En popüler 3 ismi ankete koyuyorum.
Üstad Kadir Mısıroğlu
İlber Ortaylı
Murat Bardakçı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kadir Mısıroglu'nu severim.
Şifahî aktarımlarini güvenilir bulurum.
İlber Ortaylı'nin ilmi kuvvetlidir lakin ameli sıkıntılidir. Osmanlı'nın ekmeğini yiyip, ekmeğini yediği değerin saltanatıni ve hilafetinu ortadan kaldıranlara tek kelime etmemesini/edEmemesini, kaypakca buluyorum meselâ. Geçenki gürültüde adam gibi cevap vermek yerine, "aptal, turp suratlı" gibi ifadelere başvurmasi midemi bulandırmisti...
Murat Bardakçı'yi sevmem. Güvenilir de bulmam. Ama beşeri münasebetleri güçlüdür. Bu da özellikle sürgün edilen Şehzadelerin hayatı gibi meselelerde kaynak/belge çeşitliliğini beraberinde getiriyor. Bunu önemsiyorum. Fakat babası merhum Tarihçi İlhan Bardakçı'nin eline su dökemez...
Not: Uzun uzun yazdım. Bunlar benim kanaatinim. Beğenmek zorunda değilsin 3. kişi. ver eksini geç.
Güzel yorum. İlber Ortaylı tepki çekmemeye çalışan bir üslup kullanıyor. Kadir Mısıroğlu ve Murat Bardakçı daha samimi konuşur
Tepki çekmemeye değil, suya sabuna dokunmadan cebini doldurmaya bakıyor. Osmanlı Osmanlı diye diye trilyonlari götürüyor, satış rekorlari kıran kitaplarıyla. Kazansın, gözümüz yok. Lâkin, at ile itin, hain ile kahramanin ayrilmasina dair iki de kelam etsin. Bu, suya sabuna dokunmadan sosyete tarihçisi moduna bürünüp önüne gelene; "çok cahilsin yeaeaeaa" demesinden midem bulanıyor. Ulan senin ilmin var da ne oluyor? Amelsiz İlmin, kitap yüklü merkepten farkı nedir ki? Demek istediğim buydu...
Teşekkürler
objektif olalom siyasi görüşü ideolojiyi bir tarafa bırakalım her üçü de kendi çapında ve alanında çok büyük çalışmalar hizmetler vermiştir hataları ve doğruları vardır bazen fevri davranıyorlar bir krede içlerinde prof ve tarihci olan tek kişi ilber ortaylıdır asla etliye sütlüye karışmaz her zaman orta halli bir yol çizer taraf olmaz neyse onu söyler murat bardakcı da ekonomisttir ve musiki bilir tarhe merakı vardır gazeteci olarak pek çok belgeye ulaşmıştır kadir mısıroğlu ise çok cesur herkesle münasebeti olan görmüş geçirmiş olayları yaşamış ve içinden geldiği gibi konuşan bir hukukcudur şu değerli bu değersiz demek doğru olmaz hepsinden öğrenecek şeyler var biz sorgulayalım araştıralım düşünelip inceleyelim yeterki kafamıza uygu değil diye hakaret etmeyelim
Evet sizde haklısınız
On yargıyı bırakın arastirmissinizdir intetnetten muhakkak tanıdığın bütün eski edebiyatçı tarihçi ve siyasilerden ilişki içinde olan zamanında gazete ve dergilerde çıkartan çok iyi Osmanlıca bilen kelime dağarcığı geniş olan nisantasinda kadeh kaldırmayın Atatürke karşı olduğu için entel dantel grubu çakma aydınlardan dışlanan zamanında eziyet çekmiş hapis yatmış vatanını ve dinini seven Atatürk ve diğer her insanlar gibi hataları da olan ama hakaret etmeden dışlamadan kendisinden de yanlışlarına rağmen öğrenilecek pek çok şey olduğunu düşündüğüm bir yazardir
Soyunu araştırdım pek de iç açıcı değil. Entel olmak nasip meselesi cehaletin ardına sığınmsktan iyidir. En azınfan dün mucahit bu gün mütahit olmadılar be kardeş bu adama önyargım yok ama benzi ve yüz şekli sanki karanlık bir ruh hali taşıyr gibi. Hesapsız gün yok. Herkes dücihanda hrsabnı verecek
o değilde bu adamalrın devri 10 seneye kalmaz kapanır lakin yükselen yıldızlar var onlar da çok değerli prof Ahmet Şimşirgil ile Prof Erhan afyoncu her ikiside çok değerli tarihciler muhakkak faydalanılması gerekiyorlar
Kadir Mısıroğlu gibi bir ismi koyduğun için teşekkürler. Sitedeki çomar sayısını daha iyi görmüş olduk. Görüşüne zıt olanı bir kalıba koymaya erinen insan sayısı sandığımdan fazlaymış
üçüde iyi en iyisi mısıroğlu
Cevap
51Cevap
Ünvan sahibi olmamak ne kadar kötü! Misal İlber Ortaylı'dan bahsedilirken Prof. Dr. denir. Kendisi Türk tarih profesörüdür. Ayrıca Türk Tarih Kurumu "Şeref Üyeleri" arasında yer almaktadır. Peki ya Kadir Mısıroğlu'nun ünvanı nedir? Yok! Prof. Dr. diyemeyecekleri için halkın gözünde bir itibar yaratabilmek adına ÜSTAD diyorlar. Ben de kendime ÜSTAD diyebilirim. Birinin ÜSTAD ünvanını alması için işin ehli olması gerekmiyor. Zaten az buçuk tarih okuyanlar, Mısıroğlu'nun anlattıklarının ne kadar ciddiyetten uzak şeyler olduklarını bileceklerdir.
