Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenin😂😂😂💁♀️💁♀️
Özgürlük sizin için neyi ifade ediyor?
Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenin😂😂😂💁♀️💁♀️

Özgürlük kendimize kelepçe takmadan kendi hayatımıza göre yaşayarak kendi yolumuzu çizebilmek özgürce yaşamayı ifade ediyor benim için... Özgürlük sadece istediğin her şeyi yapmak değildir. Özgürlük her şeyi kapsar. Mesela duygularımızı, düşüncelerimizi. Çünkü bizler düşünce ve duygu olarak neye takılı kalır isek özgürlüğümüzü elimizden alırız. Düşünceleri ve duyguları özgür bırakmakta özgürlüktür.
Özgürlük ilk başta zihnindeki odalara kilitlememektir kendini. İnsan geçmiş hesaplaşmalarından kurtulunca şimdiki zamana adım atmış oluyor. Bedenen ise rahatlama evresine geçiyor. Özgürlüğün kafamızda başlayıp bittiğine inanıyorum. Düşüncelerimiz de öyle, bastırmak zorunda kalmamak. İçimizden geldiği gibi davranmak, nerede gülüp nerede ağlayacağımızın hesabını vermemek. Özgürlük bunlar. Ruhum o kadar alıştı ki özgürlüğe hep 'içindeki canavarı bastır' sözleri duyuyorum. Durulmaktan ziyade her gün daha da hayata karışmaktan ve keşfetmekten geri durmak istemiyorum. Sanırım özgürlük, alışıldı mı bırakılmayan en güzel şeylerden.
yalnızlığı
Özgürlük çok geniş ve karmaşık bir kavram. Başkasının özgürlüğünün başladığı yerde sizinki biter ama tam tersi de onun için geçerlidir. Benim için özgür olmak demek, kendi düşüncelerimi isteklerimi rahatça söyleyebilmek, kimseye zararım olmadığı sürece birileri ne der diye düşünmeden yaşayabilmektir. O zaman özgür müyüm. Evet.
Rica ederim😀
Cevap
42Cevap
Canının istediği zaman dışarı çıkıyorsan, istediğin zaman kitap okuyorsan ve istediğin her kitabı okuyorsan özgürsün demektir.
Merhaba,
Özgürlük bir insan için en önemli olgudur. Eğer özgürlük yoksa. O insanın hiç bir şeyi yoktur demektir. Özgür olamadıktan sonra tüm dünya nimetlerine sahip olsan da çok bir önemi yok. Özgürlük her şey bir insan için.
Maddi bağımsızlık ve birey olma durumu. Kimseye minnet etmeden kendi düşüncelerini ve isteklerini en yakınlarına kabul ettirme durumu.
Kimseye hesap vermek zorunda kalmadan dilediğin gibi yaşamak.
Özgürlük, bana bağımsızlık ve sorumluluk kelimelerini çağrıştırıyor. Kendi kararlarını kendin verebilmek ve bunların sorumluluğunu almak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız kalabilmek anlamına geliyor benim için.
Özgürlüğü sadece davranmayla kısıtlamamak gerek , ben düşünce özgürlüğündede özgür olunması tarafındayım her ikisindede özgürse insan , işte o zaman hürriyeti eline almış sayarım
Ne zaman kendi ayaklarin uzerinde durmaya baslarsin kimseye muhtac kalmazsin o zaman sen ozgursun iste 😄
rahat nefes alabılmek .
birilerını karsına almamak.
aslında maddı ve manevı argümanlarıda içeriyor.
Bende şunu uyandırır:
Kendi işim , ya da işsizlik (kafa hep rahat)
Doğal hayat
Plansız yaşam
Doğa
Anı yaşamak.
Bir canlıya ya da eşyaya bağlı olmaksızın her istediğini her an yapabilme anı özgürlük ifade ediyor.
Askerden dönüşte havalimanında şu ruh halim " artık vatana millete borcumda kalmadı özgürümmmm "
maddi manevi hiç bir şeye bağlı kalmamak ,
kafaya takıcak sorunların olmaması
boş bir laf. insanları uyutmak için çıkarılmış bir laf
Türkiye'de tutukluk pkk veya fetocu olarak ifade ediliyor
Hiç kimsenin rahatını bozmadan istediğim her şeyi yapabilmek
istediğimi yapmakla özgürüm hesap verdiğim de yok allahtan başka
Istediğim her şeyi hiç-bir şey engellemeden yapabilmek
Neyi, nerde ve ne zaman yapmak istiyorsam ve yapıyorsam bu özgürlüktür benim için.
istediğim şekilde giyinmek, istediğim yerde saat farketmeden gezmek, kimi seviyosam onla beraber olmak
"Bir kişinin özgürlüğü, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter,"
Biraz maddi durum iyi olmalı. İstediğini alabilmelisin.
Ileride bir gun evlendigkmde covugum bana baba bugun ise gitmesen dediginde gitmemek gibi bir luxe sahip olmak
Özgürlük neyi ifade ediyor diye düşünürken bile özgür degiliz, ama yine de illa demek gerekirse sabah kalkmamak derim.
Özgürlük hem ruhem hem de bedenen bağımsız olmak duvarları kırabilmek bana göre
Istemedigin seyi yapmamak
Silivri soğuktur dikkatli ol demektir
Bende yalnızlığı ifade ediyor efendim
İstemediğin şeyi yapmamak.
Kimseye bağlı kalmamak
Bağımsızlık. Yani kimseye bağlı yasamamak
İnsanların olmadığı bir yaşam.
Kadın için bol müşteri fuhuş tek özgürlük bu
Maddi ve manevi bağımsızlık huzur
Finansal açıdan özgürlüğü ifade ediyor.
Rahat yaşam, iyi geçinmek
Yemeğimi kendim yiyebiliyosam özgürüm
Aile evinden uzaklaşmayı
Maddi ve manevi bir şeye bağımlı olmamayı
İnsanın kendini bağladığı zincirlerden kurtulması.
İstediğin şeyi rahatça yapabilmek.
Yaşamadığım için bilmiyorum
İstediğimi istediğim zaman yapmak
Kimseye bağlı kalmadan...
Mali bağımsızlık ile temiz vicdan bütünlüğü
Hayatı dibine kadar yaşamak
Kişiliğe saygıyı.
istediğini yapmamak
Huzur.
Maddiyat kaygisi olmadan yasamak
iyi güzel şey
Mutluluk.