+1 yılşu an sana dini ya da dinin değerlerini anlatmayacağım. Çünkü yapmak istemediğin bir şeye 7 yıl boyunca mecbur bırakılmışsın. Ailene söylemek istediğim daha doğrusu sormak istediklerim var. 'Bir arkadaşım bunu merak etmişte...' diye başlayıp ya da farklı şekilde konuya girip bunları sorarsan çok sevinirim.
-İslam, kişinin diliyle şehadet getirmesiyle değil; kalbinden söylemesiyle oluyor. Yanılıyor muyum?
-Bir insana, istemediği şeyleri zorşa yaptırmak dinen günah değil mi?
-'Benim yanıma her şey ile gelin affederim. Fakat kul hakkı ile gelmeyin, onu ben değil, kulum affeder' diye ayet vardı değil mi?
-Müslümanlık, sadece başını örtmekle olmuyor. Buna gönülden bağlanmak, giyimine ve hayatına da yansıtmakla oluyor. Kuran-ı Ker'im' de böyle yazıyordu değil mi?
Bu soruları sorarsan yaptıkları hataları anlayabilirler. Küçük yaştan itibaren sana dini bilgileri yavaş yavaş anlatmış olsalardı, zaten onlardan önce sen kapanmak isterdin. Bu yüzden yaptıkları 'kesinlikle' yanlış.
~inşAllah hatalarını anlarlar, ne yapabilirsin'e gelirsek de bir ev kiralayıp enine boyuna düşünmelisin. Kafanı rahatlatmalı ve kendi tercihini 'kendin' vermelisin. 📙10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılŞu soruda müslüman olmadığın için küfürler eden insanları görünce elim ayağım titriyor sinirden gerçekten. Bir tanesini denk getirsem yıldız gibi kayacağım. Kanser, tiksinç insanlar.
64 Yorumla
Soran+1 yılBen şahsen aşırı derece de ılımlı bir insanım. Bana küfür eden arkadaşlara argo bile kullanmayı sevmem onlar kendi terbiyelerini belli ediyorlar zaten. Dini inancını anlatmaya çalışanlara inatçılara da küfür etmedim. Bilmiyorum artık kafama takmıyorum küfürleri.
- +1 yıl
Ben dini/inanç konularında kendisini tanrı, peygamber sanan insanlardan nefret ediyorum. O kadar çok insan gördüm ki yok bu ülkede allahsızları istemiyorum, deizm/ateizm sapkınlıktır, ailen terbiye verseydi müslüman olurdun falan. O yüzden dedim görünce elim ayağım titriyor diye. Burada mesela insanlarla dini/inançları tartışmak için soru soruyorum bir mağara adamı gelip soruma sapkınlık, cehennemde yanacaksınız diye zırvalıyor. Her şeyi umursamıyorum ama o küfür edenleri gerçekten çok ciddiye alıyorum istemsiz.
- +1 yıl
Şu Burağın görüşünü silip engelle bu arada, tam maganda terörist o herif. 2-3 laf etsen kopyalamış destan destan küfürleri öyle karşılık veriyor. Hesabını kapatıyorlar sürekli sanırım ama açıyor yine de dangalak.
Soran+1 yılAnladım siliyorum
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ailenin uyarması demek bu değil. Aile dini çocuğuna anlatır, seçim çocuğundur.
"O... mu olacaksın?" demek alenen saygısızlıktır, seni birey saymamaktır. Ki genelde insanları dinden soğutan da budur.
Sana tavsiyem, okulun bitene kadar dişini sıkman, sonra neye inanıyorsan, ne yolda yürümek istiyorsan o yolda ilerleyeceksin.
Diyorsan ki, bekleyemem, istemiyorum bunu, o halde ailene rest çekmen gerek, ki bu normal şartlar altında da bir sürü sıkıntıya yol açabilecek bir şey iken şu hassas durumda kıyametin olacaktır.
Zira tavırları ortada, nasıl bir tepki verecekleri aşikar. Üzerinde durduğun ayaklar tamamen senin olana kadar dişini sıkacaksın. Sonra rest mi çekersin, onları ikna mı edersin.
