🤷♀️

Kah şarkılara konu olmuş, kah kişilerin Özgür iradesi olmuş, anayasaya göre varolan kanunlarda düşünce ve ifade özgürlüğü, yeme içme gezme alışveriş ve bunları dilediğinizve çoğaltabilirsiniz!!! Ancaaaaak acaba ne kadar özgürüz işte muamma burada başlıyor!!!
Sevgiliniz oluyor:onu giyme, saçını şöyle kes, o kişiyle görüşme, buraya gitme, ne kadar olumsuzluk ögesi varsa hepsi üstümüze üstümüze geliyor, bana kimse ama hiç kimse özgürlükten bahsetmesin, ben dahil!!!
Hadi sıkıyorsa çık sokağa düşünceni yüksek sesle bağıra bağıra açıkla! ya tımarhaneye gidersin Ya kodese, sıkıyorsa sevgilinin veya eşinin kısıtlamalarına baş kaldır, ya dayak yersin Ya öldürülürsün ya da babanın evine gidersin (birde orada dayak yersin, yinede istisnalar yok demiyorum)
Ben özgürmüyüm? evet ben özgürüm, hemde delilik seviyesinde özgürüm, siyasi görüşümü heryerde açıl net söylerim, seviyorsam severim sevmiyorsam sevmediğimi beyan ederim, fikirlerimi saklamam, kimseden ne çekingen ne korkum nede saklayacak herhangi bir şeyim yok, dilediğim yere giderim dilediğince arkadaş olurum dilediğin zaman dilediğince eğlenirim, bütün bunlara sebep sadece kendime ve çevreme karşı dürüst olmamdan kaynaklanıyor…
Özgürlük deyince aklıma hapishaneler gelir. Küçücük koğuşlarda nöbetleşe uyuyan mahkumlar ve çaresizlik içinde kaderine boyun eğmek zorunda bırakılan insanları düşünürüm. Pişmanlıklar gelir aklıma, kimisi zevk için kimisi mecbur kaldığı için suç işler ama ne olursa olsun sonuç değişmez her hürriyetinden yoksun bırakılan kişi pişmanlık duyar keşke yapmasaydım diye. Adalet gelir sonra aklıma, sapla samanı ayırt edemeyen adalet temsilcilerinin toprağın altına girince nasıl hesap vereceğini düşünürüm. Liyakatsiz kolluk kuvveti mensuplarını düşünürüm mesela, sırf pirim alabilmek için önüne geleni fişleyen memurların topluma verdiği zararın aslında suçlulardan daha çok olduğunu düşünürüm. Özgürlük bir kelime olsa da içinde binlerce şeyi saklar...
Aslında özgür olmak denilen şey eve kapatılmış kedi gibi. Duvarlar belli ama evde dolaşabiliyoruz diye kendimizi ozgur hissediyoruz. Gerçek dis dünyanın en olduğundan bihaber. Oysa gerçek dünya dışarda. Ama en azından kapana sıkışmış fare değiliz. O hepten berbat bir durum. 🤗
Özgür olmak sadece dışarıda olup istediğini yapmak demek değildir benim için zihni açık tutup at gözlüğünden kurtulmakta aslında özgürlüğün temelidir.
Cevap
29Cevap
Bence özgürlük kimseden izin almadan ve kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmektir...
Özgürlük birinden ya da birşeyden vazgeçebilmektir.
Vaz geçemediğimiz hiçbir şeye karşı özgür değiliz demektir.
Ve hayatımızda hiç bir zaman tamamen özgür olamayız. Özgür olduğumuz konular vardır ama olmadığımız durumlarda vardır.
Kimi eşine karşı özgür değildir, kimi işine, kimi çocuklarına, kimi anne babasına, kimi herhangi bir rahatsızlığına karşı, kimi de kendine karşı özgür değildir.
Örnekler çoğaltılabilir ve bu sebepten hiç kimse hiç bir zaman tamamen özgür değildir.
Özgürlük, erkinlik veya hürriyet, birinin engellenmeden ya da sınırlandırılmadan istediğini seçebilmesi, yapabilmesi ve hareket edebilmesi durumudur. Diye geçer sözlükte bence özgürlük en büyük hapistir. Özgür olmak için hapis oluyoruz. Belkide özgürlüğün peşinden koşmak yerine başka bir şey yaparsak özgürlüğü elde edebiliriz. Bilmiyorum. Bildiğim tek şey özgür olmadığımız.
Ciao🦇🌸🎈🍀
Özgürlükle ilgili içimi döktüğüm bir yazım vardı buraya uzunca yazmak yerine direk ona atayım
https://andromedadanbirisi.blogspot.com/2021/01/tabularla-dolu-bir-ulkede-yasamak-ne.html?m=1
En iyi yani tam bi özgürlük tek başına isen belki olabilir. Yoksa diğer bakımdan her özgürlüğünde bi sınırı var mesala kanunen gelenek görenek gibi falan.
Arkerligi bitirince özgürlügü o zaman hissettim. Özgürlük demek kısıtlama ve belirli bir çizgide yürümenin dışında kendi fikir özgürlügümüze dayalı kendi istedigimiz gibi rahat yaşama diyoruz.
