+1 yılGüç herkesin bambaşka tanımlayacaği bir terim kimisinin gücü parası kiminin gücü mental kiminin fiziksel güç kimisinin lafı gücüdür ağzı çok iyi laf yapar geçimini böyle sağlar ama benim için güç demek bu hayattaki hiçbir şeyin ruhun kadar güçlü olamayacak olmasıdır, servetini , gücün sanırsın senden servetli biri vardır zekana guvenirsin senden zeki biri çıkar gelir bu senin pek umrunda olmaz belki, benden servetli olsun ben hala servetliyim servetim hala benim güç kaynağım dersin bir icra gelir arabarini evlerini bağlarlar güç aldığın kaynak puf uçtu, zekana guvenirsin bir suça kurban gidersin cezaevinde aklını yitirisin zeki değil deli oluverirsin ama ruhen kendini güçlü yetiştirdin mi ne servetine ne zekana ne dünyalık olanlara guvenirsin zaten yanlizca Allah (CC) tan güç alirsin aslında iman gücüde diyebilirsin.
Güç senin olanlar değil , senin olan olmayan herşeyin sahibi Allah CC sana lutfettiklerinde gizlidir gücünün bu varoluştan alırsan zaten insan kendinin ne kadar değerli olduğunu bilir bu ömurun ona öylesine geçirsin diye verilmediğini bilir ve böylelikle kendi başlı başına güç sahibi olmuş olur (sürçilisan ettiysek affola )12 Yorumla- +1 yıl
Beğenmene sevindim teşekkürler:)
En İyi Cevaplar
+1 yılGüç ; bazen paradır, bazen karakterdir , bazen statüdür, bazen özgürlüktür, bazen mutluluktur emek harcarsan çok okuyup çok gezerek insan tanıyarak karakterinin üzerine birşeyler koyarsan belirli bir eğitim seviyesini tamamlarsan kimseye ihtiyacın olmazsa istediğin herşeyi elde edebilecek kıvrak bir zekaya beceriye sahip olursan GÜÇLÜSÜNDÜR ama eğer bunu kötüye kullanıp insanları küçümser egoist tavırlar sergilersen kötülüğün hizmetçisi yaparsan bu güç olmaktan çıkar kötülük olur adilik olur. Güçlü bir insan merhametli olmayıda bilmelidir , yardımsever olmalıdır, elindekilerin değerini bilmelidir kendi gibi olmak isteyenlere çok güzel örnek olmalıdır
10 Yorumla
Bilgiden öte bence bilgiyi kullanmak güçtür.
70 Yorumla
+1 yılGüç kimi ne para Kimi ne akıl kimine aile dir Asıl güç Öleceğini bile bile bu hayat kavgasına da ayakta kalmaktır
123 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah Gardaşım sağlıcakla kal 🤚
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
+1 yılGüç bir çok şeydir.
Önceliği ise kendindir, kendine inanman gerekir ve kararlı olman.
Çağımızın en belirgin gücü Paradır, ne yazık ki parası olan bir çok şeyi elde edebiliyor.
Ama yine erdemli ve kararlı olmak parayı ezebiliyor.
Bana göre ise en iyi güç iletişim ve zakadır.
Onun dışında bir de şu var ki
Erkekler için;
Güçlü bir fizik
Cesaret
Zeka
İletişim
Çevre
Kadınlar için;
Zeka
İletişim
Hafıza
Güzellik
Güçlü bir fizik
Çevre
Ve her iki cins için bilgidir.20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Önceleri gücün para olduğunu düşünürdüm. Sonrasında da bilgi. Ama en sonunda farkına vardım. Gerçek güç korkudur. Korkuyu yönetebilmek. Hayatın her alanında var çünkü. Zengin bir insan parasını kaybetmekten korkar. Hayatı seven bir insan ölümden. Aşık olan ise sevdiği kişinin onu terk etmesinden vs. Kısacası korku her şeydedir
15 YorumlaGüç :Senden güçsüzleri, senden aşağıda olanları ezmek, aşağılamak, yargılamak değildir.
Güç :Zor olaylara karşı direnişini belirleyen bir terimdir.
Unutmayın ki her zaman güçlü bir bilekten daha güçlü bir bilek vardır.
Soruna davet etmişsin yetişmeye çalışıyorum hepsine teşekkürler. 🌹30 YorumlaZayıflık da güçtür. Düşene tekme atılmaz” atasözündeki gibi, bebeklere özen ve ilgi gösterilmesi gibi, kadınların fiziken zayıf olması gibi vs. Bunlar da birer güçtür. Güç ne değildir? Kendi gücünü kendinden zayıf olana göstermesi, zayıflıktır mesela.