Ama sabret, 7-8 sene dayandıysan, iki sene daha dayanabilirsin. Tek tavsiyem bu.20 Yorumla
Yani ne yapsan bos Şu an o yuzden dayanip kendi ayaklarin uzerinde duracagin zamani beklemelisin
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılbununla ilgili iki önerim var birincisi sıkı çalışıp yatay geçiş yapmak başka bir üniversiteye ama uzun süreli bir çözüm yani başka şehre gidicen anca sonra zaten stajın falan derken mezun olunca da okuduğun şehirde iş bulursun ailenin yanına senede 2 hafta uğrarsın
ikinci önerim ise bu başörtüsü ile ilgili ayet Nur suresinin 31. ayeti
"Mümin kadınlara söyle..." diye başlar yani burada kadınlara sesleniyor
kadınların annesine babasına kızınızın başını örtün diye söylemiyor
dolayısı ile burada tercih hakkı kadının kendisine tanınmış
bu şekilde kendi seçimlerini savunabilirsin ailene karşı
hatta direk şu şekilde "Allah'ın ayeti üzerine laf mı söylüyorsunuz?" diyebilirsin.01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Öncelikle senin olan inancına saygı duyuyorum. Zaten Kur'anı'kerim de Bakara suresinin 256. ayetinde bildirdiği
üzere ''dinde zorlama yoktur'' açıklaması bulunmaktadır. Size ne bir aileniz ne bir erkek/kız kardeşiniz ağıza alınmayacak itamlarda bulunamaz. Siz müslüman , ataesit , deist , budist ya da ateşe veya suya tapın bu inanışlarınız kimseyi ilgilendirmez. Bu konuda şiddet hakaret ve baskı hissediyorsanız bir avukatla görüşebilirsiniz. Yaşınız reşit olduğundan imkanlarınız neticesinde ayrı bir eve çıkmamız sizin için alternatif bir çözüm olabilir.03 Yorumla
Soran+1 yılAyrı eve çıkamam ve ailemi seviyorum. En iyisi mezun olduktan sonra ayrı eve çıkıp başörtümü çıkarmam olur. Biraz kızarlar ama sonuçta artık birşey yapamazlar öyle böyle yine dargınlıkları da biter diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Bu durumu idare etmek zorunda kalıcaksınız sanırım. Sabredin sizin gibi olan arkdaşlarım var ailelerinden çekmiyorlar bu kadar ama arada bir laf yediklerinden evden kaçmak istiyorlar. Objektif olarak yaklaşıyorum, ailenize karşı gelebilirsiniz bu konuda ben buyum böyle kabul edin , ben sizi kendi inanışıma çekiyor muyum yargılıyor muyum? diyebilirsiniz
Soran+1 yılRiske atmamayı tercih ediyorum teşekkür ederim ama yine de🙏
- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılDini inancın yok ama basortusu takiyosun :))) bazı aileler kerametin açık olan iki tel sactan ibaret oldugunu saniyor. Ailen sadece geleneklerine bagli basortusu baskisi bu yuzden. namaz kılmadigin icin baskı yok neden çünkü bizim ülkemizde basini kapatiyorsan müslümansın gerisini önemseyen kesim %20 anca.
50 Yorumla
+1 yılDini yaratanın isteği önemli dini baskılayanların değil. Yaradan da “sahteciliği” kötüler. O yüzden istemeden takacağına takma daha iyi. Açıkken de namuslu olunur. Her açık kahbe değildir. Her kapalı da dindar değildir. Kapalı olup ramazan günü erkek kucağında yiyişeni de gördüm, açık olup namahreme dönüp bakmayanı da. Kalbinde or*spuluk varsa çarşaf üstüne çarşaf da giysen yine yersin o haltı.
20 Yorumla
+1 yılKendi kitapları bı okumadan anlamadan baskiniel zorlayarak inandırmaya calsimak ilginç bu tarz insanlardan nefret ediyorum ben senin görüşüne inancina saygı duyarken ben inanmıyorum dediğimde uzaylı görmüş köylü gibi bakıp birşeyleri kanıtlama. cabalarina girmeleri insanı dahada deli ediyor
10 Yorumla21. yyda, baskı ve zorbalık olmadan kimse dinci olmaz zaten. Dincilik budır. Yıllarca kfa sktiler "türbana özgürlük" falan diye. Alın özgürlük bu işte. Kızlarına çocuklarına zorbalığın özgürlüğü.