Çok değerli
Uğruna çok insanın canını verdiği bir şey.
O yüzden her zaman sahip çıkılmalı, kimse için feda edilmemeli.
Kimsenin baskısı altında kalmamak sanırım. Ve bir insanın gerçekten özgür kalması imkansız gibi birşey
Özgür olmak için bence para lazım para için çalışmak lazım çalışınca vakit olmuyor calismayinca para olmuyor kısır döngü
Ben gitmek isterim sadece gitmek ancak o zaman özgür olabilirim
"Özgürlük her sabah uyandığında istediğin aynı şeyleri yapabilmektir." Bir kitapta okumuştum hoşuma gitmişti.
İstediğin kişi hakkında istediğini söyleyebilme işte
Özgürlük bu coğrafyada anlqsilqbilecek bir kqvram degil bence
Kavramda iki tane a var kanka birini unutmuşsun
İşte neden
Özgürlük sadece istediğini yapmak değil
İstemediğini de yapmamaktır
Yapmak istediğim şeyi yapmak yerine, yapmak istemediğim şeyi yapmamak benim için özgürlük..
Kendime ayıracağım zamanımın olduğunda özgür bir insanım.
Korkmadan kendin olabilmek bi başkasına zarar vermeden ıstediğin gibi yaşamak vs
Kimsenin bana karışmaması, ne yapacağını söylememesi, hesap vermemek...
Özgürlük yapmak istediğin her şey için paranın yetmesi bence
Kimseye bağlı - bağımlı olmamayı... İstediğim şeyi yapmayı. Kendimden başkasını umursamamayı
Dışarı çıkabilmek ben dışarı çıkamıyorum evde tutsak yaşıyorum bence özgürlük evden dışarı çıkabilmek
insan ozgur olsa en basta dogacagi cinsiyeti milliyeti aileyi secebilirdi
İstediğim an ve zaman, aklımdan geçen her şeyi yapabilmek.
El alem ne der düşüncesinde olmamam benim için özgürlüğü ifade ediyor. ✂️
Özgürlüğün rengi siyahtır.
Siyah mı... demeyin. Gözlerinizi kapatın..
Gördüğünüz renk siyah. Ve siz orda özgürsünüz.
Herhangi bir başka ya da devlete borcunuz yok , karışan edeniniz yoksa yeteri kadar özgürsünüz
Özgürlük bekar olmak hayatında hıcbır erkegın varlıgı yoksa rahatsın😄😄
yapmak istemedigin bir seyi yapmamak
Uzayda seyahet edebilmek
zamanım var ıse ve kımsenın bulasmadıgı alan , an.
Kadın için sadece fuhuş anlanıma gelir
Nasılda hemciniz düşmanı sınız. Neresi koydu sana gercek lerin konuşulması mı. Ben o özgür kasar lardan degilim diyebilirdin. Ama öyle olmadıgı için sıradan ksr savunması Senğn annen bacın yok mu bildigğn kızlardan degilim elime degmedi kutsal bakireyim ayakları ayakları. Neyi savunma ihtiyaç ı duyuyorsun. Ksr karsıtı degiliz ksr olupta kutsal bakireyi oynayan şeytan a lafımız
Abicim söylüyorsun belirt bari tüm kadınlara hitap ediyormuşsun gibi yazmissin
Sende az bacım çocuğu değilmissin
Pardon bacım çocuğu diyecektim
Dayı birşey demiyeyim diyorum ama iyice b0ka sardın muhabbeti, kadınlar çiftleşince kşar oluyor da, sen çiftleşince ne oluyorsun. Bırakın bu işleri artık, ömrün boyunca her önüne gelenle yat delikanlı adam desinler, kadın gitsin sevdiği piçle yatsın kşar olsun var mı lan öyle bir dünya.
Ona cehennem de zebani varda seni huriler mi bekliyor sanki ona 5 kazık varsa sana 25 var. Sen nasıl ki nefsine hakim olamayıp zina ediyorsan, kadın da nefsine yenik düşüp zina edebiliyor. Sen yapınca aslan, kadın yapınca kşar hee, aynı b0ku yiyipte kadına kşar diyen ne kadar adam varsa alayınız kşar oğlu kşarsiniz.
İnsanin kendini tanimasi, kendine hukmedebilmesi.
Hiçbir baskı ve zorlama altında kalmadan seçim yapabimeyi ifade ediyor.
nefes almak kadar gerekli
İstediğini yapmak, istemediğini yapmamak.
Nefes gibi gerekli, yaşamak kadar haklı.
Türkiye'den gitmek , gibi mesela.
Milletin eylemlerime karışmaması
Özgürce kırlarda dolaşmak
Mali bağımsızlık ve temiz vicdan ile yaşamak...
😀 Orda bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür
hayallerimde ki hayatı yaşıyorsam özgürümdür
saygı hoşgörü
Uçmayı herseyin tadına varmak
herkesle seks yapmak
Özgürlük hayatın her şeyidir
Sınırsızlık
Kendinle barışık olmayı ifade ediyor
İstediğini düşünebilmeyi ve rahatça söylemeyi
aile baskısı olmadan rahat olmak
Yalnızlığı
Bakimsiz ayak. d