Aramızda kaygı duymayan, "acaba... ne olacak" diye kendine sormayan yoktur. Herkesin hayatına dair önem verdiği konular genelde de kaygı duydukları oluyor.
Bazıları çalışma hayatını, bazıları evliliği, bazıları da gireceği sınavları düşünüp, kaygılanıyor bu yüzden.Peki siz hangi konularda kaygı yaşıyorsunuz?
Geleceğe dair en çok hangi konularda kaygı yaşıyorsunuz?
Evlilik ve diğer sair konularda bazı meraklarım olsa da asla kaygılanmıyorum.. Rabbim ne nasip ettiyse, hakkımda ne hayırlı olacaksa o olsun diyorum.. Rızık endişesi de çekmiyorum, rızkı veren Allah'tır. Ama gelecek kaygısı çekiyorum doğrusu.. Piyasalar ve ortalık toz duman.. Şu korona müddetince bile ticaretin şekli değişti.. Önceden büyük balık küçük balığı yerdi, şimdi yetişkin balığı da yiyor, büyük balığa da saldırıyor. KOBİ (Küçük ve orta ölçekte esnaf) neredeyse kalmadı.. Rabbim hayırlısını versin ama gerçekten de bir çok şey olumsuz yönde etkilendi.. Bu da düşündürmüyor değil..
Kendim için değil ama gelecek nesil için düşündüğüm çok şey var. Ahlaken çöküş yaşayan bir nesil. İslam dinini kötü bellettirenler yüzünden islam düşmanı yetişen dolayısıyla sapkın bir nesil.
Aldığım kararlar var. Aldığım kararlar doğrultusunda üstesinden Gelip gelemeyeceğim konusunda kaygılarım Var. Çokça cesaretim var fakat yine de kaygılarımdan kurtulamıyorum. İlk adımım karar vermek oldu aslında bu en zoruydu. Şimdi ise kararlarımı uygulamak için yapmam gerekenler var onlarada ALLAH KERİM diyelim.
Mülteci sorunu acaba ileride ülkemiz ne halde olacak, bize yaşanır bir alan kalacak mı , ekonomik kaygılar, ileride çocuğuma iyi bir gelecek kurabilecek miyim kaygısı, çocuğum ilerde gerekli düzeyde eğitim görebilecek mi, adalet sistemi bize güven verecek mi, 2 yıl önceki planlarım hala gerçekleşmedi ileride başarırmıyım panikleri, dünyevi kaygılarım aşırı fazla ama arka plana saldım.
Yani genel olarak aşk ve kariyer ile ilgili. Hayatım hep vasat insanlarla geçtiği için doğru bir insana rastlayabilmek, evlenip bir aile kurabilmek konusunda endişeliyim, ümitsizim. Bir de kendi işimi kurmak ve araba almak için için çok paraya ihtiyacım var. Bu parayı nasıl toparlayacağımı bilmiyorum.
İşsiz kalmaktan korkuyorum. Yanlış kişiye aşık olmaktan korkuyorum. Haberleri izledikçe ilerde biri tarafından öldürülmekten korkuyorum. Yediğimiz içtiğimiz o kadar bozuldu ki ilerde sağlığımın bozulmasından endişeleniyorum.
Geleceği düşünmem yarın ne olacak demem. Denizin 20 bin fersah altındaki kayanın içindeki mercan böceğinin rızkını veren ALLAH beni unutmaz elbet verir. Ova da ot biter dağ da oğlak doğar. Fazla dert etmeyin ALLAH deyin yeter.
Herkes gibi meslek kaygısı yaşıyorum aynı zamanda hayatıma yanlış kişileri almaktan, yanlış kişiyle ilişki yaşamaktan korkuyorum. Görüyoruz bir kişi yüzünden bile insanın hayatı mahvolabiliyor. İyi şeyler umuyorum :))
şu an üniversiteyi yeni bitirmiş bir mezunum. İş arıyorum. En büyük korkum şu an düzgün bir iş bulamamak. Tabii iş olmayınca para da olmuyor, para olmayınca hayatıma başka bir insanı getirip onu da bir batağın içine sokamam.😔
Çokça kaygı var acaba mutluluk ileride ne kadar hayatımda olabilecek dönülmeyecek yollara girmekten korkuyorum aksi halde gelip geçici hatalarımız kisiligimizin bir parçası
Ölüm de dahil olmak üzere kaygı duymuyorum pek.. Vakit gelince gideriz.. Günahımızla sevabimizla.. Tek kaygım, akibetim.. Rabb'im rahmetinden başka da çözümü yok..