genelde insanları ezen küçumseyen tarafmısıniz yoksa ezene kücumseyen kisma karşi olanlardan mısiniz?
kücümseyen
kücumseyen tarafa karşı olan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem
Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım!
Boğamasam da hiç olmazsa yanımdan kovarım
Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam
Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu
İrticanın şu sizin lehçede ma'nası bu mu?
Boğamasam da hiç olmazsa yanımdan kovarımBu şiir zalimi zulumu çok iyi anlatıyor
Hiç kimseyi ezmem ve bir insanı ezmek isteyen insan içinde büyük bir eziklik sevgilisizlik saygısızlık vardır yani ailesi tarafından ortamı tarafından sevilmediği için karşı tarafı ezerek kendini üstün görür ve böyle insanları üstün görmek yerine onları ezmek yerine aynı şeyi onlara yapıp kendimi bu iğrenç konuma sokmak yerine öyle insanları takmamayı tercih ederim takarsam derler ki demekki işte zoruna gitmiş ki cevap veriyor işte takılacak insanım ortamlarda konu olacak insana falan hayır bir bokum değilsiniz
Küçümseyen insanlara çok tepkisiz kaldım karşı tarafın başına gelen benimde başıma gelince vazgeçtim. Her zaman haksızlığa aşağılanan insanlara yapılan haksızlıklara tepki göstermeliyiz.
İnsanları ezipte küçümseyenlere karşı olan tarafım. Empatileri yüksek olan kişilerde karşı koyabilir sonuçta herkes vicdanlı olamaz.
Cevap
61Cevap
Şu an, beni ezmeye çalışan küçümseyen ve her fırsatta beni işten soğutmaya çalışan bir sözde yönetici tarafından işi bırakmış biriyim.
Aslında epey bir mücadele ettim kendimce ama, insan artık "Gitmesini bilmek gerek" diyor ve bırakıyor.
Aksi takdirde ruhen de çökmeye doğru gidiyordum.
Burada beni en çok üzen konu, yılların iş deneyimi ve aldığım eğitimlerin değerlendirilmesi yerine, başka konularda kendini tatmin edememiş ve bunu bir güç gösterisi, yaşam tarzı haline getirmiş söz de yöneticilerin üst yönetim tarafından hâlen el üstünde tutulması.
Halbuki neler neler başarırdık iş hayatında.
Geçmiş iş ve ahlâk deneyimlerden öğrendiğim bir şey var ki arkadaşlar;
Empati yeteneği gelişmemiş bir yönetici, sorumlu ya da her neyse..
Bir gün yalnız kalmaya mahkumdur.
Ve o gün geldiğinde insanın intikam hissi değil, görmezden gelme hissi ağır basmalı ki, kendini aşağılara çekmeyiversin.
🌼
Bence hiç bir insan başkasıni küçümsemeye hakkı yoktur nedi o kişinin hayatını yaşadıklarını başına gelen kötü ve yaşadığı acılar nasıl hayata tutundunu nasıl geçindini kimlerden sorumlu olup onlarla ilgilendini hayatında taşıdığı yükü herkes kendi yaşamıni zor bilip o kişiyi bilmediği için ya da yapamadı bir sey için o kisiye cahil demeye hakkı yok senin bilmedini bir bakmışsın küçümsedin kişi bilip sana yardım edip zor durumda olmandan seni kurtarıyor ondan hiç bir insan hiç kimseyi küçümsemeye hakkı yok Allah bizi eşit yarstmışken değilmi
Insanları küçümseyen ve ezen kişi anası umumi tuvaletlerde fahişelik yapan dünyanın en adi bacım çocuğudur, Hitler, Mussolini Stalin ve Franko gibi.. Doğarken kubura düşüp bok ve sizinle yıkandığı için o dere e aşağılık köpek olmuşlardır.. Bu günde onun gibi olanlar aynı bokun soyudur.
İnsanları ezmek
Karakteri Oturmamış kişilerin çoğunda olan sonuçlar neticesinde olan.
ya da Piskoloşik Sağlıklı olmayan birisinde var olan Hastalıktır.
Böyle İnsanlar genelde Kazandıklarını düşünselerde asıl olan herzaman Kaybedenlerdir bunun farkına vardıklarında.
Geri dönüp baktıklarında Eyvah Eyvah kendimi kamdırmışım diyerek Ayılırlar ama ozaman iş işten geçmiş olur.