En kısa zamanda kendi hayatını, ekonomik özgürlüğünü eline alıp ailenden kurtulman dileğiyle.20 Yorumla32 yasina geldim ve edindigim binlerce kisiden tecrube şu oldu ;
sanal alem ve tv lerde basortulu kizlar aile zorbasiyla dindar gorunuyor ama dinsiz olmak istiyor...
gercek hayatta gozlerimle kulaginla gordugum ve duydugum ise ; basortulu kadinlarin kizlarinin yarisi acik yarisi kapali...
ve omrun boyunca da annesi acik olup da kizi kapali olanı hic gormedim...
gayet mutevazi zorba ve dayatma asagilama ile asla kizlarinin kapanmasina izin vermezler...21 Yorumla- +1 yıl
Denk gelmemiş olabilirsiniz ama ben annesi açık olup kızı kapalı olan hatta kızı sayesinde kapanan çok insan gördüm. Ayrıca evet, insanlara ne yazık ki başörtü için baskı yapılıyor. Bu kesinlikle doğru değil ama bir iki kişi böyle yapıyor diye bunu, her kapalıya maal etmeniz hiç doğru değil.
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun buna benzerini ben yaşıyorum Zorla inandırmaya çalısıyorlar bazen ne yapacagımı bilemiyorum. ya sineye cekeceğiz ya da kaçıp gideceği bu diyardan :'(
12 Yorumla
Soran+1 yılSağolun, umarım mesleği elime alıp kurtulurum bu çileden. size de Geçmiş olsun..
- +1 yıl
Teşekkür ederim. konuşmak istersen vaktin varsa dertleşelim mi biraz.
+1 yılbaşörtü takmam zorunlu değil sadece yapılması gereken bir vazife takarsan sevap alır takmazsan da sevap kazanamazsın dinimizde zorlama yoktur ama şu var ki zinadan uzak durmamız emredilmiştir sadece zina yerlerini kapatsan yeterli olur sen şunu asla unutma islam dinine inanmadığın için ceza çekeceksin bine vi allaha baş kaldırmış oluyorsun buda büyük bir günah
03 Yorumla
Soran+1 yılYa kardeşim takıntılı mısınız? Dini inanç hakkında bir şey söylemeyin tebliğ etmeyin diyorum. Ayrıca benim için başörtü takmanın anlamı bile yok.
- +1 yıl
tamam sakin biz sadece doğru yolu bulmanızı istedik o kadar kızmayın
Soran+1 yılDoğru yol bireyseldir. İyi günler konuyu daha fazla uzatmayın
+1 yılÇalışmanıza bir şey derler mi veya siz çalışmak istiyor musunuz? Tabi iş bulması kolay değil ama hem iş hem okul yapabilirseniz belki ayrı eve çıkabilirsiniz. Gerçi siz bunu düşünmüşsünüzdür ben her ihtimale karşı söylemek istedim. Olmadı mezun olana kadar sabredeceksiniz. Umarım istediğiniz gibi hep mutlu huzurlu hayatınız olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılsabredeceğim
Belki de aile baskısından dolayı dinden soğudun. Bu dinimizce daha büyük bir günah ailen için. Okul bitene kadar dayanırsan sonrasında iş için şehir değişikliği yapıp istediğin hayatı sürebilirsin. Ben dini inancı olan biriyim ama dinimizde zorlama yok. Umarım bir gün sen de yolunu bulursun.
00 Yorumla
+1 yılİçinde hissetmediğin bişeyi baskıyla yapmak zordur. Onlara da bi faydası olmayacağını zorla olduğu için bi sevabının olmayacağını ve islamiyette zorlama olmadığını ama ailenin seni zorladığını onlara izah etmelisin
20 Yorumla
+1 yılBir de dinde zorlama yoktur demezler mi. Yapacak pek az şey var. Birincisi çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durup bir şekilde evi ayırmak ya da temsili o başörtüyü takmak.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılInsanın nefsine ağır geliyor kapanmak islam dini zaten başka neyimiz var ki Allah tan uzaklaşsak daha mi iyi? Haşa seni yaratana karşı gelme anlıyorum çok erken kapanmışsın ama açılmak nedir? Herkesin tepkisi senin üzerinde olacak hoş bir davranış değil bu bu zamana kadar sıkılmadın şimdi mi sıkılıyorsun kapanmışsın öyle devam et... artık su baskı dedigin şeye sünger çek belki açık halin cirkin sana kapalılık yakışıyor yani hiç hoş değil bence açılmak din de baskı oluyosa hiç sen islam dininden çok bence inançsız yaşa
12 Yorumla
Soran+1 yılYav ne alakası var ben sorguladım ve inancımı yitirdim inancımda yok. Kapanmak zorunda değilim ama aile baskısı var.
