Görüş için teşekkürler soruyuda beğenebilir misiniz😇
Ülkemizde aşırı zeki olan insanlara nasıl davranılıyor?
Görüş için teşekkürler soruyuda beğenebilir misiniz😇

Ciao🦇🍀
Büyük ihtimal eksilenecek görüşüm ama beni tanıyanda biliyor.
Şunu da eklemek isterim bir bende mi oluyor bilmiyorum "deli misin?" veya "sorunlu musun" sorusunu çok duyuyorum. Gerçi görgünün dahi garip bulunduğu bir ülke de bu sorular pek de anormal kaçmaz.
Ve bunları farklı algılamayın kimse ben üstün zekalıyım diye girmiyor her ortama ama davranışlara illaki yansıyor ve diğer insanların davranışlarına da.
Kimseye yeteri kadar önem verilmeyen ülkelerde insanlar eski çağda olduğu gibi süper zekileri ya da daha doğrusu zekileri cadı büyücü olarak görürler ve onların yok olmasını bile isterler çünkü zeki olan biri bir şeyleri değiştirebilir ve eskici insanlar süper zekiyi bırakın zekinin bile gitmesini isterler...
değişikliğe karşı olan ülkelerde süper zekiler idam bile edilebilir...
Ama bu ülkelerde kendi aklınca herkes en zeki kişi...
Merhaba,
Ben hayatımda çok aşırı zeki bir insan tanımadım. Yani aşırı zeki bir insan nasıl olur ne göre zeki sayılır onu da bilmiyorum. Sanırım çok fazla bir değişiklik olmaz benim için. Herkese nasıl davranıyorsam. Ona da öyle davranırım gibi geliyor.
Rica ederim
Bazı dahilerin yaşamından yalnızlık, öfke, bunalımın eksik olmadığı örnek verilir. Ünlü yazar Ernst Hemingway “Zeki insanların mutlu olduğuna pek rastlanmaz” diyordu. Avantajlarının yanısıra dezavantajlarıda çok olan bir durum
Ricalar
Cevap
38Cevap
Ülkemiz özelinde değişen bi durum yok. Bütün dünyada insanlık tarihi boyunca hep aynı muameleyi gördü zekiler. Dışlandılar, alay edildiler, pek arkadaşları olmadı ve sonunda yalnız sayılabilecek bi şekilde öldüler.
Çünkü insan kendi ufku dahilinde bi insanı gördüğünde zeki diyebilir ama ufkunun ötesindeki bi zekayı anlayamaz ve doğası gereği anlayamadığı şeyi ya kötüler ya aşağılar ya da onla alay eder.
Birçok kişi tanıdım öyle. Gerçekten işlerinde çok başarılılar. Lakin birçoğunun yurtdışından harikulade teklifler alması ve kendi gelecekleri için (kalıcı olarak) gitmeleri üzüyor. Keşke o başarılı insanlara devletimiz aynı imkanları, hepsi olmasa da en azından bir kısmını sağlayabilse.
bu tamamen psikoloji üzerine kurulu birşey üstün zekalı oldupu bilinen bir kişiye öncelikle kötü davranılır çünkü insanlar kendilerini değersiz hissederler karşılaştırma yaparak ama o üstün zekalı birey sosyal iletişimde bir beceriye sahipse herkese mütavazi olur ise işlerine yardım ederse insanların insanlar onu üstün görür ve kabul eder ki aslında bu bir manipüle işi ve insanları manipüle etmek çoğunlukla kolaydır ülke olayına gelirsek pek iyi değil dediğim sebebten ötürü.
Ezberci insanlar zeki olarak görülüyor ama benim tabirimde zeki insan kıvrak aklını kullanabilendir. Onlara da kişiye göre davranış şekilleri değişiyor.
Uzay mühendisliği okuyacak zekâm var, erkek ağırlıklı bölüm diye aile kısıtlaması geliyor. Evde ders çalışamadığım için 10 senelik öğrenci kütüphanesinin inşaatının yapılmasını bekliyorum arka sokaktaki cami 2 seneye bitiyor.
Sizce nasıl davranılıyor?
Ülkemizde aşırı zeki insanın burada ne işi var? Doktorların zeki olduğunu nereden çıkardın? hiç bir değeri yok hiç bir yerde davrandıkların düşünmüyorum herkese ters muamele var.
