Selam sevgili KS dostları! İyi bir gözlemci olmak, kişinin girdiği ortamlarda kendisini ifade etmeye başlamadan önce, ortamı ve kişileri analiz etmesi ve buna uygun davranış biçimleri geliştirmesidir. Ben iyi bir gözlemci olmaya çok önem veriyorum ve şimdiye kadar bunun bir çok getirisini gördüm. Peki ya siz bu konuda neler söylersiniz? Yorumlarda buluşalım.. Komutan Logar! Bir cisim yaklaşıyor efendim. 😅😂Siz iyi bir gözlemci misiniz?
Herkes kendince gözlemci, ama iyi gözlemci olmak yani gördüklerini doğru yorumlamak, şaşırtıcı ifadelere rağmen kişiye göre yorum yapabilmek zordur. Gözlem ve doğru yorumlama konusunda iyi olmanın en güzel faydası, her şeyin farkında olup olayları öngörebilmektir. Satranç gibi... Rakibinin bir sonraki hamlesini tahmin etmek zafere ulaştırır.
Merhaba✨ İyi bir gözlemci olmak çevresindeki insanların hal ve hareketlerini iyice anlamasını sağlar ve ortamdaki insanlara ona göre yaklaşabilir kime güvenip kime güvenmeyeceğini az çok sezer Birçok olayda da problem , kavga çıkmadan konuşarak halledilir daha az sorun çıkar. İyi bir gözlemci olmak kişinin hayatı boş beleş değil de farkında olarak yaşamasını sağlar ve bu ileriki yaşanacaklar konusunda gözlemci kişi öngörülü olabilir. Ve birçok insanın yaptığı hatalara düşmeyebilir muhtelemen daha haz hata yapar ve daha mutlu olur
Farklı bakış açısı farklı fikirler kazandırıyor çoğu zaman bazı olaylarda daha kolay tahmin yürütebiliyorum tanıdığım insanların özellikle bi konu hakkında yapacağı yorumdan tut vereceği tepkiye kadar tahmin ediyorum. Pratiklikte kattığına inanıyorum bazı şeyleri daha kolay yapıp çözmemi sağlıyor sevdiklerime hediye alıcakken özellikle çok farklı orjinal hediyeler bulmamda çok faydalı oluyor ve en çok bu konudaki katkısını seviyorum iyi gözlem yapmanın.
Neyin ne olduğu hakkında ön bilgisi olmasını sağlar, yaş tahtaya basmamak için faydalı bir şey. KS'de en çok yaptığım şey gözlemcilik. Bazı üyeleri birebir tanımasam da gözlemlerim sonucu haklarında fikir sahibi olabiliyorum. Mars akrep olmanın ayrıcalıkları😄 olayı burçlara bağlamakta süperim.
Alt, ve geri plan okumalarını iyi yapabiliyorsanız, daha az yanlış yapmaya, karakteriniz ile çakışmayan stratejiler üretmeye, çok daha pozitif olabilmeye, muktedirdir. Bu geliştirilebilir yetenek, insana farkında olduğu bir güç, kudret ve de asaletli bir hayat sunabilir...
İyi bir gözlemci olmak insanın öngörülerinin doğruluk oranını arttırır en başta ve en büyük getirisi budur bence. Ve hazırlıklı hale getirir insanı birçok duruma, görülen duyulan şeyler bunu büyük ölçüde sağlar.
Ve başkasının yaşadığı olayları, sorunları ve sonuçları da gözlemleyip kendin yaşamış gibi ders çıkartabilirsin bu durumlardan. Aslında bir nevi kendini güçlendirme fırsatı gibi.