Kesinlikle katılıyorum, ve asıl vahim olan bu adamın çevresinde mantar gibi çoğalan bir topluluk olması... Zombilere artık inanmaya başladım...
adı duyulmamış çok iyi tarihçilerde var tabi kadir mısıroğlu ilber ortaylı filanda fena değil ama bana çok reklamcılar gibi geliyor fikirlerine göre bence insanlar oyluyor...
fikir derken yani siyasal görüş diyelim :D
Haklısın ama burada popüler olmayan tarihçiler bilinmeyeceği için ankette kalabalıklık yapardı sadece :)
biliyorum ben sadece hatırlatmak için geldim :D
Ben normalde küfür eden bir insan değilimdir ama bazı suretleri gördüm mü dayanamıyorum. ehlibeyt ve türk düşmanı olan soysuz o.. çocuğu feskafa ne zamandan beri tarihçi oldu.
Birde utanmadan üstad demiyormusunuz kan beynime sıçrıyor.
Siz hz. Hüseyin efendimizi katleden yezid soysuzunu savunan bu adamaın peşinden gidin bakalım.
Bakalım kıyamet günü hangi yüzle peygamber efendimizden şeffaat talep edeceksiniz.
Kutsal kitabımızda dinsizlerin peşinden gitmeyin der. Dinsizlerin peşinden gidenlerin kıyamet gününde sonu ne olacak acaba
Haksız olan insan küfüre ve sert üsluba başvurur, buna psikoloji derler :)
Kadir Mısır oğlunun şu listede yer alması diğer ikisine hakarettir...
Aynen de öyle. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatmaktan başka hiçbir işi olmayan şahısı görmek bile irite ediyor.
Kadir Popcorn'u bu iki bilim insanının yanına koymak 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kadir Mısıroğlu denilen pislik herifin neresi tarihçi. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden, keşke yunan galip gelseydi diyen ve 10 Kasım saat 9'u 5 geçe kenefe gidin diyen rahmetsiz müptezelin burada yer alması resmen şeref yoksunluğuna giriyor. Kadir Mısır Püskülü'nün ateşi bol olsun. 🤬🤬🤬
tek geçerim.. akıL hocam bu benim beaaa
üstteki adamın tarihçi olduğunu mu söylüyorsun bana?
tabii ki aynı kampüsü teneffüs ettiğimiz hocayı seçiyorum.
Shakespeare'i şeyh yapan adamdan tarihçi mi olur. Seçeneklerden ilber ortaylı. Kendi görüşüm Halil İnancık.
üstadmı.. meczup be o adam dalgamı gecıyorsun sen bızımle.. ılber ortaylı tabııkı..
Çoğu yerde Üstad olarak anılır. Sen sevmeyebilirsin bir şey demem
cogu yerde ustad dıye anılmaz belırlı bır cahıl cenahta oyle derler.. oda hıc ustad gormedıklerınden.. deliye hurmet edılmez..
Şu Arap özentisine tarihçi deyip de güldürmeyin beni Allah aşkına adam Shakespeare gizli müslümandır diyordu bir aralar.
Göbeğim varken etrafım hep cahil göbeğimi içeri çekiyorum yine hep cahil
İlber Ortaylı
Murat Bardakçı iyi bence... İlber hoca fazla ukala, diğer tarihçi de serseri gibi.
Kadir Mısıroğlu'nun hiç bir maddi ya da akademik beklenti içinde olmadan bulguları paylaştığına inanırım.
İlber Ortaylı ve Cumhuriyet tarihçisi Sinan Meydan tabiki.
İlber hocanın yanına bunları koymak bile hakaret adama yahu.
Tarihçilerimiz biraz daha belgesel programlar ile bizi görsel olarak aydınlatabilirlerse daha iyi tarih bilincimiz gelişecektir.
Kadir Mısıroğlu tarihçi bile değil. Onu neden koydun anlamadım. Kadir Mısıroğlu'nun tarihten söz etmesi manavın mide ameliyatı ameliyatından söz etmesi gibi bir şey.
