerini unutuyorsun. Keşke hayat basit sorunlardan ibaret olsaydı ama değil. Maalesef hayat zor bu yüzden zorlansak da savaşmamız gerekiyor. Bir şeyleri yoluna sokmaya çalışmaya psikiyatriden randevu alarak başlayabilirsin. Kendine güven güzel arkadaşım konuşmak istersen de her zaman yazabilirsin.
51 Yorumla- Soran+1 yıl
Desteğin için minnettarım, kardeşim 🖤. Yakın zamanda psikolojik destek almayı düşünüyorum inşallah.
Kişilik & Karakter konusunda 348 cevap paylaştı. Depresyona iten nedenler ne?
Her insanin yaşamaya değer bir yanı vardir.
En cok kim seni seviyorsa onu düşün.
Ailenden destek iste. Dr. görün.
Bol bol yürü
Haykir bagir hatta yorucu spor yap.
Çıplak ayakla toprakta yürü.
Hatta Ankaradaysan bana ulaş.
Seni mezarlığa götürürüm ölmek nasıl bir duygu yaşamak nasil bir duygu
Olmadı hastaneye gideriz yoğun bakimlara
... bunlarin hiçbiri fayda etmesse temiz bir dayak😄21 Yorumla- Soran+1 yıl
Döv beni kardeşim 😂😂😂. Türkiyede yaşamıyorum )
Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Yaptığın hataları düşün bunları nasıl telafi ediceğini kendine kendinden başka kimsenin iyi gelmeyeceğini kimsenin sana nasihat vermeyeceğini düşün sana sen iyi gelirsin unutma bir kaç gün alkol alma biraz kafanı topla
11 Yorumla- +1 yıl
Benimde bunun gibi bir olay geldi önemsemedim sonra geçti gitti
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
- +1 yıl
Hiçbir şeyi kafana takma seni senden başkası düşünmez kafanı dağıtacak meşgaleler bul yeni hobiler edin en önemli olan kafaya takmamaktır umursamamaktır her şey düzelecek fikrinde sabit olman lazım içmeyi de bırak yoksa depresyondan hiç çıkamazsın olduğun yerde sayıklar daha kötü olursun sakin kafayla problemlerine çözümler üret yapamadığın tıkanıp kaldığın yerde sevdiklerine danışmaktan çekinme beynini düşüncelerini kemiren kurtları yak ALLAHA Tevekkül et çünkü ALLAH bir kapıyı açar diğerini kapatır yeter ki sen RABBİNE güven ve ona dua et umarım iyi olursun sağlıcakla kal
10 Yorumla Hemcinsim olsaydin kesinlikle makyaj yapmani oneeird8m, ama en azindan ayna karsosinda vakit gevirip kendinle ilgilenebilirsin. Hobi edinebilir, sosyallesmeyi deneyebilirsin. Evde kapandikca, ictikce daha da kötü hissedersin
Dusunmeye fırsatt bulamayacak kadar yor kendini.28 Yorumla- +1 yıl
ben depresyona hiç girmedim ama çok yakın bir arkadaşım girmişti ve cidden zor dönemlerden geçiyordu bilmem kaç kere intihar etmesine engel oldum ama artık ben de çok yorulmuştum çünkü tüm sorumluluğu bana yüklemişti: sen olmasan ölürdüm, beni hayatta tutan tek şey sensin, sen gitsen intihar ederim vs. her yardım alması gerektiğini söylediğimde bana hiçbir şey yapamazlar sadece paramı alırlar sen daha iyisin diyordu ama işte o iş öyle olmuyo... demek istediğim kesinlikle yardım almalısın çünkü bunun başka bir çıkış yolu yok, kendi kendini bir yere kadar idare edebilsen de depresyon çok farklı bir şey ve bununla tek başına başa çıkamazsın. o yüzden yardım al, arkadaşlarınla konuş, eğer gittiğin kişinin sana yardımı dokunmuyorsa başka birisini bul, kendini rahat hissedene kadar bile değiştirebilirsin psikologlarını çünkü önemli olan kişi sensin burda ve son olarak kendine karşı daha olumlu davran.
