Kendimi seviyorum. Kendimi beğeniyorum. Kusurlarımla, eksikliklerimle, fazlalıklarımla. Bunu dile getirmek, yanlış birşeymi? Ukala mı olmuş oluyorum illaki yani..
Şahsınla ilgili soruyorsan görüntü itibariyle ortada kendini beğenmemen için bir sebep yok zaten. Fakat donanım kadar yazılımın da önemli olduğunu, yazılımsız donanımın çöpten ibaret olduğunu da belirtmekte fayda var.
Genel olarak soruyorsan; insanın kendisini beğenme sebeplerini kategorize edebiliriz. Çoğu zaman bu durum insanın kendisini sevmesi ile karıştırılır. Kendini beğenen insan kendinden başka hiç kimsenin duygusuna, düşüncesine, isteklerine bakmaz. Kendini beğenmek ego ile ilgilidir ve ilkel bir duygudur. Tedavi edilmesi ya da törpülenmesi gerekir. Aksi halde o kişinin kendisi ile gerçekler yüzüne vurulmaya başlandığı veya kendisi bir şekilde bunlarla yüzleştiği zaman aslında kendisine ne büyük bir haksızlık ettiğini fark eder. Ancak çoğu zaman iş işten geçmiş olur. Sonrası dur durak bilmeyen bir kendini cezalandırma sürecidir. Bu insanı bir süre gözlemlediğinizde fark edersiniz ki hırçın, agresif, kendisi ile temelde kavgalı, sürekli ve çeşitliliği sınırsız olmak üzere kendini çevresine ispat etme ve onay alma mücadelesi içerisindedir. Bu bir anlamda ôzgüven eksikliği gibi görülse de asıl sebebi kişinin başarısızlığı ve başkalarının gerisinde olmayı kendine yakıştıramamasıdır. Yani özetlemek gerekirse aşırı ôzgüvenin altını dolduramamış ve bir anda tepetaklak olmuş bir insan görüntüsü bu gün için hepimizin etrafta görmeye alıştığı insan profilinin neredeyse aynısıdır.
İnsanın kendisini sevmesi ise kendisini olduğu gibi kabul etmedi, kusurlarıyla, hatalarıyla mutlu olabilmesi demektir. Kendisini seven insan çevresine karşı da duyarlı olur, empati yeteneği gelişmiştir, yargılamaz kişileri öyle kolay kolay. Huzurludur, hayattan olabildiği kadar keyif almaya çalışır. Kendisi ile de dalga geçer beceriksizlikleri ve yetersizliklerini ele alarak. Başkalarının söyleyeceklerine, onayına, egosunun oksanmasına ihtiyacı olmadığı için de yine başkaları tarafından kolay kolay kırılıp incitilelemezler. Etkinlik ve yetkinlik kaynakları abartılmamış ve eni boyu doğru kavranmış bir öz bilince dayandığı için de genelde hayatın içindeki başarılı azınlığı oluştururlar.
Tek dezavantajları vardır ki o da; kendileri kadar diğer insanları da sevme özelliğine sahip oldukları için sık sık suistimal edilmeye çalışılırlar kendini beğenmişlerce. Bu bakımdan hayal kırıklığına uğratılmaları mümkünse de affetmeyi bildiklerinden kendilerine karşı art niyetlilere de verilebilecek en ağır cezayı da verme becerisinden yoksun olmazlar.
Şimdi denebilir ki affedilmek bir ceza mıdır? Evet. Siz daha kendinizi affedemiyorken incittiğiniz birisinin duruşunu, tavrını, asaletini hiç bozmadan sizi öylece affetmesi en ağır cezalardan biridir. Öyle ki sonsuz bir döngü içinde kalacağınız ve kaçamayacağınız kendi cehenneminize kapatılmakla tam olarak aynı şeydir.
Hepimizin kusurlari var. Kendini begenmek ukalalik degildir. Evet olgun bakimli hos ve cekici bir kizsin. Ancak bunun yaninda zeki entelektuel ve kendini yetistirmis birisin. Egolu degilsin ama. bir havan oldugu kesin. Ozguvenli ve cesursun. Farklıliklara acik doyumsuz ama asla sinirlarini asmayan birisin
Rica ederim. Ukala degilsin bunu soylemem gerek sen sadece kendini kesfetmis bir kizsin. Ruhun olgun karakterin oturmus. Bu da karso tarafin sana atacsgi adimlarda dikkatli olmasini gerektiriyor. Evet bak cok alimli ve cekicisin. Disiliginin de yuksek oldugu belirgin. Tutkularin guclu arzularin yogun ama. sen bunlari oyle guzel harmanlamissin ki..
Seni tanıyanlarin bile bunlari söylemeyecegine eminim. Cesur olmayı cesareti seven birisin sen. Dei dolu yanin var mi evet.. cilginlik var mi evet... ama olgunluk her seyi bir araya ustaca getiriyor sende
Hayır tabii ki insan kendisini beğenebilir bu doğal bir şeydir zaten insanın kendisini beğenmesi gerekir ama kendisini beğenirken çevresindeki insanlara aşağılayıcı şekilde konuşması hiçbir şekilde doğru değildir yani burada önemli olan üslup davranıştır
soyle kı her konuyu konusan ama bılgısı olmayan herseyde sozu olan kendı ımkanlarını maddı ya da manevı her an gozonune sokan ortamlarda ıkılı ılşkılerınde dıle getıren kısı dıyelım ukala.
senın artıların eksılerınle kendını sevmen kendınle barısık olman durumu aslında bu durum baskalarında stress yaratır her zaman . insanoğlu boyledır.
bazende ukalalık yapmak gerekır had bilmeli herkes.
bende kendımı artılarımla eksılerımle begenırım . bende olan bılgı ya da deneyım ya da baska bırseyı karsımdakı ıle paylasmakta hosuma gıder ama karsıdakı kendı egosunu yenmıs ıse.
o yuzden cok takılma sakin otur bır yere soğuk su iç .