Siz kendi görüşünüze uymayan adamlara tarihçi değil diyorsunuz. Kadir Mısıroğlu 40 senedir tarih hakkında kitap yazıyor.
Ben ahkam kesmiyorum. Sizin üslubunuz saldırgan, subjektif ve kendi gibi düşünmeyene küçümseyici tavır.
Ben her halta inansam, hiç sorgulasam, ilk önce bize öğretilen milli eğitime inanırdım. Sorguladım ki bize tarih kitaplarında öğretilenlere inanmadım. Siz karşınızdaki insanı bilmeden saldırıya geçiyorsunuz.
Örneğin ben İlber Ortaylı'nın bazı görüşlerine katılmam ama bana göre tarihçidir. Bana uymuyor diye o tarihçi değildir demem. Size göre ise kendiniz gibi düşünmeyen tarihçi değil, işte o şahsa tapınmayan haindir. Bilmem ne, yani bu faşizmden çıkın artık. Hoşgörülü olmayı öğrenin. Bu soruda sizin gibi düşünenlere ufak bir eleştiri bile yokken saldırganlığı ve küçümsemeyi bırakın. Üslubunuzu düzeltirseniz dediklerinize bakarım
Çok altı boş konuşuyorsun, faşizm ne demek onu bile bilmiyorsun, senin gözüne somut bir örnek sokayım at gözlüklerini çıkar: Dolmabahçe Sarayı 1856 yılında bitmiştir 4. Murat ise 1640 yılında vefat etmiştir. Bunları bilmeden beni suçluyorsunuz. Kendinize gelin ayrıca ben de senin gibi düşünüyordum önceden. Kim olursa olsun araŞtırma yapmadan asla bir şeye inanmayım nacizane tavsiyem budur. Eğer gerçekten arştıarmacı biri olsaydınız üsteki yorumlarda yazdığımı ciddiye alır, süpheye düşer araştırırdınız. Samimi değilsiniz hanımefendi.
Faşizmin ne olduğunu bilmediğimi nereden biliyorsun? Benito Mussolini, İtalya faşizm dönemi, Nsdap, Hitler gençliğinden mi bahsedeyim? Bir insanı tanımadan yargılamayı bırak. Sandığından çok şey biliyorum. Neyse tartışmanın uzamaması için "en iyisini sen biliyorsun" diyeyim.
Gerçekten arıştırmacı olup olmadığımı da senden öğrenecek değilim. Saldırgan ve küçümseyici tavırla bana hitap ettiniz. Doğru düzgün bir dil kullansanız attığınız içeriğe bakardım. Neyse bu heyecanınızı ve agresifliğinizi yaşınıza veriyorum
Özürünüzü kabul ediyorum, sorun yok
İlber ortaylının olduğu listede ötekiler bebe sayılır...
Murat Bardakçı, kadir mısıroğlu tarihçi değil ki. Bu nasıl soru?
İyide en popülerlerini koymuşsun en iyisi Ahmet ŞİMŞİRGİL
Kadir kim ya ne tarihçisi beyni yanmış onun ne dediğini bilmiyor
Aynen öyle. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden bir şeref yoksunu rahmetsize burada yer verilmesi bile vatan hainliğine giriyor.
Kadir misiroglundan nefret ederim.
Kadir popcorn'a tarihçi diyen varmış 👏👏
"Üstad Kadir Mısıroğlu" Hmmmm
Demek üstad ha...
Tabiki İlber Ortaylı :O
ahmet ümit üstüne tanımam
Üçünün arasında en gideri olan İlber Ortaylı.
mısır oğlumu itin oğlumu belli değil
Tarih pusulasını koymamışsın 😶
Kadire tarihçi diyeninde mk onu okuyanında mk
Semavi Eyice tabiki de.
Sen..
şarlatanıda tarihci diye koymuşun oraya
Aynen öyle Yunanlar bile o şerefsizi sallamıyor.
ilber ortaylı adamdır
Hiçbirini tanımıyorum
ilber oltaylıyı bir an mogollara benzettim sanki
tatihci mi misirlioglu?
ilbar abı derım ben ve olay yerınden kacarım
Üstad Kadir Mısıroğlu <3
kadir hiçbir şey bilmiyor
Misirlioglu ve tarihci olmak :/
İlber hoca
Üstad izzet altınmeşe
İlber Ortaylı hanımefendi
ilber😍😍❤❤
İlber.
Ilber severim.
Ilber ortayli
İlber hoca :D
İlber oltaylı
ilber ortaylı
İlber Ortaylı
Talha uğurluel...
Hic biri
Kadir Koyunoğlu
Kadir Yunanoğlu desek daha mantıklı olur.
Fesli adam kim la?
ortaylı amca 😂
Kenan doğulu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar