Bir kadın, güçlü olduğunu en iyi hangi durumda anlar? Kadının güçlü olduğunu hissetmek için, herhangi birine ya da bir şeye ihtiyacı yoktur. Güç sadece erkeğe özgü bir şey de değildir. 'Yapamazsın, erkek gücü lazım, tek başına çok zor'denilen şeyleri gerçekleştirmek de bir kadın için yeterlidir. 'Ben kadınım, güçlüyüm ve tek başıma varım!'demenin en güzel yollarından biridir.
Bir kadın, güçlü olduğunu en iyi hangi durumda anlar?
Kadın yanlız olmadığında gücünün farkında bile olmaya biliyor. çünkü gerek duymuyor. gücünün ortaya çıkmasını tetikliyecek şeyler olduğunda gücünü keşfediyor. bu keşif bence Sonderece güzel bir keşif oluyor. tek başıma yeterim kimseye ihtiyacım yok bilinci ve duruşu tadından yenmiyor❤
Güç elbetteki kadın ya da erkek işi değilidir. Kadın da erkek de güçlüdür. Buradaki kas gücü değildir. Beyin gücüyle desteklenmeyen hiçbir kas gücü işe yaramaz. Güçlü olmak hayata karşı olmalıdır. Hayata karşı güçlü durmakta karşısına çıkan ilk engelde pes etmekle değil her engelle mücadele etmekle, kendi ayakları üzerinde durmakla olur. En ufak rüzgarda savrulan erkek de kadın da güçlü değildir. Dimdik irade gerekir güçlü olmak için. O yüzden bunun da kadını, erkeği olmaz
Güçsüz taraflarını da kabul edip, başta kendisinden fazla beklentilere girmediğinde. Sürekli konusu açılınca, şöyle güçlüyüm böyle güçlüyüm, şöyle böyle zorluklar gördüm diye sızlanmadığında…Ne bileyim, neden güçlü kadın ya da güçlü erkek diye ayrımcılık yapıyoruz ki. Hayatta olan herkes kendince hayat mücadelesi içindedir. En güçlü insan mutlu insandır bence, kadını erkeği yok bunun.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Anne olan her kadın güçlüdür aslında. Depresyona girip herşeyden vazgeçemez çünkü bakması gereken bir canı vardır. Evladı için güçlü durmak zorundadır. Konu ne olursa olsun her düştüğünde daha güçlü kalkar.
Tek başına yaşayıp evi çekip çeviriyorsa elektrik su faturaları yatırıyorsa Küçük tesisat tamiri yapabiliyorsa araba ile şehirler aradı yolculuk yapıyorsa kaza yapınca kimseyi arama mecburiyetine düşmüyorsa tek başına 60 erkek personeli yönetiyorsa sözü dinleniyorsa O kadın güçlüdür
Benim çalıştığım kafeye kadın eleman almıyoruz diyorlardı 6 tane erkek eleman var, biraz üstlerine gittim beni aldılar işe, şu an diyorlar ki senin yaptığın işi şu şu erkek yapamıyor. Ağızlarını kapattım :)
En yakınları tarafindan sırtından bıçaklandığında yalnız kaldığında dışlandığında ve zamanla herşeye rağmen tek başına ayağa kalkmayı başardığında ve kendi kendine yetebilmeyi kimseye muhtaç olmadan yaşamayı öğrendiği zaman