20 Yorumla
+1 yılGücün birden fazla anlamı var aslında fiziksel olarak güç kuvvet gerektiren şeyleri yapmayı sağlayan kolaylaştıran özelliktir...
zihinsel güç ise aklını iyi kullanabilmektir sivri zekalı olmaktır...
siyasi güç ise siyaset konusunda yaptığın yorumların ciddiye alınmasıdır veya siyasi açıdan bir şeyi değiştirebilme özelliğine sahip olmaktır...20 YorumlaBundan yaklaşık 3300 yıl önce Kahirede, Memfis üniversitesinden 5 arkadaş bir masada oturup biralarını yudumlarken bu soru soruldu. II. Ramses şöyle dedi: Tek bir güç vardır, oda firavunun gücüdür.
67 yıllık hükümdarlığında ülkesini ekonominin ve kültürel zirvenin doruğuna çıkardı. Tanrıların sevgili ülkesini.
Bu gün hala bu güce şahit olabilirsiniz. İşte ben buna güç derim.10 Yorumla
+1 yılGüç, gücün olduğunu bildiğin halde onu kullanmamaktır.
Güç, beraberinde getirdiği sorumlulukla bunu iyi şeyler için kullanmaktır.
Güç, bir insana ego değil mütevazilik verdiği zaman anlam kazanır.
Ama genel olarak insanoğlundaki doyumsuzluk yüzünden güçlü insanlar dünyaya umut değil, savaş aşılar.
Kısaca güç yanlış ellerde..10 YorumlaBirim zamanda yapılan iş miktarı enerji, iş yapabilme kabiliyeti, kapasitesi; güç ise, belli bir işi yapmanın hızıdır. Birimi Erg/s veya Newton. metre/saniye=Joule/s dir. Yaygın olan güç birimleri ise, Watt ve beygir gücü'dür. Güç ile ilgili bağıntılar.
10 Yorumla
+1 yılGüç Hayatı tam anlamıyla Yaşayıp Anlamış olmaktır. Zübelik değildir
Küstahlık değildir
Dünyayı ben Yaratım değildir
Parayla herkesi Satın alır istediğimi yaparım değildir.
İnsanları ezerim değildir.
Hayatı Yaşadıkça her İnsan Günün Tecrübelerini yapacaktır gerekli olan Zaman ⏱10 Yorumla
+1 yılGüç tanımı herkes için farklıdır ama ne olmadığını söyleyebilirim güç kesinlikle küfür hakaret şiddet ya da para değildir bunlar değildir bunlar gücü getirebilir belki ama güç demek bu demek değil bence
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,2b cevap paylaştı. Güç dünyada nesnel ya da sanal her şeyi yaptırma ve yapma imkanıdır..
Güç bir işlem için yaparken gereken kuvveti veren destektir.
Güç bacım çocuklarının elde etmek için yaptığı her rezilliği karşılığıdır.10 Yorumla
+1 yılKendini geliştirmiş insanda güç bilgi edinmek, bilgi aktarmak, bilgiyi uygulamaktır. Kısaca bilgi denilebilir.
Kendini geliştirmemiz, hala mağara adamı olan kişilerde para, makam, fiziksel güç, tip, güzellik kavramlarıdır10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 615 cevap paylaştı. Güç kendi kendine yetebilmek Allah tan başkasına muhtaç olmamak, sabırlı ve akıllı olmaktır. Mevkisi ve egosunu kullanarak insanlara eziyet edenler güçlü değil
20 YorumlaGüç karşındaki insana istediğini yapabilecek imkanlara sahipken bundan vazgeçmektir direnmektir fakat kendi yollarına insanların yollarına müdahale etmeden Güç affetmektir unutup kendi hayatinda yeni sayfalar açabilmektir fakat en önemlisi Güç hayatın bütün adiliklerine rağmen şerefli kalmayı tercih edebilmektir
26 Yorumla- +1 yıl
Dediklerin doğru da böyle bir kişiliğim olduğu için bir çok kişi beni aciz ve enayi her zaman kullanıp kenariya atilabilen biri olarak görüyor ve ne zaman doğruyu söylesem haklı olsam hosnut olmayıp kızıyorlar bu yapidakilere nedenir ve her düştümde tek başıma kaltım için çekemiyorlar
- +1 yıl
@Gkhn3541 insanlar sana sen kendine nasıl davranırsan öyle davranırlar evet doğru ve iyi olman güzel bir şey fakat her seferinde bunu göstermen kendini kanıtlama çabasına girer insanlarda bundan hoşnut olmazlar sen yine bildiğini yap fakat dediğim gibi insanlar doğru söylemeni değil doğru olmanı beklerler
- +1 yıl
