Bu dünyada ne mutluluk vardır ne de mutsuzluk. Yalnız en büyük ümitsizliği tatmış kişi en büyük mutluluğu hisseder. Yaşamın güzelliğini anlamak için ölümü istemiş olmak gerekir.
- Monte Cristo Kontu-
- Monte Cristo Kontu-
Mutluluk çektiğin acıda saklıdır. Yürüdüğün yolun dikenlerini tadacaksın ki ayağın soğuk suya girince hissedeceksin o ferahlığı. Yalnız baya mükemmel bi örnek oldu 😂. Yani yaşamak için ölmek gerek doyasıya. Tatmak gerek acıyı da kederi de tüm benliğinle. Tatmak gerek ki anlayabil, bi zaman sonra kapını çalanın mutluluk olduğunu
Kıymet bilmemek, varlığından bile haberdar olmamaktır. Kıymetsiz olmak, nimetin sesini duymamaktır. Kıymetsiz görmekse, şükür etmeyi bilmemektir.
Elimizdeki nimetlerin kıymetini düşünürken Hz. Lokman Hekim'in oğluna şu üç tavsiyesi geliyor aklıma;

Hz. Lokman Hekîm, oğluna dedi ki:
Oğlum! Hayatında üç şeyden taviz verme:
1. En iyi yemeği yemekten,
2. En konforlu yatakta uyumaktan,
3. En lüks evde oturmaktan.
Oğul:
''Biz fakîriz, peki ben bunu nasıl gerçekleştireceğim?'' deyince
Hekîm şöyle cevapladı:
- Sadece acıktığında yemek yersen, en iyi yemeği yemiş olursun,
- Çok çalışıp yorgun bir vaziyette uyursan, en konforlu yatakta yatmış olursun,
- İnsanlara iyi muâmele edersen, onların kalbinde yer edersin; böylece de en lüks evde oturmuş olursun.
Öyledir işte, bakmak görmek değildir. Sahip olmak ta haketmek değildir elbette..
Kalbinizi aklınıza getirin, varlıkla yokluk arasındadır. Sesi duyulmaz, varlığı hissedilmez, ötelenir durur daima. Oysa bir acı hissettiğimizde: "kalbim var!" deyip nazlanır dururuz. Sahi daha önce de vardı ve duyduk mu sessiz çığlığını? Anlamak için ağrıması mi gerekliydi? Hastalanmak, kaybetmek mi gerekir verilen nimeti?
Kalp öyle var ki, hissetmeden var. Öyle bir kalp verdi ki rabbimiz, durmadan çalışsa bile duyurmuyor sesini, verdiğini bile gizliyor. Öyle bir emanet ki, adeta varlığı bilinmiyor..
Oysa insan vermediğinden bile takdir görmek ister. Teşekkür bekler insandan. Öyle zalim ki insan, vermediğini bile çarpar yüzüne. Öyle nankör ki insan verilene bile teşekkürü yoktur. Öyle bencildir ki hep kendine ister daima..
Allah verilenin kıymetini, verdiklerimizin de emanet olduğunu bizlere öğretsin.
Kaybetmeden önce sevdiklerimizi sevdirsin bize..
#Selâmetle 🙂
Eğer ki idrak edemiyorsan sahip olduklarını, yaşantını kontrol altına alacak kadar tecrübeli değilsen evet, kaybetmen gerekiyor.
En alt seviyeye hazırla kendini; adım adım yüksel ve hisset her kazandığını.
İzleyebil hayatına dahil oluşunu, kavra neleri elinin altında tuttuğunu.
Bunu uygulayamıyorsan, sabit kal; yıpratma kişiliğini.
Hiçbirine uymuyorsan da hazır ol kaybetmeye..
Yaşamın değerini anlamak için yetinmeyi bilmek gerekir
Antigone kitabını öneririm
Cevap
2Cevap
Bir şeylerin değerini anlamak için illaki onları yaşamak gerekmez düşünme gücün var aklın var ona göre hareket et sende düşün aklını kullan
Evet kaybetmek gerekiyor 😞😞😞
Yakaladım seniiiğğ 😂 üzgün surat?
Ben birgün beni kaybettiklerinde üzülüceklerini pişman olucaklarını bildiğim için bugünümde yanımda olmadıklarına üzülüyorum
Kabul bugün gerçektwn modumu düzeltemiyorum sıkıntım büyük
Evet ölünce geçicek 😄
😄 bilmemm nasıl olcak herkese çmzümüm var kendime yok
Normal.. Mesela benim de kendime hayrım yok ama başkalarına var. O halde ne yapıyoruz birbirimize destek oluyoruuuuz 💜🌸
Olalım madem 🙂 beni iyi yapın lütfen 🙈🙈🙈🙈🙈
Bekle beni sipeydirmen ben geliyoruuuum. İyi olacaksın, iyi olacağız. Ama bi 5 dakika daha mutsuz olak daha sonra ben gelince toparlarım. 💞💛
O 5 in yanına bi 5 daha eklemiş zaman, ben gelene kadar @mutsuzluktabirsey
😂😂😂😂😂güldüm 🤣🤣🤣
Ben üzülmüştüm ama güldürebilmişim senii
Geciktiğin için üzülme lütfen 😳 bem hiç birşeyi kafama takan biri değilim gerçekten bakmayın ağladım dediğime unuttum bile
Ben unutmadım ağladığını ama
Evet ölünce yasamanin değerini anlarsin ama yasarken ölümün değerini anlamazsin kisir bir döngü işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?