Kendini beğenip herkesi gömmek egodur, kibirdir. Kimse sana 'iyiki varsın, çok güzelsin' gibi şeyler söylemiyorsa kendine "şu güzelliğe bak bee" diyebiliyorsan kendini seviyorsundur. Ukalalık başkasını yerme, kendini yüceltmektir. Ama seninkisi özgüven. Kendini kusurlarınla, eksiklerinle, fazlalıklarınla sevmektir. İnan bana çoğu kişi senin gibi olmak ister. Kimse -herkes değil- kendini kolay kolay sevemez 🌸
Zaten güzelsin beğenmen normal. Bence çirkin insanlar kendilerini beğenmemeli beğense bile etrafa belli etmemeli. Mesela Hacı Mehmet Ak var bir de Emre Aslan var. Bir kız hangisine bakar? Emre Aslan'a bakar tabi ki. Ayrıca hacı Mehmet kendini beğense ve Emre Aslan kendini beğense ben Hacı Mehmet e uyuz olurum çünkü tipsiz biri. Bu aslında hak etmekle alakalı. Güzelsen yakışıkliysan kendini beğenmeye hakkın var. Çirkinsen yok.
Hayır ukâlalık değil. Mesela eksikliklerin ve kusurların olduğunu ve buna rağmen kendini sevdiğini belirtmişsin. Kendinle barışıksın. Eğer ben kusursuzum, eksikliğim yok, çok güzelim deseydin, bu hem ukâlalığa hem de EGO'ya girerdi.
İnsanların ne düşündüğünün ne onemı var. Bu hayat senin ve tek Bı sefer gelııruz dunya ya şu ne düşünur bu ne düşünur diye heba etmenin Bı anlamı yok bnce, istediğin gibi yaşa hayatını. Kndını bgnıorsan ngzl kendinle barışık Bı insan oldgnu gosterıo, bgnıorsan ozmn problemin ustunde git ve duzelt
Bende kendimi çok beğeniyorum bazıları kendini beğenmiş ukala diyor tabiki ama #umrumdışı beni seven böyle sevmiş gerisinin ne dediği ne düşündüğü vız gelir trıs gider.
Kendinle barışıksin özgüvenli olman güzel. Ayrıca ukala da değilsin. Kusurların olduğunu da söylüyorsun. Ayrıca sonunda kusura bakmayın demen de kibarlığından.
Hayırr. Çok güzel bir şey. Her insanda özgüven olmalı. Kendini üstün saymayan bir insan olupta özgüvenli olmak güzel. Eksiklerimiz kusurlarımızla güzeliz.
Kendşne saygın var ee sevgin de var. Onu geçtik ee güzelsin de hemde bir kaö meleğe sahip olan bir kaıdn göre çokta iyi hoş fiziğin düzgün güzelsin. Eee kimene boşver reklama yapmadığın sürece ukalalık ya da ego kasmak olmaz
Kişiliğine karakterine göre değişen bir durum. Hayattaki tek artısı iyi bir seks objesi olanları kendini beğenmesi ukalalıktır.
Yetenekli kültürlü bilgili insanların kendini beğenmesi ukalalık değildir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Asla değil aksine kendini sevmek ne güzel. Ölüme kadar bedeninle berabersin. Sevmen çok güzel. ❤️ Ancak hep ben güzelim, harikayım vs moduna girip ukala olanları sevmiyorum. Kendini beğenip barışık olmak farklı, ikide bir hep dile getirip ukala olmak. farklı. Siz kendiniz ile barışık çok güzel bir kadınsınız
İnsanın kendisi abartmayacak şekilde beğenmesi güzeldir, ama kendisini beğenmekten öte başkalarından üstün görmeye başladıysa işte o ukalalıktır, kibirdir...
İnsanın kendini beğenmesi değil, övünmesi ukalaliktir. Her insan kendini beğenir. Kendini beğenmeyen zaten psikolojik bunalıma girer. Gayet normal bir durum.
Kendini begenmen iyi birsey ukalalık egoya bakar bu egolu anlamına gelmez kendinden memnun olduğun anlamına gelir dolayısı ile güzel baktığın bu sebeple de etrafa güzel baktigin anlamına gelir
Hayır değil, insan kendini sevemezse başkasını da sevemez. Karşıdakini küçük görecek kadar sevip beğeniyorsa kendini o ego ve narsistliktir yoksa diğer türlüsü özgüvendir.
Hayır beğenmen iyi kendini güzelsin. Ben hiç kendimi beğenmiyorum çok mu çirkinim sence ben profil fotoğrafıma bakıp nasıl olduğumu söyler misin objektif bir şekilde alıngan değilim eleştiriye açığım
Sen burda bulunan insanlar yüzünden böyle bir soru sorduysan ya da gerçek hayatta yaşadığın bir durum için evet ben kendimi beğeniyorum ukala biriyim de geç