Cevap sahibi+1 yılTamam canım hayırlısı olsn sen bilirsin 😊
+1 yılKısa ve öz cevap vereceğim...
"Zorla yapılan hiçbir şeyden hayır gelmez, insanın içinden gelmelidir."40 Yorumla
+1 yılYa canım benim çok üzüldüm adına. Senin asıl sorunun dinle değil aslında ailenle. Bence bundan kurtulmanın en iyi çözümü üniyi başka şehirde okumak olacaktır. Ne yap ne et ya yatay geçişle ya da başka bir şekilde değiştir ünini
01 Yorumla
Soran+1 yılGöndermezler şehir dışına
Gizli Üye(30-35)+1 yılailen ne boş insanmış 19 yaşına gelmişsin artık senin üzerinde hükümleri kalmamış şeytanın be nefsinin yolunu seçmişsin artık aileni ilgilendirmez, işini mesleğini aldıktan sonra 40-45 yıllık nefsinin peşinde yaşayıp sonsuz azaba doğru Allah verecek zaten cezanı ailene bunu anlatman yeterli.
00 Yorumla
+1 yılHelal olsun sana kız. Buyur gel kardeşim:
https://youtube.com/channel/UChtPEGabxjqEbq_eMpZLZmA00 Yorumla
+1 yılIsteyen istediğini desin dinde zorlama yoktur ama uyarmayın diye bir şey 'de yazmıyor ailen tabiki seni uyarıp doğrusunu göstermeye çalışacak ailen olmasa o mesleği de okuyamazdin bu yasa da gelemezdin. Takmışsınız bir açılmak açılmak ailem zorla kapattı o bu şu ailesiz bir hiçsin hiç olmasan çeker giderdin bugün dışarı çıkacak imkânın olmaz ailen olmasa ekmeğe muhtaç kalırsın ki okumak anca hayalinde olur ondan ayağını denk al okudum bitti diyip onlara rest çekemezsin
01 Yorumla
Soran+1 yılDini inancım yok başörtü takmanın anlamı da yok ayrıca yazılımda kariyer yapıyorum çok rahat iş bulabilirim. Aileme rest çekmekten bahsetmiyorum onları seviyorum ayrı eve çıktıktan sonra açılırsam biraz darılırlar ama sonra düzelir diye düşünüyorum
+1 yılÇalışıp evden ayrılman lazım. Anne babaya laf anlatmak mümkün değil maalesef.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 921 cevap paylaştı.
+1 yılAteist birine de başörtüsü taktırmakta ne bileyim 🙄🙄
30 Yorumla
+1 yılOkulun bitecek başka şehirde çalışmaya başkayacaksın önce kafanı arkaya çevir arazi düzlükse topuk yardır kaplan 😅 bidaha ailenden uzak şehirden uzak kafan rahat ama birazcık daha sık dişini yavrum
20 Yorumla
+1 yılŞuanlık mecbur tak, ama ilerde okulun bittikten sonra kendi evine çık ve istediğini yap ya da evlenene kadar bekle eşine anlatırsın onun baskı uygulayacağını sanmam eğer anlayışlı biri olursa
10 YorumlaDini inancın olsun . Şayet olmazsa kötü . Başörtüsü Bağlamak güzel dir ailenin yanında bağla ailen yoksa bağlama başka ne yapabilirsin . Kaçsan kendine nasıl bakacaksın zor
01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sonuçta resiysin bence her şeyi göze al ve bu düşüncenin seni kötüye sürüklediğini söyle rest cek eğer imkanın varsa ayrı bir yaşamı kaldırabilecek kadar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilenin sana neyin ne olduğunu anlatmadan dayatmaları sende ters tepmiş. Kararı sen verceksin.
10 Yorumla
+1 yılEkonomik bağımsızlığını alır almaz evi terk et en doğrusu
40 Yorumla
+1 yılReşit bir kızsın. Kimse seni Zorlayamaz. Ailen ile yaşıyorsan biraz sıkıntı olur. Ama insanlar bedenlerini istediği gibi kullanabilir. Çünkü o sana ait. Başkası Karışamaz. İnancın yoksa zaten takmanın hiç bir manası yok ki .
41 Yorumla
Soran+1 yılAilemden kurtulmaya çalışıyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılSenin ailen dindar değil onlarda pek anlamamis olayı.
Hali ile anlaşmanız zor. Hatta pek mümkün değil10 Yorumla Ne istersen onu yap onlar ana baba olarak görevini yapmışlar tabi bir yere kadar sonrası sende olacak
00 YorumlaAilenle konuş?
Burdan kimse senin ailenle arandaki meseleyi çözemez02 Yorumla
Soran+1 yılAilemle konuşamam. Mecbur katlanacağım burda bile konu açıyorum 2-3 insan gelip din anlatıyor bana
+1 yılailenin beyin yapısına edeyim her başı açık olan o****pu mu oluyoor bu nasıl zihniyetsizlik
14 Yorumla
Soran+1 yılEk düzeltme yapayım or*spu mu olcan lafını maalesef ablam demişti yani ailem demedi işte haram falan diyorlar genelde.
- +1 yıl
kusura bakma ama ablan ne yapıyor acaba
Soran+1 yılEvde.
- +1 yıl
tamam
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnan dinsiz olduğunu öğrendiğinde keşle orspu olsaydı diye söylenmiiştir içinden keşke cümle alem benide bunuda sikseydi de duymyaydım bu lafları
02 Yorumla
Soran+1 yılYa ne alaka dini inancımın olmadığını söylemedim bile. Aklınca beni aşağılamaya çalışıyorsun sizi uyardığım halde dini inançtan vuruyorsunuz burada
Cevap sahibi+1 yılLan bide haklıymış gibi artist artist konuşma dinsiz zındık
Baskı gördüğünü anlayacak kadar akıllıysan bunun çözümünün birsekilde para kazanıp evden gitmek oldugunu bilecek kadar zekan olması gerekmez mi
10 YorumlaÇok zorlanıyorum vs de benim de ailem baskıcı ve çok inançlı, sürekli aç bu konuyu ters tepki elbet verecekler sen devam et sürekli sürekli
10 Yorumla
+1 yılDini inancın elbette olmayacak zorlama var ve aşağılama hakaret böyle bir durumda kimse sevmez sevemez tam tersi tiksinir. Kendine aılen kafasında olmayan bır eş bul.
30 Yorumla
+1 yılYani senin elinde olan bir durum bu, umarım her şey istediğin gibi olur hanımefendi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltakip etme sansın var mı meraknettigim şeyler var. tabi şu diger soruyu soran kızsan
00 YorumlaAilen hayatını mahvediyor
10 Yorumla
+1 yılşehir dışından üniversite secseydin kurtulmustun simdi ailenden
00 YorumlaAçıl o zaman ne bekliyorsun evden ayrıl
03 Yorumla
Soran+1 yılMezun olduktan sonra yapıcam
+1 yılDinsizlere yardım etmiyoruz:)
05 Yorumla
Soran+1 yılİyi tamam cevap vermene gerek yoktu
- +1 yıl
Ailenden kendi paranı kazanınca kendi evini kurunca kurtulursun düşünce tarzın hiç hoşuma gitmedi kimse ailesini sevmez senin yaşlarında ama ilerde akıllancan merak etme
Soran+1 yılAilemi sevmiyorum diye bir şey demedim. Seviyorum fakat baskı yapmaları hoşuma gitmiyor ayrı eve çıkınca açılırım biraz darılırlar sonuçta onlarla yaşamıyoruz dayak vs. Olmaz. Ama sonra barışırlar diye düşünüyorum. Bunun nesi yanlış?
Soran+1 yıl@UDixon soruyu okumadınız mı?
+1 yılDinde zorlama yoktur kapanmak istemiyorsan açıl
00 Yorumla
+1 yılEvlenince çıkartırsın olur biter.
00 YorumlaŞehir dışına taşınman iyi olur
00 YorumlaSenin evden kaçmak lazım hu ne ya
00 Yorumla
+1 yılBaskılara karşı bir çözüm yok ölünce son bulacak
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 593 cevap paylaştı.
+1 yılYani zor bu baskıyı adamazsin seni anlayamazlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlenene kadar yapacak bir şey yok görünüyor.
10 Yorumla
+1 yılÇözüm yok.!
10 Yorumla
+1 yılTakıdansınız zorlama olmaz dinimizde
00 YorumlaYatay geçiş yap
00 Yorumla
+1 yılBen seni anlıyorum inan
01 Yorumla- +1 yıl
Dertlemk istersen yazabilir sin
Yazarmısın bi
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılevlendiğinde açarsın