Özgürlük sizin için ne demektir? Ne olursa özgürlüğünüz kısıtlanmış olur?

Özgürlük sizin için ne demektir? Ne olursa özgürlüğünüz kısıtlanmış olur?

Benim için özgürlük aslında düşünebilme ve istediğini yapabilme yeteneğidir yani aslında başkalarına zarar vermeden yaşamak da denebilir. bir kişi başkasına ya da kendisine zarar vermiyorsa mesela kurallar dahilinde istediğini yapabilir. kurallar da mutlaka olmalı.. yoksa o zaman hayvanlardan farkımız kalmaz ayrıca bazı kişiler mesela bazı insanların davranışlarından rahatsız olabilir. yani kırmızı ışık da araba geçerse mesela bu özgürlük değildir çünkü bir insana zarar verebilir..
Özgürlük bilinenin aksine vazgeçebilme potansiyelidir. Yani bir insan bir şey ya da birine karşı vazgeçebilme iradesi gösterebiliyorsa ona karşı özgür demektir.
Ne olursa özgürlüğüm kısıtlanır sorusuna bu açıdan cevap verirsek vazgeçemiyorsam özgürlüğüm kısıtlanmıştır. Ya da ben yeterince özgür olma gücü gösteremiyorumdur.
Özgürlük benim için fikirlerini özgürce söylemek özgürce istediğini yapmak özgürce buraya üye olmak özgürce buraya yorum yapmak özgürce senin bu yorumu okuyup özgürce yorum yapman demektir bu yazıyı özgürce okuyan insanlara selam 😂
Her yoruma cevap vermenin neresi özgürlük.. 😅
Ne oluyor o zorunluluk mu 🙄😂
Gerek gördüğümde yorum yaparım.. Yoksa beğenir geçerim..
İşte buda özgürlük? İster yorum yap ister beğen geç sana bırakılmış özgürsün sonuçta 🤔
Yani tabi öyle belki ama bana göre tam olarak değil.. 😄
Çok düşünme boş ver amaaan 😂😂
Yok düşünmüyorum.. Hiç bir şey benden önemli değil.. 😅
Helal kız sana ozaman dans 😂😂😂
🤣🤣💃
Hahahaa 😂😂😂 ohhh yandannnn
Gittiğim geldiğim yerler sorgulanirsa😂😂
Bunu ancak hayatındaki kişi sorgular.. 😄
Bilemem artık orasını.. 😅
Kim bilecek.. 😅
😄😄
Rica ederim..
Cevap
36Cevap
Kısıtlanmadığım, zorunda bırakılmadığım her yer özgürlüktür benim için...
özgür bir insanim.. Eve geldigim zaman coraplarimi cikarir tahta zeminde yururmek.. pacalarimi sivarim. Sonra mutfakta guzel bir yemek yaparim.. yemekten sonra kutuphane odasina gecer ortada duran dinlenme kanapeme uzanip kitap okumak.. Geceleri teleskop ile evreni izlemek.. oda olmadi arabaya binip ciflige gidip atimi cikarip ormana dalarim..
Özgürlük kadar saçma bir kelime şu hayatta yok insan oğlunun varolusunda özgürlüğü kısıtlanmış zaten hadi diyelim ki inancı yok çokta önemli değil dünya daki yaşam standartlarından tütün yaşam şartlarına kadar bütün özgürlükler insan oğlu eli tarafından zaten kısıtlanmış buda özgürlüğü sadece bir kelime kavramı yapar oda kavram olarak kalır
Başkalarının baskısını üzerimden attığım an hissediyorum bunu.
Tamamen kendime göre kararlar ve adımlar atabiliyor olmak gerçek özgürlük benim için.