10 Yorumla - +1 yıl
Dur böyle hiç kıpırdamadan durabildiğin kadar dur sadece nefes al ne kadar durabiliyorsan dur ama bak sonra senin için önemli olan şeyleri düşün bu bir iş, okul, hobiler, sevdiğin şeyler ne olursa olsun aklına getir ama kımıldama bile en sonda pes edince rahat bir nefes al ayağa kalk umarım yararı olur.
10 Yorumla - +1 yıl
Kendi kendine yardım etmelisin çokta beklentiye girme ve kendi çabalarınla ayakta dur kitap oku kendine fayda dokunacak çalışmalar edin çokta aşırı düşünme ve seni üzen konulardan insanlardan uzak dur bu zamanda en iyi dost senin kendi karakterin inşallah kurtulursun alkolden çokta kullanma intihar etmeye kalkışma
10 Yorumla - +1 yıl
Konuyu tam bilemiyoruz tam ve daha iyi birşekilde yardımcı olabilmek adına. Ama vesselam bir şeye takılı kaldıysan neye kaldığını da tam bilemiyorum. Arkadaşım kendine iş yarat ne bileyim spor yap film izle arkadaşlarına git. Bunlar basit örnek. Daha önce yapmadığın merak etmediğin şeylerle uğraş beyin her zaman yapmadığın şeyler karşısında psikolojik olarak silkeler. Bir yazıda görmüştüm. Hepimiz öyleyiz dostum ama ölmek de kurtuluş olmuyor bak orayada gitsen sorgularım var. O yuzden silkelen depresyon için de dediğim gb kendin için farklı şeyler yapabilirsin.
10 Yorumla - +1 yıl
Merhaba sevgili insan, bence ilk olarak bir psikologla görüşmende fayda var. Eğer yeterli verimi alamazsan bir psikiyatriste gidersin belki de ufak bir ilaç tedavisiyle hayatın değişebilir. Bu tür şeylere önyargılı olmaman ilk tavsiyemdir. Bu saydıklarım dışında kendini rahatlatacak şeyler bulmalısın, sabah koşusu ya da akşam yürüyüşü, bisiklet sürme ya da yağmur sesi dinlemek. Deniz kenarında yürümek ya da topraklama yapmak amacıyla çıplak ayakla çimlerde yürümek.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Merhaba kardeşim; 🖤
- +1 yıl
Depresyona girdiğimde genellikle yalnız olmayı tercih ediyorum ben. Dışarı çıkıyorum bir günlüğüne her şeyi unutuyorum en sevdiğim şeyleri yapmaya çalışıyorum ve eve döndüğümde sorunlarıma tekrar sorunlarımla yüzleşip onlara çözüm bulmaya çalışıyorum.
10 Yorumla otobiyografi kitaplarını sesli okuyarak ve her gün koşarak. İletişim düşüklüğü seni daha kötü duruma götürür. Kitabı sesli okumanın nedeni şu an iletişim becerilerinin kötü olmasıdır ama konuşman gerekir bunu kitapla halledebilirsin. Koşmak kafandaki düşünceleri durdurur eğer düşünürsen dengeni kaybeder ve düşersin. İyi şanlar.
10 Yorumla- +1 yıl
Depresyondan kurtulmanın yegane yolu uzman desteğidir. Belki ilaç kullanacak boyutta olmayabilirsiniz konuşarak uzmanı dinleyerek bunu aşarsınız. Zor bir süreç Allah sabır versin. Sadece kendine ve zihnine inan
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Cümlemize; teşekkür ederim
- +1 yıl
Acilen psikiyatrik muayene ol ve tedavi ol. Bunu bir hastalık olarak gör.
10 Yorumla - +1 yıl
kendine bir uğraş bul sevebileceğin içki içmek yerine
10 Yorumla Kendine gel. Eğer bir hedefin yoksa yolunu kaybedersin
10 Yorumlayaptığın alışkanlıklardan kurtularak. yeni alışkanlıklar edin mesela eve giderken her zaman gittiğin yolu değil farklı yolu kullan. odandaki eşyaların yerlerini değiştir. resim çiz. manzaralara bak. keyif almaya çalış
10 Yorumla- +1 yıl
nasılsın, umarım iyisindir seni cok seviyorum sen cok değerlisin
12 Yorumla- Soran+1 yıl
🖤
- Soran+1 yıl
İyi olmaya çalışıyorum; sağ olun, siz nasılsınız?