Kimse herhalde ben insanları ezerim demez diye düşünüyorum. İnsanları ezenler, ben kötü bir şey yapmıyorum ya da zaten hak ediyor gibi bir kılıf bulurlar. Ben bana kötülük yapanı bile affederim, insanları ezmek ve küçümsemek bir yana dursun. Duygulanır ve yardım etmek isterim.
Karakter olarak her zaman adaletli olmayı seçen bir yönüm var diğer türlü olunca başımı yastığa bile koyamıyorum. Çok istedim nötr olayım kaostan uzak olayım ama olmuyor yanımda bir olaylar dönünce hemde o insan kendini savunamiyorsa ben kendimi arada buluyorum. Böyle bir fıtrat.
Insanlari küçümseyen dalga geçenlerden nefret etmisimdir. Hep universitede olsun, is yerinde olsun dislanan insanlarla arkadas ben olmusumdur. kisacasi Dislayanlarla arkadasligimi birakip dislananlarla arkadas oldum.
Biraz anaç bir insanım herkese sevgi dolu yaklaşırım haksızlığı sevmem ezilen hor görülen birini görünce korur kollarım ezen insanların ağzına da iki tane çarparım hayır yani bu ne ego sen iki başlımısın
Tabi ki ezenlere, küçümseyenlere karşı olan taraftayım. Bu tür insanlardan nefret ediyorum. Kendilerini bir şey sanarak, kibirli bir tavırla bunu yapan insanları bozuk atmak, yapmayı en sevdiğim şeylerden biri.
İşitme engelliyim ve hiç sevgilim olmadı diye küçümsenme riskim var sadece.
Kimse bir başkasından üstün değil. Kimse bir başkasından altta değil. evet farklı hayat şartları olabilir. Zengin, fakir. ama hor gördüğünüz gibi olmayacağınız kesin değil. Önemli olan insan olmak. Olmayanlara bu durumu anlatmak.
Ben insanlara insan gibi bakarım hepsine eşit bakarım
Hatta benden bilgililerse ben onlara saygı duyarım önlerinde egilirim
İnsan küçümseyen değer kaybeder
İnsan seven değer kazanır...
Ben karşı olanım insanların kendini başkasından üstün görmesine kendini fazla beğenmiş kibirli insanlardan nefret ederim Allah ın bütün kulları eşittir
Küçümsemek küçük düşürücü bir davranıştır, iyi kalpli insanları küçümsemek çok kırıcı olur. Fazlasının zulüme gireceğini düşünüyorum, küçümsemektense küçümseyen tarafa karşı olmak daha adil olur
egosu olan bunu heryerde dıle getıren ınsanlardan hoslanmam tıksınırım.
bılgılı olsa bıle bunu olculu satan ınsan adamdır.
gercı parası olan her zaman ezen taraf oda ayrı.
Haksızlığa gelemem, kimseye de haksızlığa getiremem göz yumamam.
Zulmeden her kimse sesimi çıkarır çatır çatır zulmüne engel olurum.. ne pahasına olursa olsun
Kimse kimseyi küçümsememeli, ezmemeli bence. Bı insanı sevmezsin, onunla aynı ortamda olmak istemezsin anlarım ama ezmek çok salakça
Nefret ederim hayde hayde yolunuza devam gelip de indirmeyim. sizi şuracıkta😜😜🤪🤪🤪
Hor göreni hor gören, ezeni ezen, küçümseyeni küçümseyen, burnu havada olanın burnunu kıran tarafım😃
Her ikisi de sadist tarafım yüzünden eziyorum da. Ama ezdiğim kişilerin başkası tarafından ezilmesini de istemem.
Niye insanları eziyim ya milletin kişiliğinden durumundan bana ne ve kime ne saçma sapan herkes kendi işine baksin
İster ekonomik ister aklı istersen ruhen doymuş ol senden hep yukarda birinin olduğunu aklında bulundurunca küçümseme olayı kalkıyor bence
Karşı tarafım. Beni cok ezen çocukluk arkadaşımı heryerden sildim meseelaaa;) kimseye tahammülüm yok bu saatten sonraaaa
Ezilen ve kücumseyen tarafa karşı olan.
Ama son zamanlarda ezdirmemeyi ögrendim baya Elhamdulillah 🙂
Haddini bilmeyeni ezme tarafındayız. Bu ülkede çalışan isen ezilmeye patron isen ezmeye gidersin. Biz ezileni tutalım hep.