12 burcun içinde sahip olduğum burç bile özgürlüğe olan düşkünlüğü ile anılan tek burç sence benim için nedir özgürlük
Dur tahmin edeyim.. Kesin yay burcudur.. 😂
bingooo 😂
Nerde olsa tanırım bu enerjiyi.. 😅
yaylar enerji bombası gibidir tabii 😀
Aynen yay burcunun yanımda sıkıldım diyen bence eğlenmeyi bilmiyordur.. 😅
sıkılamazlar ki 😀 benim yanımda reelde sıkılan hiç görmedim yakınlarımın aksine kahkaha üstüne kahkaha 😀
Benimle de öyle.. 😅 Sıkılan varsa işte tam olarak eğlenmeyi bilmiyordur..😂
sende mi yaysın 😀 yaylar ile de süper anlaşırım var ya
Tabiki.. 😅 Oyüzden dedim nerde olsa tanırım enerjiyi diye.. 😂
o zaman yaşasın burçdaşlık 😌😌😌❤️
Evet.. 😄😍
Hesap vermek zorunda kalmamak özgürlüktür bence 😄 şu an gayet özgürüm her türlü 😂😂 yay burcuyuz nede olsa
Aynen.. Yay burcu hesap vermekten nefret eder.. 😅
Kendim olmak…. Özgürlüğüme düşkünüm ama kısıtlanması beni bozmaz… her düşkün olduğum şeye bağımlı olsaydım işimiz vardı 😄
Farklı bir bakış açısı.. 😅
Farklı derken … Tatlı mı acı mı
Yani genelde insanlar özgürlüğün kısıtlanmasını hiç sevmez.. 😅
kimseye ruhen fizikten zarar vermediğim ayni zamanda duyguda, dusuncede, davranislarimda kendim gibi olabildiğim hersey her ortam benim icin özgürlüğü ifade ediyor.
Bence özgürlük ağrı dağı kadar yüksek bir yerden hızlıca aşağıya doğru koşabilmek fütursuzca takılmadan düşmeden bir o kadarda karınca yuvalarına dahi zarar vermemek
Her anımı kendim planlamam ya da dilediğince plansız hareket edebilmem. Kendi paramı kazanip harcamam. Hayatıma kendim yön vermem ve kimseye hesap vermemek.
Özgürlük aslında bir başkasının özgürlüğünü etkilememektir. Birinin özgürlüğünün başladığı yerde diğerinin ki biter. Özgürlük saygıdır.
Bir zamanların Turkcell' in Özgür Kızı.
Özgürlük kendinle mutlu olabilmektir. Eşya ile değil para ile değil.
dar bir yolda devam edersin. yolun dışına çıkmadığın, ters yöne dönmediğin sürece özgürce hareket edebilirsin
İyi kötü ne olacağını bilip istediğin kararı kimsenin fikrine aldırış etmeden gerçekleştirebilmek olabilir.
Diğer insanların fikir ve sanrı sınırlarına takılmadan yaşamak. Kurallarını ve prensiplerimi belirlediğim kendime ait olan yaşamı sürdürmektir.
Hiç kimseye verilecek hesabın olmaması durumudur.
Her zaman her istediğimi istediğim zamanda istediğim şekilde yapabilmek demektir.
Düşündüğünü yapabilmek. Nezaman kısıtlanır… uyumsuz bir partner kısıtlamasa da tadını kaçırır
Her an her yerde her istediğini yapmak her istediğini konuşmak özgürlük değil bunu biliyorum
hayata bakış açım, yaşam tarzım, hem özgürlük taraftarıyım hem de özgürlük tanırım sonsuz
Kimseye rahatsızlık vermeden istediğimi yapabilmektir
Kararlarımda kimsenin etkisi olmaması demek. Bunun aksinin olmasına da izin vermem zaten.
Özgürlük sadece 4 duvar arası değil ifade ve görüşlerlede olur..
Özgürlük bir başkasının özgürlüğünün başladığı yere kadar uzanan sınırlı bir alandır.
Özgürlük sadece her istediğini yapmak değildir. İstemediğini de yapmamaktır.
Ruhumun bedenimin ekonomimin her anlamda özgür olması.
Türkiyede cebindeki paran kadar özgürsün.
Sevdiğim insanların yalansız ve yapmacık olmadığı bir dünya.
Yapmak istemediğim hiç bir şeyi yapmıyor isem özgürümdür..
Ailemin istediklerini değil kendi istediklerimi yapmak istemediğim şeyleri yapmamak
Arabam olmadığında öyle hissediyorum..
İstemediğin şeyleri yapmamak bir insan için en büyük özgürlüktür bence
istediginle sevismek hic bi erkegin sevgisine ilgisine muhtac olmamak
Kısıtlanmamak, kendim olabilmek.
Özgürlük benim için İslam demektir.
İsteğin anda isteğin her yere gidebilmek
Baskasi icin degil kendin icin yasamak
Düşünmeden dilediğimi yapabilmek..
özgürlük diye bir şey yok
Şu anki yaşadığım durum😛
kimseye bağımlı olmadan yaşamak
Benşm için bekarlık demektir 😇