Neden kendi değerimizi insanların değer vermesiyle ölçüyoruz? Değer verildiği kadar kendimizi değerli hissediyoruz? ( daha fazlasına hakkımız yokmuş gibi). Veya bir insansın değer vermemesi durumunda kendimizi değersiz hissediyoruz?
Etrafındaki insanlar değer kıymet vermezse o insanın kendini değersiz hissetmesi çok mümkün. Onların haricinde kendisine değer vermeyen, kendisini sevmeyen, sürekli kendinde hata arayan kişiler kendilerini değersizlik çukuruna kendileri atarlar. Ama bunların temeline baktığımızda yine başka insanların yaşattığı şeylerin sonucunda insanların kendilerini değersiz hissettiklerini görüyoruz...
Her insan değerlidir alında. Başkalarının yaklaşımı bizi bazan yanıltır. Kendini ait hissetmek, yakın olmak, birliktelik, yakın ilişkiler, sağlıklı bir yaşam için elzemdir ve insana değer verildiğini gösterir. Yalnızlık ise insanı değersizleştirir.
Ona iyi geceler dedinizmi?
Çevrenizde kimseyi bulamazsanız sosyal yönden artık kendinizi değersiz hissedersiniz o yüzden yalnız kalmamanız yani sosyalleşmemiz gerekir. Bunun panzehiri budur.
Sosyalleşin ♥️
İçinizde kimseyi hissetmezseniz yani içinizde kimse yoksa işte o zaman öz yalnızlığınız var demektir ki bu daha tehlikeli.
İçinizdekine kıymet verin. 🌸
Yani insan yalnızlığına çare bulduğu oranda değerlidir. Aslında siz de değerlisiniz, şimdi bakın etrafınıza aslında siz yalnız değilsiniz ki. Sadece hevesleriniz var, özlemleriniz arzularınız var yaşamak istediğiniz ve onu onunla yaşaysmadığınızdan kendinizi değersiz hissediyorsunuz ve yanılıyorsunuz.
Kendinizi sevin. Sizi sevenler var, onlara değer verin ve değerlenin. 🌺
Belki de size değer veren ve yalnızlığınıza gerçek ilaç tam karşınızda duruyordur. Ona güvenin, ona açılın ve kendinizi değerli hissederken göreceksiniz ona da değer katacaksınız. Mutluluklar diliyorum. Esen kalın efendim. 🌸😃😎
Hassas bir kişiliği vardır, çevresinin ve yaşadığı sorunların etkisi de büyük elbette. Sürekli eleştiriye maruz kalmak bazı insanlar bunu aldırmayacağını bilir takmaz ama hassas olan birisi anlamsız düşüncelere sürükler kendini..
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
İnsan varlığı sevilmeyi sever Sevilmezse değersiz hissederKendi kendine yetebilmek için Maslowun ihtiyaç hiyerarşi piramidinin tepesine çıkıp aşağı doğru şarap içerken çişini yapması lazım o zaman takmaz kafaya 🤣🤣
sanırım isteklerimiz olmayınca değer verdiklerimizin bize aynı değeri vermeyince.. yalnız hissediyoruz.. ve değersiz sanıyoruz ki değer verdiklerimiz bize değer vermeyince değerimiz kayboluyor öyle değil bunu öğrenmek için bazı şeyleri kendin tecrübe etmelisin lakin
Valla öyle bir soru sormuşsun ki öyle kaldım pc nin karşısında. Ne diyebilirim ki, acı şeyler tecrübe ede ede demek ki ben bu haltı hak etmiyorum deyip değer görmek, sevilmek gibi güzellikleri beklemekten vazgeçiyosun.
İnsanlar yüzünden ister istemez kendini değersiz işe yaramaz hissediyorsun. Bir hayatta hiçbirşey başarmamışsan kendini kuyunun dibine sokup söküp çıkarırsın.
Yapmamak lazım. İnsanin kendinden başka kimsesi yoktur çünkü.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
İnsan; kendine değer vermeyi bilmiyorsa başkalarının onu değerlemesini ister. Bunu bulamadığı zaman değersiz hisseder. Halbuki her insan, kendi değerini kendisi belirler ve biz onun kendisine verdiği değer kadar ona değer veririz.
Öz güvenle alakalı olduğunu düşünüyorum öz güveni tam insan yolundan şaşmaz kendine vermediği değeri başkalarında arar bulamayınca da kendini değersiz hisseder.
Kişilik & Karakter konusunda 10,4b cevap paylaştı.
Tabiki diğer insanlar önemli sonuçta sosyal bir varlığı etkileşimimiz çok güçlü ve yansımalarını olmaması çok zor ama insan en başta kendi hedeflerine ulaşamadık ya da kendine hedef koyamadıkça kısacası başarısız oldukça kendine verdiği değer düşer
Kendine hayata karsi acarsan ilgilenen oldugunu görürsün.. degersiz degilsin.. sadece kendinin farkinda degilsin. Kendini tani.. sen kendinle ilgilen. En güzel ilgi kendini gelistirmektir, her gün yeni seyler ögrenmektir.
Tutunacak umudum yok ben alıştım buna günün 24 saat odamdayım. Düşün yani insanlar sırf burnuma laf ettikleri için estetik oldum. Işte bak bu kadar aciz biriyim. ALLAH razı olsun kardeşim