Doğru biri olup doğruları yaptiğım için şu an çevremde çok az insan kaldı ve onlarda benim doğru dürüst olduğum için güvenen insanlar bence etrafımda yalancı ve yalan konuşmami istiyenler olcaksa onları hayatımdan uzaklaştırarak çıkarirım. İsyerinde 4 defa 4 tane ayri zamanlarda müdürlerin hırsızlık yaptını gördüm ve bunu bir üstume soyledim de tamam dedi ve onun hırsizlik yaptını kameralardan görup o mudurleri çıkardılar lakin her zaman 2 günluk insani yukseltmeye devam ediyorlar ve ben de işimi doğru sekilde hakkını vererek yapmaya devam ediyorum
- +1 yıl
Sağol benim babam da annemde öldü ve şu an te başımayım ve doğruları yapmaya doğrucu dürüst olduğum için korkarım yapayanlız bu dünyadan öbürüne gidicek güçlerini kullanan kötü insanlar varken dogru oldugum ve durust olduğum halde onlarin yalanlari milletin duymak inanmak istedikleri şeyi onlara verdinden kaybeden ben olmaya başladım şimdi konuşmayı bıraktim diye de kıziyorlar niye konuşmuyon diyorlar bana buna nediyorsun
Bence güç birey'in kendi güçsüzlüklerini bilmesi ve bunu özgüven eksikliği olarak görmeyip insanları ezmeyip kendini güçsüz olduğu konularda geliştirme yolunda ilerlemesidir
10 YorumlaBenim bildiğim bir tek ezeli -ebedi ilahi güç vardır, ne isterse o var olur veya yok olur, insani vasıftan kazanılan hiç bir güç yoktur, aksini konuşmak Allah’a şirk koşmaktır
10 YorumlaBence güç sevdiklerini korumak sevdiklerinle mutlu olmak üzülmek sizi ve ailenizi etraftan korumak yuvanızi kimsenin yıkmasına izin vermemek başarılı olmaktır ve gücün daha bir çok çeşidi de var mesela dövüş gücü düşünme bilgi edinme o bilgiyi kullanmak gibi bir sürü güç var hayatta bu gücü insan ne tür güç istiyirsa ona göre kullanır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılGüç kişiden kişiye değişir kimi parası ile güçlüdür kimi aklı ile kimi ise ailesi ile güçlüdür insan bu hayatta kendi secemez bazi şeyleri ama gücünü Kendi belirler
10 Yorumla Güç yaradandır tek kelime ile kıyamet bile olur biz kuluz ona itaat ederiz onun yasak dediğini yapmayız o ol der olur olmaz der olur o vardan yok eder vardan yok eder VESSELAM
10 YorumlaAkıl güçtür bence kilo güç değildir basit bir örnek sadece kişiden kişiye göre değişir kimisi için para kimisi için güzelliktir güç
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Güç
Haklı olduğun davada mücadele etmektir
Güç
Mazlumu ezmek hakkını yemek senden daha zayıf olana zulüm etmek değildir10 YorumlaGüç iyi aile güçlü bağlar iyi çevre para iyi devlet sistem
Güç demek sadakat merhamet değildir çoğu zaman10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılinsan dan insana göre değişir kimine göre para kimine göre sadık dostlar ama güç kaba kuvvet uygulayarak bir şey yaptırmak değildir bence
10 Yorumla Güç ezmek için değil iyilik için kullanılır. Eğer ukala , zübbe ve zayıfı ezen birini görürsem kim olduğumu hatırlatmak içindir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
+1 yılGüç, insanın kendi hayatını maddi manevi yönetebilmesidir. Bunun dışında kalan hiç bir şey güç değildir.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. İyi kullanıldığında olduğu yerde cennet oluşturan , kötü kullanıldığında ise ortamda cehennemi yaşatan erktir.
10 Yorumla
+1 yılOzgurlugune sahpsen senden guclusu yoktur. Toplum baskisindan siyrilabilmissen yapamayacagin sey yoktur
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılGüç tüm zorluklara ve kötülüklere rağmen ayakta dura bilmektir. güçsüzlük ufacık bir olay da pes etmektir.
10 Yorumla
+1 yılKimseye yalanmadan yağcılık yapmadan ne şartlar altında olursan ol dimdik ayakta durmaya çalışmaktır. Hep herşeyin en iyisi için savaşmaktır
10 Yorumla
+1 yılEn büyük güç bence bi annenin evlatlarına tek başına bakıp büyütmesidir..
