Aşkı, hüznü, öfkeyi, kıskançlığı. . .
Duygusuz biri olmak ister miydiniz?
Aşkı, hüznü, öfkeyi, kıskançlığı. . .

Bakın Allah cezamı versin hissiz biri olmak kadar kötü bişi yok... Şöyle anlatıyım; Bi oda, çevrenizde size karşı üzücü olaylar oluyor ama siz üzülmüyorsunuz. Umursamıyorsunuz. Bişi yok gibi devam ediyorsunuz. İlerliyorsunuz hayatın boş beyaz koridorunda. İleride bi oda daha, giriyorsunuz. Çocukların işkence gördüğü. Yetimin ezildiği. Acıların haykırdığı bi oda.. Herkesin gözü üzerinizde. Onları kurtarmanız için size bakıyor. Vicdan azabı çekmiyorsunuz. Arkanızda umutsuz acı çeken insanlar bırakıp gidiyorsunuz. Devam ediyorsunuz koridora. Bi oda daha.. Sizi çok seven aileniz, eşiniz, arkadaşlarınız. Sizi çok seviyorlar. Eşiniz sizle evlenmek bile istiyor. Ama siz aşık olamıyorsunuz. Kimseyi sevemiyorsunuz. Odadan tekrar çıkıyorsunuz. Arkanızda hayal kırıklığı yaşayan bağlarınız. İleri gittikçe bi oda daha. Herkes sizin için çabalıyor. Etrafınızda mutlu insanlar. Enerjik insanlar. Kötülüğün olmadığı mutlu bi yer. Huzurun olduğu sakin bi yer. Ama siz mutlu olamıyorsunuz. Odanın kapısını kapatıyorsunuz ordan da çıkıyorsunuz. Koridorun sonu. Başka bi kapı. Kapıyı açar açmaz bi boşluğa düşüyorsunuz. Simsiyah. Duyguların olmadığı. Umutsuzluk dolu. Umursamazlık karanlığı. İşte o sizin içiniz. Duygusuz bi insanın içi.. Herşeye rağmen yinede duygusuz olmak ister misiniz? Olumsuz duyguları hissetmemek için olumlu olanlardan vazgeçer misiniz?
Hayır, asla istemezdim.
Duygusuzluk, hiçbir şey hissedememe çok kötü bir şey.
İnsanların arasında sadece bir ruh gibi dolaşmak istemezdim.
Duygular bizi biz yapan şeyler. Onlar olmazsa biz bir hiçiz. Bu yüzden bir hiç olmak istemez, tanımadığım bir insanın bile dertlerine gözlerimin dolmasını ve beraber ağlamak isterdim.
Duygularımız olmasa belki canımız acımazdı demişsin, peki bir düşünelim hiç acımasa daha mı iyi olurdu acaba?
O zaman yaşamamızın bir amacı kalır mıydı ki?
Kimsenin hayatına dokunmadan yaşamak çok korkunç olurdu.
Her şeyin güzel ve iyi bir yanı vardır.
Acı, insanı daha güçlü yapar ve kırık kalp ise daha akıllı bir insan.
Acı insanı daha güçlü gösterir evet ama ya içini ,?
E dünyaya da mutlu olmak için gelmedik sonuçta :)
Elbette acı çekicez ama bu sonsuza kadar da sürmeyecek.
Salaş bi köprüden hiç hizmet etmediğim duygulara selam verir gibi yükselmek isterdim mesela. Ne kırgınlık ne hüzün gönlümün çeşmesine inmemiş, aşk ile gözgöze gelmemiş, sevgi ile mektuplaşmamış olmak isterdim.
Zamanla oluyorsun bi suya düştüğünü düşün suyun içi pirana dolu her yerin ısırılmış ve ordan kurtuldun suandada öylesin hiç bir. zaman güvenmeyin eş dost arkadaş hepsi hikaye 35 yaşındayım görmediğim kalmadı halada ogreniyorum yanlizim kimseyle görüşmüyorum merhaba merhaba emin olun fazlasi degmez
Cevap
19Cevap
Olmak istezdim...
Biz insanların en bariz özelliği değil midir zaten duygularımızın olması?
Onlar olmadığında etten kemikten bir canlıya dönüşürdük sadece. Robottan pek de bir farkımız olmazdı açık açıkçası.
Hem duygular güzeldir, yaşadığımızı, nefes aldığımızı, gerçekten insan olduğumuzu, bazı kötü olanları kontrol etmek için irademizi kullanmamız gerektiğini, onlarla zaman zaman mücadele de edebileceğimizi bize gösterir.
İşte bunlardan sebep istemezdim diygusuz olmayı 🍃
Duygusuz biri olmak istemezdim. İnsanı insan yapan duygularıdır. Kontrolsüz duyguları olan biri olmak istemem sadece.
Kontrolsüz olmamalı evet haklısın
İnsan et ve kemikten ibaret olmaz bunu kimse başaramaz asla.. Katı olursun kuralı olursun ama ruhsuz olamazsın.. Dışarda bunu belli etmezsin belki sert durusun ama yalnız başına kaldığında ne kadar da sevgiye iyiliğine güzelliğe aç kaldığını anlarsın.. Kendinle yüzleştiğin zaman bunu anlarsın.. Şahsen ben olamam öyle ruhsuz biri
Biliyor musunuz...
Duygularımı aldırmak istiyorum...
Çok ağır ve zorlar.
