İnsanlık tarihinin başlangıcından beri en çok arzulanan şey "Güç" olsa gerek. Diğer insanlar üzerinde hakimiyet sahibi olmak, istediği şeyi kolaylıkla elde etmek, neredeyse hepsi "Güç" kavramı üzerinden elde edilebiliyor. Sence güç kavramı nedir? ; Para mı, Aşk mı, Toprak mı, Saltanat mı, Zeka mı, Fikir mi, İcat mı, Hayat mı, Sağlık mı vb. seçenekleri yüz binlerce kelimeye kadar değişik varyasyonlar ile size sunabilirim. Ama sana sunduklarım değil, senin güçten ne anladığın önemli.
her insanin kendine has, kişiligi oldugu gibi kendine has zaafi vardir, bu yuzden insanlardaki guc kavrami genistir aslinda. kimisi fiziksel sagliygiyla, ya maneviyen, veya mali iktidariyla gucludur. seni daha da guclu yapicak sey, bulundugun durumlara ayak uydurarak (veya firsat yakalayarak), guclu yonlerini, yararina kullanmayi ogrenmen, zaaflarina gelince de, kontrol altinda tutabilmen, seni sarsmalarina izin vermemen. Genel bir sonuc cikarirsak, ayni cizgide durmayip kendini gelistirebilen insanlar, guclu insanlardir. Hayatimiz esnek olmamizi davet eder cunku.
Azim ile inanç arasında kaldım, çünkü 'azmetmek' için çabaladığın şeye inanman gerekiyor. Benim güç anlayışım, ne olursa olsun bir gün öleceğinin farkında olmak ve bu dünyayı bu farkındalıkla yaşamı boyunca tebessümü yüzünden eksik etmeyerek yaşayabilmektir.
Bu çağ üzerinden değerlendirecek olur isek... Aşk ve sağlık hariç oradaki bütün her şey düşüne fikir yürütme yeteneğine bağlıdır... Aşk kudretinin yeteneğinin başkası tarafında kullanılmasıdır... Sağlık ise yarısı Allah'ın taktiri yarısı kendine dikkat etmendir... Yetenekleriniz gücün kaynağıdır... Tabi birde kişisel olarak zorluklara göğüs germe vardır... Bu ısıtılmış demirin katanaya dönüşmesi gibidir... Uzun bir zorluk ile güçlenirsin... Sivrileşirsin...
Benim için güç savaşmaktır. Ne olursa olsun pes etmemektir. Kendine güvendir. Cesarettir. Para falan hikaye. Güç bizim içimizdedir. Yenilmezliktir. Her şeye rağmen hayata umutla bakmak gülümsemektir. Hala bu insanlara karşı gülümseyebiliyorsam ayaktaysam yıkılmamıssam güçlüyüm ben.
Bu seçeneklerin sadece bir tanesiyle güçlü olunamaz bence. En az birkaçının olması gerekiyor ki güçlü diyelim. Bide insanlar için artık en önemlisi para olmuş. Para için herkes herşeyi yapıyor. Önünde eğiliyor maalesef.
En İyi Cevaplar