İstersen sana arkadaş olabilirim yeter ki kıyma canına
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Arkadaşlık kurmayı çok isterdim de nasıl olacak
- Soran+1 yıl
Kusura bakma 20 gün aradan sonra yazıyorum ama.. eğer hâlâ arkadaşlık kurmak istersen bana karamazov. tl instagram adresinden ulaşa bilirsin.
- +1 yıl
inan bana sevgi her şeyi değiştiriyor, ben de senin durumundaydım, sonradan hayatı sevmeyi öğrendim ve iyileşmiş hissediyorum.
20 Yorumla - +1 yıl
kafanı dağıtıcı şeyler yapabilirsin akşamları sabahları yürüyebilirsin, kendin için yeni aktiviteler hobiler bulabilirsin. içmek daha da beter yapar
20 Yorumla - +1 yıl
Harekete geçerek bir şeyler yapman lazım boş durma ve herşeye olumlu bakmaya çalış ama en önemlisi hareket etmen
10 Yorumla - +1 yıl
Depresyon diye birsey yok cik ordan hayatin tadini cikar bosuna vaktini sacma karamaal seyler icin harcama
13 Yorumla- +1 yıl
@Naz503 yaşamak için neden arama sadece yaşamaya çalış, mücadele göster her ne olursa olsun herşeye karşı. Ve inanıyorum görüceksin arkadaşım hayat sana çok anlamlı değerli nedenlerle tanıştıracak. Bende seninle aynı noktadayım seni anlamaya çalışarak yazıyorum bu görüşü gerçekten...
- +1 yıl
@monaelisa bir seyi yapmak icin nedenim olmasi lazim
- +1 yıl
Aynı şeyleri yaşıyoruz inan. Zorla yaşıyorum şu hayatı. Bana ulaşmak istersen ulaş. En azından hissettiklerinin aynısını yaşayan biri olarak beraber bir çözüm buluruz. Kendine çok iyi bak.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Nereden ulaşa bilirim
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Senin psikiyatriye gitmen farz olmuş artık.. Vakit kaybetmeden git, verilen ilaçları kullanınca şimdiye kadar neden gitmemiş dersin emin ol...
08 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
@Naz503 her ilac uyku yapmıyor nadir uyku yapan antidepresanlar var. Ve senelerce kullanmak zorunda değil. Ilaclar bir nevi sakat uzuv iyileşene kadar baston görevi yapıyor. Ayağa kalkana kadar hayatına eşlik edecek.. Antidepresanlardan bu kadar korkmayın.. Kanseri önleyici etkileri oldugu bile bilimsel olarak açıklandı. Ruh sağlığı hafife alınamaz, ruhun onarılması icin de ilac kullanmi şart hele ki yukarida yazılan durumlarda..
- Cevap sahibi+1 yıl
@Naz503 kendi tecrübe etmediğiniz bir şeyi o söyle olmuş bu böyle olmuş diye çöpe atmayin lütfen
- Cevap sahibi+1 yıl
@Naz503 ya neyse Allah akıl fikir versin.. Tecrübem var ki bu konuda ısrarla savunuyorum değil mi🤦♀️
- Cevap sahibi+1 yıl
@Naz503 hayir asla bağımlılık yapmıyor..
Sana bizden biri değil, bir psikiyatrist yardım edebilir.
10 YorumlaBol bol sigara iç sabah öğle akşam Azer Bülbül dinle 2 3 yılla kalmaz geçer
10 Yorumla- +1 yıl
Ben genelde müzik dinler ve yürüyüş yaparım bu hem bedenine kem kendine iyi gelecektir
10 Yorumla - +1 yıl
Gez, eğlen, kitab oku kendinizi geliştirecek bir şeyler yaparsanız depresyondan kurtulursunuz
10 Yorumla - +1 yıl
Bence profesyonel bir destek almalısınız, böylece depresyondan kurtulabilirsiniz.
