Ben beğenmiyorum bazen geçmiş yıllar aklıma geliyor gülüyorum, ne çok saçmalamışım, neden yapmışım böyle şeyler diyorum bir tebessüm ediyorum bazen.😃
Neden insan geçmiş yıllardaki aklını beğenmez sizce?
#Wlesya🌸

Merhaba,
Şimdi aklım ile geçmiş yıllarda ki aklım arasında gerçekten uçurum var diyebilir. Zaman insanı olgunlaştırıyor. İçini daha sağlam ve kaliteli bir şekilde evrimleştiriyor. Eski halimden eser yok gerçekten. Artık hayata daha net ve pozitif bakabiliyorum. Bu biraz umursamaz duruşumdan kaynaklanıyor. Böyle olmamda ki en büyük etken. Tabi ki yine insanlar diyebilirim.
Çok iyi bir tespitte bulunmuşsun canım. Bende aynı siz gibi düşünmekteyim ve Allah Allah ben ne yapmışım nasıl yapmışım diye bıyık altı gülüp geçiyorum.
Yıllar geçtikçe daha da olgun kişiler oluyoruz. 3 5 sene sonra yine Allah Allah deyip güleceğiz.
Rabbim hepimize hayırlar nasip eylesin.
Rabbim pişman olacağımız şeyleri yapmaktan korusun esirgesin.
Rabbim mutlu yarınlar nasip etsin
Hangimiz saçmalamadık gençlik yıllarımızda (hala genciz yahu dur) ama sanırım yaş ilerledikçe daha doğru kararlar alıyoruz, soruya gelince can çıkar huy çıkmaz bazı fikirlerim hala aynı
İnsam sevgisi doğa sevgisi haksızlıklara karşı savaş hala devam
Aklım hemen her seneyi beğenir gadası. Çünkü genelde fikirlerim hiç değişmez.
Cevap
15Cevap
Beğendiği kısımları var, beğenmediği kısımları da var. Ama bir iki olaydan dolayı beğenmiyor diyeceğim.
Beğenmiyorum ergenin tekiymişim o dönemlerde şimdiki aklım olsa şu an bambaşka bir hayatım olurdu ama bunu istemezdim çünkü yaşadığım şeyler beni bugünkü ben haline getirdi ve sevilmeye değer insanlar tanıdım.
Geçmişe bakınca yapılan hatalara yaşanmışlıklara tecrübe diyorum o gün o hataları yapmasaydım bugün burda olamazdım
Hayır ama şöyle düşünüyorum
O an öyle olmasını istemişim o doğru gelmiş ki öyle olmuş kendimi üzmem
Cahillik ergenlik aklı işte düşündükçe kızıyorum hatta hiç beğenmiyorum
Ya benim 1 sene önceki aklıma su veresim gelmiyor çok mal değildim ama bazı düşüncelerim aşırı cringemiş
Sanırım hepimiz bu konuda muzdaripiz.. Eskiyle şimdiyi kıyasladığımda şimdiki aklım o zaman olsaydı demeden geçmiyorum...
Tam tersi..
Geçmişte daha kararlı kararlar aldım gerçi bunda şartlar da var.
Şimdi daha düşünceli basit kararlar..
Merhaba, yaşadıkça tecrübe kazanıyor insan. Geçmişteki aklımı tabii ki de beğenmiyorum. Belki şimdiki aklımı da, gelecekteki ben beğenmeyecek. İşte zaten bu böyle. İnsan yaşadıkça öğreniyor.
Beğeniyor ama az beğeniyor 😊😃
Çünkü insan yaşlandıkça egitim aldıkça gelişir bende gelişiyorum ve gelişme devam edecek ve ilerde suanki aklimi beğenmem tabiki
hayır her yaşadığım şey beni değiştirir asla aynı değil ama aşırı büyük değişiklikler de olmuyor
Bende tam tersi. Eskiden çok mantıklı ve akıllıydım.
Geçmişteki aklım o akıl ile yapmış olduğum yanlışlar hatalar ışık tutuyor geleceğime
Şimdiki aklımı, daha önce kavaka yelleri vardı başımda
Yok huc beğenmiyorum, aptallık yaptiigm cok olmuş. Bi yandanda yaşın verdiği toyluğa yorumluyorum.
Geçmişte ki aklımı seveyim. O olmasa şimdiki aklım olmazdı. Canım geçmiş aklım benim.
Geçmişte aşırı safmışım olm o kız varya onu dövemedim mk bekle bulursam ağzını kescem onun - hyr tabikide neyini beğeniyim ya ne biçim sorular bunlar doru düzgün sor krdşm
geçmişteki aklımı beğeniyorum ama o zamanlar da aklımı değil kalbimi dinliyordum beğenmediğim kısım orası
Hayır üzülüyorum keşke okumasaydim. Keşke bir kadına zaman ayirsam para harcayan birlesseydim bir uhde kaldı içimde
Kısmen evet, kısmen hayır.
Çünkü hatası vardır aklından atamadığı bir durumla karşı karşıyadır
Ya yok be malın önde gideniymişim
Kesinlikle beğenmiyor
Bunun tek bir cevabı var "tecrübe"😅
10 sene oncesini evet
Haaayırr kesinlikle hayır
Beğenmiyor
Hayır.
Evet beğeniyorum.
yok aklım beğenmiyor.
eçmiş dediğim de 200-300 hatta daha fazlası o yıllrdaki amerikan beyni yani