Senin için güven kavramı ne derece önemlidir? Güvenini kazanmak için ne yapılması gerekli? Güven duygusu bir şeyler yapılarak kazanılan bir duygu değildir. Karşıdaki kişiye hissettirebilmek gereklidir. (Bence)💆♂️
Zamanla oluşacak bir duygu benim için, kolay kolay güvenemem insalara ki güvenilmemesi de gerektiğini düşünüyorum, herkesten her şeyi bekle ki kötü bir durum yaşadığında çok sarsılma kafasındayım. Yine de olmazsa olmaz tabii ki, her şekilde hissettirilmeli.
Bence hayatımızdaki tüm ilişkilerimizin temelini bu kavram oluşturuyor. Hatta tüm ilişkilerimizden evvel kendimizden başlıyor. İnsan önce kendisine güven duymalıdır. Kendisine inanmayan insan hiçbir şeye karşı duyamaz bu hissiyatı. Güven her şeyin temelidir zannımca. Güvenden sonra sevgi de gelir saygı da. Bazen bizi çok yıpratıyor, hayal kırıklığına uğramamıza sebebiyet veriyor. O yüzden temkinli olmak kaydıyla da olsa zaman içerisinde oluşması gereken bir duygu bence. Çünkü güven bir insana sonuna kadar inanmaktır. Daha güzel ne olabilir?
Bence güven kavramı karşındaki kişinin sadece aldatmayacağına inanmak değil , herhangi bir kavgada tartışmada çaba göstereceğine inanmaktır. Saygısızlık , sadakatsizlik yapmayacağına ve ilişkiyi bitirmek yerine yapıcı olacağını düşünmektir.. Sözlerinde duracağına , yarı yolda bırakmayacağına inanmaktır. Beni tüm bunlara inandıran ve hissettiren insana ben güvenirim.
Güven farklı bir duygu bence. Güven ve sadakat birbirine iç içe geçmiş gibidir. Sadakat karşıdan beklediğimiz tepkinin umduğumuz gibi çıkmasıdır bence. Mesela yalan konuştuğunu bildiğiniz kişinin hakkında "şimdi yalan söylüyor" diyebilmek bir sadakat bildirimidir. Beni aldatmaz dediğiniz kişinin aldatmaması hem sadakat hem güvendir.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Karşımdaki kişeye göre değişen bir şey. Bazen hemen güvenirim hislerime dayanarak, bazen de zaman alır. Malum insanlar değişik bir günleri bi günlerine uymuyor. Böyle durumlarda da zamana bırakırım güvenme konusunu.
Ben insanin gözlerinden anlarim. Ne anlarsam cikar. Inanmiyacaksiniz karsima hic tanimadigim bir insan cikti hayatindaki yasadigi olaylari anlatim sok yedi. Sen benimi takip ediyorsun dedi yok dedim yasadiklarini gözlerine saklmasin dedim hala sokta. Sonra inanmadi baska birini getirdi onun yasadiklarinida anlatim. Onlardan kimseyi tanimiorum söyliorum tekrardan ben insanin gözlerini okuyabiliyorum.
Bazen insanları anlamakta zorlanıyorum güven üzerine çok sorun yaşıyorlar. Benim kendimce güven piramidim var gittikce daralan en sonunda her zaman yalnızım. Bu felsefe de hareket ettikçe beklentilerimi kişiye göre farkli tutuyorum her bir adım da bir tık daha güven. Ama yanılgı şu ilk kademe de güven testine takılacak insanlara haddinden fazla güvenmek insanlarda güven sorunu oluşturuyor. Bir yerde bu sorunu olusturan aslında kendileri.
Güven çok önemli sevgiden bir tık önde bile olabilir, bir insana duvar gibi sırtını yaslanamıyorsan o duvar eğer sen yaslandığında çökecekse sevginin bile bir önemi yok😊
Güven ikili ilişkileri ayakta tutan bir kavram bana göre. Karşındaki kişiye bana güvenebilirsin demek yerine bunu hissettirmek göstermek önemli. Hisler ve hareketler daha etkilidir her zaman.
Gel gitli bir durum Genel olarak İnsanlara Güvenmem geçmişte yaşadığım tecrübelerim ile alakalı Kadın Konusunda ise Şahibeli Ama Güvenilecek kadın Kendini hemen belli eder
Güven bir insan için sevgiden daha önemli bence. Güven duygusu, sağlıklı bir ilişkinin temelini oluşturur bence. Güven, insan motivasyonunun en yüksek biçimidir. İnsanların doğasında var olan “iyi” ve “güzel”i ortaya koymalarına imkan verir. Güven duygusunu yeterince açıklıkta tanımlayamasak da insan ilişkilerinin temelini bu duygu oluşturur. Güven duygusunun olmadığı hiç bir ilişki yürümez. Güven duygusu olmaksızın ne dostluk kurulabilir, ne de kadın erkek beraberliği sürdürülebilir.
Şartlar ve kurallarla da bir ilişki yürümeyecektir, Korunma duygunu ön plana çıkarmak için güvenmek istersin, kendini daha korunaklı hissedersin. Kalenin duvarları yıkılınca da güven kalmaz, sedece sen kalırsın, yeni duvarlar örmek için yeni güvenler arayarak. Vaktini duygularını boşa tüketme derim.
Güvenimi kazanmak için tanımam lazım Bir söz var, en çok anneme guvenirdim, onu da babamın altında yakaladım.. En çok guvendigin insan bile satışa götürebiliyor.
Güven her şeydir. Olmazsa yürüyecek ilişki bilmiyorum. Hissettirmek için hissetmek de gerekir biraz. Güven de sonradan kazanılmaz ama en büyük hayal kırıklıkları güvenin kaybedildiği anlarda yaşanır