20 Yorumla
+1 yılGüç dürüstlük ister adam gibi adamda,
Güç sevgi ister yürekten seven insanda
Güç inanç ister ta derinden
Bunlara sahipsen güçlüsün dostum...22 Yorumla- +1 yıl
Şiir yazıyor musun iyiymiś
- +1 yıl
Yazıyorum
Güç, gücünü muhafaza edebilmek ve yalnızca gerektiği yerde kullanabilmektir.
20 Yorumla
+1 yılHangi güç? Üç yerde güçlü olunur. Ama hangisi? 🥳🥳
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 712 cevap paylaştı. Güç en sinirli olduğun anda dahi sakinliğini koruyabilerek doğru kararlar alabilmektir
10 Yorumla
+1 yılEn büyük güç Aklımızdır Ellimizde hiçbirşey yok ise Aklımıs Vardır
11 Yorumla- +1 yıl
Z🐾🦋
+1 yılKendini korurken insanlara zarar vermemek. Her konuda
10 Yorumla
+1 yılGuc tum olumsuzluklara karsi dik durabilmektir guc sadece mal varligi degildir
10 Yorumla
+1 yılGüç;
Sağlıklı ruh ve beden...
Bilgi...
Para...
Makam...10 YorumlaGüç gereksiz yerde kullanıldığı zaman güçsüzlük tür bence ilim en güzel güçtür
10 Yorumladövmek aga bam güm bam kuvvet bilek aga laubalilik istemem la 😎👍✔
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Güç akıldır, saygıdır ve sevgidir. Güç para ve kas değildir
10 YorumlaHerseydir.. hic biseydir.. yerine goredir yani bence.. gucunde farkliliklari var
10 Yorumlagüç sende olmayanı arzulamaktır. ama dengeyi kuramamak değildir.
10 Yorumla
+1 yılGüç başarı, üstünlüktür ama güç kötü kullanım aracı değildir.
10 YorumlaGüç elinde her türlü öldürme imkânı varken bağışlayabilme becerisidir; gerçek güç merhamettir.
10 Yorumla
+1 yılSakinlik büyük bir güçtür. Duygusallık insanı yavaş yavaş bitiren bir acizliktir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 750 cevap paylaştı.
+1 yılGüç kontrol edebildiğimiz faydalardır fazlasını da azını da kontrol edemeyiz
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 384 cevap paylaştı. Güç, kimseye ihtiyaç duymamayı başarabilmektir.
Birilerinden daha üstün olmak değildir.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 357 cevap paylaştı. Yaşamanın sayısal ölçüm birimidir
Kaba kuvvetten ibaret değildir?10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kendi işini kendin yapacak durum da olmaktır
Başkasına uygulayarak can yakmak değildir10 YorumlaGüç yönlendirici bir kuvvettir ama güç bir ezme aracı değildir
10 Yorumla
+1 yılGüç yaşamın kıymetini bilmektir bence. Herkesin ve her şeyin öleceğinin bilincinde olmak. En kötü günü bile sevmek. Yaşamamın kıymetini bilen insanlar gözümde güçlüdür, çünkü bu insanlar çok iyi bilir ölümü.
20 Yorumla
+1 yılGüç zihindir bana göre. Zeki insan her işin altından kalkabilir. Zeki insanlar genelde bilek kavgasına girmez. Sinirlerini ve duygularına hakim olmayı çok iyi başarır. Bana göre güç kişinin zihninde başlar. Şahsen Zeki insanları seviyorum
10 Yorumla
+1 yılGüç para değildir, kol kası değildir, başkasının özgürlüğünü kısıtlamak değildir. Bence güç insanın kendi kendine yetebilmesidir. Kendini tamamlamış olmasıdır.
20 YorumlaBir şarkıda da dediği gibi paran varsa parandan harcarsın, paran yoksa karakterinden harcarsın. Soyut güç beynimiz, aklımız somut güç kas, paradır.
00 YorumlaGerçek güç hayatını çok güzel geçirmektir bana göre. Efendi bir şekilde sevdiğin insanlarla eğlenerek geçirmektir.
00 Yorumla
+1 yılgüç yıkılmadan, pes etmeden amacın için her şeyi göze alabilmek ama bunu yaparken yine de karakterini korumaktır
30 Yorumla
+1 yılZor zamanın kimseye belli etmeden kendi başına üstesinden gelen güçlü insandır... Bı zora düşünce acısını orda burda heryerde paylaşan güçsüz insandır bence
10 Yorumla
+1 yılGüç paradır param varsa zengin sen güçlüsün ezersin eğer param yoksa insanları satın alamıyorsan güçlü değilsin çünkü aç bir insan kimseleyi kurtaramaz ve yönetemez
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGüç birşeyleri yapabilme, başarabilme kabiliyetidir
10 Yorumla- Devamını Gör (93)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne