Çok zorladım kendimi Rabbim farz kılmış yapmalıyım diye ama yapamayınca çok ağladım caresizce.. önemini çok iyi biliyorum yapmak zorunluluğu hissediyorum sanki ne olursa olsun yapamasamda zorlamalıyım kendimi diye sürekli böyleyim napacam bilmiyorum gerçekten hazırmı olmam gerekiyor ama ertelemeyede gelmez 😢
nefsime çok ağır geliyor kapanmak istemiyorum ama farz diye yapma zorunluluğu hissediyorum
nefsime çok ağır geliyor kapanmak istemiyorum ama farz diye yapma zorunluluğu hissediyorum
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Nefsimize güzel olan herşey ağır gelir mesele nefsinin isteklerine değil Yaradanın isteklerine uyman...
Elimde değil kapanamiyorum işte çok zor geliyor başaramiyorum
Tabiki zorla kapanmanı istemem içinden gelmeli en başta ve başkaları için değil Allah için kapanman gerek başka türlüsü sadece perdedir...
Abla yavaş yavaş demedim mi ben sana bir anda yapamazsın ki
Kardeş bu hocalar neden ozaman niyetinizi alın kapanın diyorlar 😔 ertelemeye gelmez diyorlar napayım
Yo öyle bir şey yok ki kerem önderi dinle öyle bir şey demiyor severek yapmadıktan sonra bir manası yok zorunluluk olduğu için değil severek yapman lazım bunu da yavaş yavaş yapacaksın dediklerimi unutma bu kadar kafaya takma sadece içinde o istek olsun yeterli
Kerem hocanın o videosu hangisi
https://www.youtube.com/watch?v=Xl3PXgklXPQ
Ne bilim kardeşim bi iki hocaya sordum ertelemeye gelmez ölüm her an gelebilir niyet alıp tesettüre girin diye etkisinde kaldım işte☹️
ama aklında hep olacak o şey yavaş yavaş severek alıştır kendini sevmeden yaparsan bir süre sonra nefret eder tamamen çıkarsın sen niyetini temiz tut dediğim gibi yap zamanla artırarak yap kafandaki vesveseleri de düşünme niyetin temiz olursa Allah nasip eder sana
Sevemiyorum ki işte ısınamiyorum bi türlü azda olsa bi ısınma yok
Bir anda olamaz zaten yavaş yavaş sevmeye başlayacaksın kötü düşünceleri aklından çıkaracaksın kimsenin lafından çekinmeyeceksin İnsanlardan çekindiğimiz için bu haldeyiz zaten aman bu ne der aman şu ne der diye diye dinimizden olduk o yüzden kimsenin laflarından çekinme sevmeye başla öyle yaparsın bir süre sonra ama niyet önemli gerçekten samimi bir niyetle isteyeceksin ve kötü şeyleri düşünmeyeceksin ön yargılarını kıracaksın bir şeyi sevmek istiyorsan ön yargıları kırman lazım yoksa sevemezsin arada bir deneyeceksin evde falan zamanla alışmış olursun çevren de çok önemli kapalı arkadaş edin kendine gözün alışırsa sen de zamanla alışırsın
Etrafım sanki okadar önemli değil gibime geliyor.. sanki zor olan kendimi tesettüre sevdirmek ben kendi acımdan kapanmak çok tuhafıma kacıyor ısınamiyorum ne bilim işte ifade edemiyorum
yo asıl etrafındakilerin tepkisi yüzünden kapanamıyorsun çünkü dalga geçerler diye düşünüyorsun açık kadınları gördüğün için de sevmek zor geliyor rahatlık istiyorsun eğer dediğim olmasaydı namazdayken de kapanmazdın namaz da kılamazdın dediğim şeyleri yap zamanla olacak bir anda yapılmıyor işte herkesin zaafları farklı senin zaafın tesettür olabilir ama başkasının ki de içki kumar falandır onu bırakamaz
Sanki hiçbi zaman tesettüre ısınamicakmışım hissiyatı var mücadelede etsem ne bilim ya Allah nasip etmezse filan diye düşünüyorum bilmiyorum 😞
Bu vesvesedir işte sen mücadele et pes etme yavaş yavaş artır
niyetin temiz ve samimiysen olur merak etme ama dediklerimin hepsini yap orada Müslümanlar vardı derneklerin oraları camilerin oraları gez bulursun arkadaş falan edin onlarla görüş gözün alışsın arkadaş çevren nasılsa sen de onlara benzemek istersin
Evleneli beri hiç arkadaş ortamım kalmadı ki kaldı ki tesettürlü arkadaşlarım olsun😁
öyle kişilerle takılacaksın ki gözün alışsın
Vallahi zor nasıl yaparım bilmiyorum 😞 Rabbim kolaylaştırsın ne diyim. Tün vesveselerin üstesinden gelebiliyorum artık ama bu tesettür konusunda kısır döngüye girdim
zamanla yapacaksın abla sen niyetini temiz tut yavaş yavaş alıştır kendini yapacaksın ben inanıyorum ama önce niyet temiz olacak samimiyet olacak. Ameller niyetlere göre senin niyetin neyse amelinde o olacak ama çaba gerek samimiyet gerek sakın kötü düşünme sen elinden gelenin en iyisini yap bol bol dua et hayır işi yap
İnşallah kardeşim bazen adım atayım dedikce bi huzursuzluk giriyo vesvese oluyo anlatamam sanki şeytan müsade etmiyor. Bazen sırf bi acık giyineceğim zaman neyse kapalı giyim diyince hemen bi huzursuzluk oluyo benle iyi uğraşıyo
euzu besmele çek o anda bol bol bir şey olmaz biraz zorlasan olur sen kötü düşünme sadece hep iyi düşün samimi ol yaparsın merak etme
İnşallah inşallah 🤲
Sen giremiyecem gibi şeyleri asla düşünme kesin girecem de samimiyetle düşün ve yavaş yavaş uygula
Gireceğimi düşünüyorumda ama bayaaa yıllar sonra görüyorum🙁 ozaman hazır olabilceğimi düşünüyorum
İşte ondada ömrümüz yeterse
diyelim kapandın sadece kafası kapalı olanlardan olman daha günah olur
Ben 2 ay önce kapandım 15 yaşındayım ama keşke bekleseydim diyorum sende çok düşün ve bence dinimizin önceliğinin kapanmak olmadığını unutma lütfen çok hızlı karar akdım ve her gece ağlıyorum
alisirsin ilk başta zor evet.. istemek bu işi senin için daha kolay kılacaktir
Ne saçma baş örtü denen şey
Seni ilgilendirmeyen konulara burnunu sokma
Kapanma
Akıl verme bilmediğin konularda
@UDixon sanane. Peygambee misin
Farz diye bişey yok