10 Yorumla Düşüncelerini deftere Yaz dışarı çık gez çevre edin
10 Yorumlaherkes kötü vakitler geçirir, sadece unut ve yeni umutlar yarat. hayat yaşamaya değer:)
10 Yorumla- +1 yıl
Biraz bence dışarı çık arkadaşlarınla falan takıl baya iyi geliyor
10 Yorumla - +1 yıl
Çoğunluğun görüşüne katılıyorum.. Bir psikiyatr sana yardımcı olabilir.
10 Yorumla Sakinlesmeye çalış kafanı başka şeylere ver kitap oku dizi seyret
10 YorumlaPsikiyatriste gidip sikayetine göre dogru ilaci bulman gerek. Ihmal etme
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Herşeyi unut ve kendini telkin et inan buna yeni bir sayfa aç hayat çok kısa her anını mutlu yaşa buna inan ve yap
00 Yorumla - +1 yıl
Allah a yönel islamı yaşa inşAllah huzur bulcaksın.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Allahın izniyle Namaza başlamak istiyorum
Aynı durumdayız. Kurtulamazsın. Yak bi sigara al bi tane 70'lik. Yak hayatını mahvedenlere bi dal
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bence kurtula biliriz. İyi şeylerin farkına vara bilirsek bi
- +1 yıl
Doktora gitmeyi dene bence bende geçtiğim için biliyorum o yollardan maalesef ilaçsız olmuyor
01 Yorumla- Soran+1 yıl
İlaçla iyileşiyorsun dimi; bir de kurtulduktan sonra ne hiss ediyorsun
- +1 yıl
Psikiyatra gidiceksin.
10 Yorumla - +1 yıl
Klişe olucak ama profesyonel yardım şart
10 Yorumla - +1 yıl
Girmeyin diyorum depresyon aÇıkamıyorsun sonra
10 Yorumla Bende kötü dönemler geçirmişdim. Psikiyatri hekimine gitdim ilaçlarla düzeldim
00 Yorumla- +1 yıl
En iyisi bir piskoloğa gitmen
20 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Neden depresyondasın?
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Geçmişteki hatalar; alkol; derin düşünceler…
Kişilik & Karakter konusunda 912 cevap paylaştı. Psikologa gitm hemen
10 YorumlaKurtulmasi zor, ama yonetmesini ogrenebilirsin
10 YorumlaSpor bir başlangıç olabilir.
00 Yorumla- +1 yıl
Kurtulma dibine kadar yaşa
00 Yorumla - +1 yıl
Aynen
10 Yorumla - +1 yıl
Enes batur izleyerek
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Maksimum İQ düşüşü için tıkla — Enes Batur: Depresyondan son çıkan kazanır
- +1 yıl
Aynen dwğajxşw
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Depresyon Nedir?
Depresyon kişilerin duygu, düşünce ve davranışlarını olumsuz yönde etkileyen bir patolojidir. Bu patolojiye sahip kişiler günün büyük bir bölümünde çökkün hissederler ve depresyonu deneyimlemeden önce zevk aldıkları aktivitelerden zevk almamaya başlarlar. Sorumluluklarını yerine getirmedeki performansları ise düşüş göstermektedir.
Olumsuz durumlarla karşılaşıldığında üzgün, çökkün, mutsuz hissetmek oldukça normal, olması gereken bir durumdur. Ancak bu rahatsızlığa sahip kişilerin deneyimlediği bu duygular duruma uygun olmamaktadır ve kişiyi içinden çıkamadığı bir depresyon döngüsüne sürükleyebilmektedir.
Depresyonun Belirtileri Nelerdir?
Yukarıda da bahsettiğim gibi bu belirtileri zaman zaman hepimiz yaşamaktayız. Ancak burada dikkat edilmesi gereken kısım belirtilerin sıklığı, yoğunluğu, kişilerin bu durumla başa çıkabilme düzeyi ve günlük hayatı ne ölçüde etkilediği olmaktadır.
Depresyon ile Nasıl Baş Edebilirim?
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam
Para yok o ne olcak