Eğlendiğimde dahi, anlaşılmadığımı, yazıldığım gibi okunmadığimi farkediyorum...
Neşeleniyorum, derken, ...
Kaybediyorum...
Her geçen gün daha...
Damla... Damla... Tükeniyorum...
Hayır, asla!
Yaşamak istemediğimiz bazı duygulardan kurtulmak adına, uğruna yaşadığımız diğer bazı duyguları da kaybetmek?
Hiç istemezdim.
Hatta yer yer acı ve üzüntü de iyidir.
Hayatta olduğunu ve diğer duyguların önemini farkettirir.
Her şeyin aşırısı kötüdür. Hissizlik ve duyguları uçlarda yaşamak gibi. Birini diğerine tercih edemem. İkisi de iyi değil.
İsterdim..
Kimi uç noktada sevsem, kiskansam, değer versem o kişiden en büyük saygısızlığı gördüm. Keşke bu olsaydı da canım kalbim kahrolmasaydı..
Evet çok isterdim hem de. Her şeyimde duygularımla hareket ediyorum. Özellikle de iş konusunda. İşte duygusallığa yer yok derler ama ben beceremiyorum.
İstenilen olur...
Gerçekten istenildiğinde olur, elbette...
Birilerine karşı hep kötü olacağız. Ne kadar iyi olsak ta...
Duygusuzum, ne kimseye gönül bağlar ne umut beklerim. Ne kimsenin göçüşü hayatımı etkiler, herşey zihinde biter olduğu gibi unutulup gider
Sadece gerektiği yerlerde duygularımı bir kutuya hapsedip oradan hiç çıkmamasını isterdim.
Öyle biri olmak istemedim ancak oldum...
Hissizleştim, sessizleştim...
Duygusuz olmak isterdim
Arkadaşlarının benim Rahasızlığımı iyilik yerine kötü kullandıkları için
duugusuzluk göründüğü kadar basit bir şey değil. hissettikçe insanlaşırsın, anlam kazanırsın.
Herseyi uçlarda yasaya yasaya öldürdüm ya da öldürdüler
Canımın yanmasına bile yanmaz canım artık
Duygusuz olmayı iyi bilirim ve hayır istemezdim. Bizi insan yapan şey zaten duygularımız değil mi. Duygusuzluğun hiçlikten farkı yok bence
O ne la sosyopat gibi. Duygusuz insan yoktur kabul etmiyordur sadece. Her duyguya yenik düşmemek lazım duyguları yönlendirmek lazm ama insanların çoğu duygusuzlari çekici buluyo o garip
Duygusuzluk değil de insanları kafaya takmamayı öğrenmek daha mantıklı. Sonuçta sevgi denen bişey var ve yaşanması gerek.
Sevgi acıtır...
Sadece yanlış insanları sevmek degil,
Anlam yüklediğiniz insan , arkadaş ya da aileden biri... hayattan yitince de acır canınız
Karşılıklı sevgi neden acıtsın. Karşılıksız sevgi acıtır. Sadece sevgi görene kadar sevdiğin kişiye körü körüne bağlanma yeter. Unutması zor oluyor
Kimseyi sevmeden yaşayamaz insan hayvan bile ölülerinin arkasından yas tutuyor. İnsan olmanın bi anlamı kalmaz öyle olsa
Kendini kabul ederek...
Sadece kendi içine yönelerek belki , yaşayamaz mi?
Herkes bir gün , sevdiği her şeyin aslında acitabileceğini yaşayıp öğrenecek
Issız bir adaya yerleşmek gerek bunun için belki yaşayabilir. Doğumdan ölüme kadar hiç bi şekilde iletişim kurmaması lazım belki
Bilmiyorum, belki...
Gençken duygusuzdum. Yaşlandıkça yumuşadık😀
Tam tersi olmaz mı😕
Duyarlılık kazanma oluyor bunun ismi belki 🤔
Her duyguyu, ger anı uçlarda yaşıyorum. Ve isteyeceğim en büyük şey olurdu herhalde hissizlik 😞 Bazen o kadar kırıyorlar ki insan olmaz olayım diyor
Öyleyim ve hayat çok anlamsız nedense herkes gibi olamıyorum ve olmak isterdim insanların bana hep dediği şey uykusuz musun neden bitkin ölü gibisin bu gibi şeyleri duymak güzel değil
Zaman zaman duygusuz oluyorum, herkes gibi. İnsanız, makine değiliz, duygularımızdan azade olamayız. Duygusuz insan vardır fakat öylelerine psikopat deniliyor.
Duygular olmasaydı bunca tecrüben olmazdı. Böyle düşün
Haklılık payiniz var... Duyguların sonucu olabilir tecrübeler.
Haklılık payım var demekki ;)) mmmm.
Öyle tabi ki. Duygusuz insan hiçbirşeyden ders çıkarmaz. Ama ne kadar yoğun duyguya sahipsen. O kadar tecrübe. Bir o kadar sabır ve bir o kadar da temkin edinir. ..
Duygusuz olma yolundayım sanırım 😕
Bu soruyu yanitlamak icin gec kaldım
Duygusuzpezvngim ben zaten :(
Bazen istiyorum ama duygular olmadan hayat pek yaşanmış sayılmaz
Bazı duygularım yok
Mümkün
Tam da öyle bir insanım
Öyleyim sanırım misss gibi valla
İstemezdim. Öylede yaşanmaz ki ya
Öyleyim zaten.
Cok isterdim
Çooook isterdim