Detay kısmına kesinlikle katılıyorum.. İnsan en çok kendine değer vermeli ve değmeyen hiçkimse için üzülmemeli.. Kendine değer vermeyen kişi başkalarını önceliği yapar, halbuki kişinin önceliği her daim kendisi olmalıdır.. Kişi birilerini memnun etmek yerine hayallerinin peşinden gitmelidir.. Bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük kendini sevmemesidir, kendinden öz şefkati, öz saygıyı esirgemesidir. Benden gitmesin diye, bende kalsın diye tavizler vermesidir.. Halbuki giden gider, gitsin de.. Ne diye bunun için üzülür, kahrolur ki insan.. Mühim olan kişinin kendisinden gitmemesi, kendisinde kalması, kendisine yabancı olmaması.. Diğer herkes gidebilir. Enteresan olan odur ki; Gitmesin, kalsın diye çabaladığımız her kişi gidiyor.. Kendimizden vazgeçtiğimiz zaman ya da en az değeri kendimize verdiğimiz zaman, karşımızdakine açıklamalar yaptığımız zaman o kişi bizden gidiyor, bizi sadece kullanmak için istiyor yamacında.. Kendine yabancı olan, kendi moralini bozan, kendini sevilmeye layık görmeyen, sahte aşkların sahte arkadaşlıkların peşinden koşan, el alemi ciddiye alan, kendisi dışında herkese işin korkunç yanı değmeyenlere büyük duygular anlamlar yükleyen, bir damla süt görmek için inek besleyecek kadar fedakar olan, hayır diyemeyip kendini milletin elinde oyuncak eden, istemediği şeyleri sırf muhattabının gönlü olsun diye yapan, kendine yoğunlaşmayıp kendine yatırım yapmayıp millete açıklamalar yapan kendini bir kenara atan kişinin düşmana ihtiyacı yoktur. Kişi bu davranışlara devam ederek kendini hiçe saydığı için en büyük düşmanlığı kendisine yapıyordur.. Dilerim herkes kendisine düşman olmayıp dost olur. Zira hayattaki en uzun yolculuğumuz kendimizle olacak, onun için kendimizle olan ilişkimiz güzel olmalı.. Başkaları için minimum tavizler vermeliyiz kendimiz için daha çok şey yapmalıyız..
Kendini fazla üzmek bir insanın kendine yapacağı en büyük kötülük olur, değmeyecek insanlara değer vermek olur, bile bile o kişinin kötü olduğunu görür ama yinede buna göz yumar, bu kendisine yaptığı en büyük kötülüktür.
Kendini sevmemesi, kendini başkalarıyla kıyaslaması ve sürekli negatif düşünmesidir. Hayata bir kez geliyoruz ve hayatın üzülmek için çok kısa olduğunu düşünüyorum. Tabi bunu söylesem de zaman zaman benimde kafama taktığım şeyler oluyor. Hayat zaten olumsuzluklar silsilesi. Bazen dümeni bırakıp nefes almak iyidir.
Aklı yerine başka şeyleri kullanmak insanın kendine yapacağı en büyük kötülüktür. Akıl ile haraket etmeyen her kişi muhakkak sonunda acı çeker ve pişman olur.
Gerçeği bildiği halde inanmak isteğine yönelip kendisini kandırmasıdır. Başkalarının yaptığı kötülükler sindirilir ama kendinize yaptığınız her şey sindirilmiyor. İzahı yok.
Değmeyecek biri için kendinden taviz verecek kadar Ne istediğini bilmeyen bir kişi kendine kötülük yapmıyordur sadece 👍 (Biraz saflık olabilir o kişide) bir insanın kendisine yapacağı en büyük kötülük intihar gibi şeyler dışında sevip sevilirlen çok saçma bir şeyden dolay sevdiğinden vazgeçerek gitmesidir.
1- Kendine olan inancını ve güvenini kaybedip sürekli kendi başına kakması. 2- Fırsatlarını, imkanlarını ve potansiyelini kullanmamak. 3- Sevdiklerinin kalbini kırması ve düzeltmeye çalışmaması
Sırası yok fakat 3'ü de eşit derecede kötü benim için
Değmeyecek insanlar için fedakarlık yapmak galiba, alınlarında buna değmez yazmıyor maalesef iyice kendilerine alıştırıp sonra ben buyum kızım triplerindeki insanlar hiç çekilmiyor cidden
Kendini değiştirmesidir. Kendinden korkması ve yalnız kalmamak için hiç istemediği şeyler ypmasıdır. Kendini değersiz hissettiği bir yerde kalmasıdır. Fikirsiz olması, başkasını taklit etmesidir
Kişilik & Karakter konusunda 24,2b cevap paylaştı.
Ben kendimi hep eve kapattım senelerdir evden dışarı çıkmıyorum gençliğimi hep eve kapalı işsiz asosyal geçirdim hayattan toplumdan izole yaşadım bu kendime yaptığım kötülük ama bunu bilerek isteyerek yapmadım
Kendini değersiz önemsiz görmesi kendini bırakıp başkaları için yaşaması. Herkese ışık saçıp kendine mum kafar yararının olmaması. Herkese bol kepçe verip kendine gelince sevmemesi
lerden biri: şeker tüketmek. yarin 1 haziran şekeri 3981. kez bırakıyorum. aslında iradeliyimdir ama iste tatlısız da zor oluyor hayat, ama napalm mecbur bırakacağız.
Gereksiz insanlar için göz yaşı dökmek. Geçmişi düşünmek geleceğini düşünmemek hayatıyla dair plan yapmamak hedef belirlememek... Daha sayar da sayarız. Ha bi de yanlış insanla ömrünü geçirmek.