Donuk bir yapım vardır, soğuk biriyimdir ama güvensizlikten dolayı böyleyim. Kullanilmamak için kendimi korumak adına böyle bir maske takıyorum
Saçma sapan milleti ya da beni ezmeye çalışanı umursamam bence tepki alamamak o tarz insanları delirtiyor
İnsanları küçümseyen insanları her zaman küçümsemişimdir.
Abi canlılar bazında kimsenin kimseye mecbur kalmadıkca ezmeye hakkı yoktur.
Çünkü her zaman bizden daha güçlüsü olacak. Biz alçakgönüllü olursak kazanırız insan kazanırız.
Ben evde çok eleştiride bulunurum ama dışarıda küçük kimseyi düşünemem.
Aslında insanlar olarak hiç düşünmedim, fakat düşünce ezmeyi yaparım.
eskiden ilkiydim
simdi ikinci oluyorum ya da olmak istiyorum
Şimdi herkes 2. Seçeneğe tıklar ama aslında küçümserler
Hiçbir insanı asla küçümsemem oda benim gibi insan sonuçta
genelde karşıyımdır... o yüzden hep muhalaefetim... hiç iktidar olamadım...
Dışardan bakılınca ezen , içime girince ezilen tarafım
küçükken benimle alay ederlerdi kiloluyum diye eve gidip ağlardım her gün o yüzden hep karşı koymus ve ezilenleri korumusumdır
Küçümseyenin feriştahını s*kmeyi görev edinmiş olanlardanım ben.
Bir insan kendini kendi cinsinden veya diğer varlıklardan üstün görüp ezme gafletine düşmemeli.
Kimse kimseden üstün değil ya anlamıyorum ne hakla kendini başkasından yukarda görürr!!!çok itici
Durduk yere ezmem, küçümsemem.
Başkası birini küçümserse bende onu ezerim
Bu zamana kadar hiç kazanan tarafı tutmadık elhamdülillah.
Genelde kimseyi ezmem ezeni de sevmem gücüm yettiğince karşı gelmeye çalışırım
Asla birini küçümsemem ya da ezmem.. yanımda da kimseyi kimseye ezdirmem..
Kimse kimseyi ezemez küçümseyemez bunu yapanlar kompleksli insanlardır
İnsanları küçük düşürmek hiç hoş bir şey değil. Çok sinir olurum böyle durumlarda.
Koruma iç güdüm yüksektir karaktersiz insanları sevmem
Erkek olsun kadın olsun yanimda kimse kimseyi ezemez hakkini yiyemez carparim
Küçümseyecek bir durumum yok. Geberip gidince herkes, 2 metrelik deliğe sığacak.
Bu konuda sessiz kalamam işte. Kimse kimseden üstün değil. Hepimiz dokuz aylığız. Kimin kimden üstünlüğü varda bir başkası kendinden güçsüz ezebiliyor, haksızlığa gelemem
Aslında olması gereken kucumseyeni karşına almak ama ortam el verdiğince yapma gayretindeyiz çünkü hangi birine yetişcen millet g*tünü göğe gerse umrumda olmaz bu saatten SONRA
Okadar
Ne kendimi ezdiririm nede birini ezerim. kimseye hakkımı yedirmem kimsenin de hakkını yemem
Burada tahminimce herkes karşıyım der ama ülkenin hali ortada. Karşı çıkmamak da yapan kadar suçluluktur.
Şu hayatta herkesin eşit haklara ve eşit yaşam hakkına sahip olduğunu düşünüyorum. Kimse kimseden üstün değildir. Kimse kimseyi küçümseme hakkına da sahip değil.
Aciz insanlar genel olarak küçümser ezikler kendini kanıtlamak için başkalarını hor görür. Biz böylelerine canım insanlar diyoruz çok karaktersiz oluyorlar kusasım geliyor
7’den 70’e bana saygı gösteren herkese saygı gösteririm asla küçümseyen bir insan değilim. Eğer bulunduğum ortamda ezilen birisi varsa onu savunurum tanımadığım insanı savunmam.
Çünkü ben eskiden dövüldüm, hakarete uğradım, ezildim, hayatımla insanlar oynadı daha çok var ama sığdırılamaz.
Küçümseyenlerin karşısında oldum ve olacağım. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
gariban insanlar her zaman maalesef ezilir ve ben buna tahammül edemem. Ki garibanı olsun olmasın kimse kimseyi ezemez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?