Aptal gözüyle bakar bir gram beyni olmayan embesiller
okuduğum kadarıyla üstün zekalıların küçük yaşta tespit edilip özel eğitim alması gerekiyor üstün zekalı doğsada ailenin tavırları yüzünden zeka seviyesi normale inebiliyor ülkede ne kadar zeki varsa yurt dışına gidiyor zaten
Aptal gözüyle bakılıyor bence. Kendini boşuna yoruyor, boş yere uğraşıyor, çok derin düşünüyor, kendini hasta ediyor, kafasına takıyor, gereksiz şeylerle zaman harcıyor gibi şeyler derler.
aynı annemin dediklerini dedin şu an
1989 da uludağ üniversitesi Psikyatri çocuk ergen psikiyatristi prof dr Suna Tanel tarafından üstün zekalı birey tanısı konmuş biri olarak sana çok şey anlatırım soru varsa alırım
Kisve suçu işlersin , bu bir yetki içermez bilgi eseri degildir, fal ve büyücülük kapsamına düşersin
Anlayacak kapasitede olmadıkları için nasıl davranacaklarını bilmiyorlar, kötü hissettirebiliyor bu da (ben de aşırı zeki tanımadım ama farklı insanlar tanıdım muhtemelen o da öyle olur)
Bu adam Nasaya yerleştirilmesi gerek.
Ben iyi davranıldığını düşünmüyorum çünkü insanlar kendilerini çok üstün görüyorlar. Toplumda zeki insanlar benim gördüğüm kadarıyla sevilen insanlar değiller
Bi arkdaşım var fizik olimpiyat 3. sü fransızlar yalvardı gitmedi ben ülkemde kalacam diye ama orda okudu biraz... çok fena çok çatır çatır konuşur normal değil
Ezberci insanlar zeki olarak görülüyor ama benim tabirimde zeki insan kıvrak aklını kullanabilendir. Onlara da kişiye göre davranış şekilleri değişiyor.
zeki ise burda neden degerlendırsın .
ulke dısı gayet mantıklı.
burdakı mantık okul bıtsın kpss gırsın memur olarak yasasın mantıgından öte birsey yok.
Üstün zekalı olan 1 kişi var oda albert einstein onada aptal deniliyordu zaten
Onun dışında hepsi zekasıyla değil çalışarak emekle bir yere varmış insanlar
Onlara canım muamelesi yapılıyor o yüzden küsüp ülke değiştiriyolar
Aşırı zekiler aptalmış gibi davranır çünkü burası Türkiye , zekiler taşlanır öldürülür birçok ASELSAN mühendisinde olduğu gibi
Değer verilmiceklere değer veriyoruz. Değeri sonuna kadar hak edenler ise hep geri planda kaliyor. Nasıl bir a, g aklım almiyor.
Ev hapsine akıl hastanesine veya ceza evi gibi konaklama yerlerinde ağırlıyorlar bizim Ülkede onları genelde
Kötü, bizden farklı olduğu için kıskanılıyor ve deliymiş gibi gösteriliyor. Ama gelecekte adı tarihe yazılan kişi o oluyor. Albert Einstein, Nikola tesla (bu hayattaki her tür teknolojiyi ona borçluyuz )
onlarda egitim için yurt dışına çıkıp orada yaşıyo zeki insanın burda ne işi olsun
Kötü davranıyorlar dışlıyorlar aptal oldugunu düşünüyorlar.
Bir günümü sana anlatayım, sen karar ver bize nasıl davranıldığına xdxd
Aşırı kasıntı ve itici buluyorum. Öyleleri genelde mal oluyo.
Genelde tuhaf oldukları için dışlanıyorlar
Toplum olarak aşırı zeki olmadığımız için zeki insanlar dışlaniyor.
deli gözüyle bakıyorum..
kendimden daha zeki gördüğümde..
Menemen'de kafasını keserler, Madımak'da diri diri yakarlar, yani yaşatmazlar.
Bok gibi hep onlara embesil soğuk kanlı duygusuz diyplar
Fazlalık gibi davranılıyor
Yeterli değer verilmiyor bu aşikar
Aşırı zeki insanların bi çogu tımarhanede geri kalan bi çogu ise yurtdısında çünkü ülkemizde deger verilmiyor haliyle yurtdısına cıkıyorlar veya bi çok ülke bizim ülkeden alıyor zeki insanlarımızı :))
Deli muamelesi yapılıyor
Hasta gibi davranılıyor
Değer verildiğini düşünmüyorum
Beğenmiyorlar genelde öyle insanları
Aşırı zekilerin hepsi hastanede yatıyor.
Ülkeden git deniliyor.
Ülkemiz de zeki insanlar yok. Aklı olan kaçıyor.
genelde çoğu ülkeden s*tirolup gidiyor
Üstün zekalı görmedim hiç
😏😏😏aman sen çok bilme
dışlanıyorlar gördüğüm kadarıyla
hiç denk gelmedim bilmiyorum
Kimin zeki olup olmadığı belli olmuyor ki artık
mal gibi davranılıyor
Bizim ülkede zeki adamı sevmezler
Nedense genelde dışlanıyorlar :/
Bu güne kadar karşılaşmadım öyle biriyle sjjssjj
benim bildiim kadarıyla göç ediyorlar beyin göçü.
Kıymet bilinmiyor
Dışlanırlar
aşırı zeki insanlar farkedilmiyor genelde
Deli gibi
Fetocu
İşe almayarak , torpil son radde de
Ne bilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?