#SelamGençlik Gözlemlemek kadar zevk ve tavsiye veren başka bir izleti yoktur yeryüzünde. Hiçbir yeni sezon dizisi bu kadar muhteşemini yapamadı. Hele çayın, kahven de varsa. Sıkıntılara rağmen savaşmaktan vazgeçmediysen. Bir on dakika sana dünyaları bağışlar. Ben en çok ağaçların rüzgar eşliğinde yapraklarını kımıldatışlarını, bebekleri, çocukları, kedileri, kuşları gözlemlemeye bayılıyorum. Deniz dalgalarını gözlemlemek de doyumsuz bir zevktir. Bazen yeni yeni yürümeyi öğrenen bir çocuk düşüp yeniden kalkar mesela. Aklıma hemen kendim gelirim. Sen de aynı böylesin derim kendime. Hatalarımla daha sakin yüzleşir, daha hızlı tercih ederim doğrusunu. Gözlemcilik esasen bir hayat okurluğudur.. #TubaSueda
Evet zaman zaman insanları gözlemlemeyi severim ve birbirlerine söylemedikleri şeyi ben bilirim sanki akıllarını okuyormuşum gibi o hissiyatı verir bana. Ortamı bulunduğum mekanı o mekanda ki insanları ya da bir grup içerisinde ki bakışları hal ve hareketleri gözlemlerim şimdi ne yapacak acaba diye merak ederim ve aklından geçirdiği şeyi de merak ederim. Hemen hemen o insanı az buçuk tanıyorsam düşüncelerini o hareketi neden öyle yaptığını anlarım. İnsan olayın içindeyken dışardan bir gözle bakamıyor ama bir kenara çekilip kıyıdan köşeden baktığında 3. tekil şahıs olarak demek istediğim o şekilde olunca güzel gözlemler yapabiliyor.
Her geçen gün iyi bir gözlemci ve ini bir analizci olduğumu tekrar tekrar teyit ediyorum. Kişileri de olayları da, sözleri de iyi dinlerim, iyi izlerim. Olayları birçok farklı açıdan ele alıp söylenenin içinden söylenmeyeni, gösterilenin içinden gösterilmeyeni süzebilen bir yapım var. Bu sayede insanlarla iyi iletişim kurabiliyorum, hatta sorunlu ikili ilişkilerle ilgili adım atıp husumet noktasına gelmiş durumları bile çözüme ulaştırabiliyorum.
Evet, bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum. Bir insanla bir saat havadan sudan sohbet etsem bile o kişinin nasıl bir karakteri olduğunu az çok anlayabilirim. İnsanları iyi analiz eder, güvenilip güvenilmeyeceklerini anlayabilirim. Bu kadar çok güvenilmez insanın olduğu bir ortamda güvendiğim insanları iyi seçebilmiş olmam ve sırtımdan hiç darbe yememiş olmam bile bu konuda iyi olduğumu gösteriyor zaten.
İyi olduğum yönlerden biri de bu. Ona göre de bir duruş sergiliyorum. Kendime göre doğrudur yanlıştır bilemem ama kendi huzurum için bunu yapmak zorundayım. Yakın zamanda da böyle bir karar vermek zorunda kalacağım gibi. Şimdilik izliyorum olanı biteni.
Genelde ilgimi cezbedecek şeyler için bu yeteneğimi kullanıyorum. Normalde dikkatli ya da herşeyi gözlemleyen bir yapım yoktur. Bir ilgi ve merak duymam gerekiyor o şeye aksi mümkün değil.
Bu konuda oldukça iyiyim. Kimsenin görmediği detayları görebilirim. İnsanları analiz etmeyi severim. Ki biriyle samimiyet kurabilmek, nasıl bir insan olduğunu kavrayabilmek adına iyi bir gözlemci olmak da şart.
Evet, bu konuda kendime çok çok güveniyorum. Çevreme boş gözlerle bakmam kesinlikle. Mutlaka inceler, analiz eder ve olan biteni kavramaya gayret ederim.
Birisi saçına ara makas atsa anında anlarım öyle diyeyim. :) Görsel hafızam çok iyidir ve istemsizce gördüklerimi atarım belleğe. Bu da beni iyi bir gözlemci yapar. :)
Hayatın, yaşamanın keyfini çıkarabilmek ve bu tür eylemlerle mutlu olabilmek aynı zamanda iyi bir gözlemci olmayı gerektiriyor. İnce detayları severim.
Sanırım evet. bir şey öğrendim gözlem yap dinle hayatı insanları ve çevreyi ve sakin yorum yapma. Herkesin başka bir yaratılışı var saygı duymak gerekir.
Dağa çıkıp direk uçuş yapmam. Önce izlerim, kim nasıl çıkış yapıyor. Uçarken Rüzgarın tepkisi ne, türbülans var mı gibi sorulara cevap arayıp, çıkarım.