Bundan birkaç sene sonra bu cevabı birileri gittikten sonra söylemek isterim. Keza 18 sene Türkiye tarihinin yükşelişe değil çöküşe geçtiği bir dönemdir. Özellikle eğitim alanında yersiz haksızlıklara yer açılan, davalarda haklıyla haksızı karıştıran, ekonomik sıkıntılara gebe çıkartan ve en önemlisi devlet dediğimiz kanunla ilmek ilmek işlenmiş o duvarın içerisinde casusları, vatan hainlerini (bkz; Fetö örgütü) sızdıran yanlış bir yönetimden bahsettim.
Kesinlikle İlhanlı devletinin hükümdarı olan Hülagü Han. Adam hem önüne gelen her insanı katletti hem de şehirleri yakıp yıktı. Birçok tarihi yapıtın, kütüphanelerin hep o döneminde yakıldığı bilinir. 😞
Çok normal. Klasik Moğol imparatorluğu ideolojisi. Alamut kalesini hiçbir güç o dönemde yıkamazdı fakat tek yıkabilen o oldu. Haşhaşi tarikatını çökerten o oldu. Orta doğuyu sevmiyordu İslam coğrafyası olduğu için özellikle İran coğrafyasından feci şekilde nefret ediyordu ki Alamut’u bombalarla patlattı. O dönemin bilim merkezi sayılan Suriye Irak’ta ne kadar kitap varsa hepsini nehre attırdı. Rivayete göre o kadar çok kitap atıldı ki nehir mürekkep akıyordu.
Şimdi düşündüm de aklıma Adolf Hitlerden başkası gelmedi... Orta okul dördüncü sınıftan beri adamdan nefret etmeye başladım öğretmenler hep kötü anlattı çünkü. Onun yaptıklarını düşündükçe nefretim daha da artıyor. Bir insan nasıl bu kadar acımasız olabilir. Ve bir de bu Adolf Hitlerin bir doktoru vardı Doktor Josef Mengele bu kişilikten de nefret ediyorum.
Acımasızlığı tartışılır siyasi ideolojisi olarak Yahudileri sevmemesi vs daha birçok örnek. İstisnalar hariç bence biz araştırmayı bilemiyoruz maalesef
Okudum, hâlâ sevmiyorum. Bazı insanlar Caligula'dan sonra en kötü insanın Hitler olduğunu söyler. Dünya üzerinde gelmiş geçmiş en büyük felaketlerden birine de Hitler'in imza attığına inanır Avrupa ve tüm dünya. Ama çok karizmatik bir adam orası başka tabii :)
Ben yaptıklarından değil ama liderlik özelliklerinden, retorik’i iyi kullanışından ve kitleleri etkileyişinden ötürü seviyorum. O açıdan bakabiliyorum birtek o yüzden iyi geliyor herhalde :D
Valla şahsi olarak baktığımda hülagühanı sevmem kendisi bağdattaki kütüphaneyi yaktırmış birbirinden eşsiz edebi eser ve bilim camiasına büyük darbe vurmuştur