(güç beynimizde) Tek övünç kaynağı bu olmamalı ?

Evet ben çirkinim.
Bazı hemcinslerim çirkin olmayı berbat bir sorun haline getirip estetik masalarına yatıyor. Fitnesslara gidiyor fizik geliştiriyor. Şu anda devir böyle oldu... Neden, güzel olanı yüceltip çirkin olanı aşağıya çekiliyor gibi bir algı yüzünden.
Bu algı umrumda değil erkeklerin beni nasıl gördüğü umrumda değil, çünkü tek artı nokta bana göre Güzellik değil. Dünya güzeli olup sadece karşıcinslerimizin libido malzemesi olmak bana göre değil. Dünya güzeli olup bir ömür aptal olmaktansa... Bu dünyadaki İnsanlara fikirlerimle yardımcı olup yaptığım işlerle öne çıkıp sevaba girmek beni daha çok onurlandırır.
Bir arkadaş bana burada '' loser'' dedi. Bilmeyen ekşi sözlükten bakabilir. Ki güzel olupta zeki olan kadınlar var onlarla zaten gurur duyuyorum. Fakat çirkin olup zeki kadın olmak bile sıkıntı diğer insanlar için.
Evet tek bir eksik yönüm var güzel olmamak. Zaten hiç bir erkeğe gel bana yaklaş demiyorum ki... Kanka olunca ne oluyor senimi yiyor çirkin kız.
Ben 21 yaşındayım evde kalma korkum yok... Profil fotoğrafına koyduğum ünlü fizikçi Stephen Hawking... O çokmu yakışıklı ama onu çoğu insan seviyor... Demekki iş yakışıklılık güzellik değilmiş arkadaşlar.
Sadece beynini çalıştırmayan insanlar yakışıklı güzel olmaya çalışıp ya da olduğu halde bunu övünç kaynağı haline getirir.
ya da çirkin olup üzülecek bir sorunmuş gibi düşünür.
Güç içinizde o güç dışımzda değil beynimizde...
(güç beynimizde) Tek övünç kaynağı bu olmamalı ?