Geçmişte canınızı sıkıp sizi üzen bir olayı hatırladıktan sonra hiç kendi kendinize ''ben buna niye o kadar üzülmüşüm'' dediğiniz oldu mu?

Çok fazla oldu, olmaya da devam edecek.
Bunun sebebi de klasik ama insanlara fazla değer vermekten oluyor. Etkisinden kurtulduğum an çokça kurduğum cümledir bu.
Getirisi de var tabii ki “farkındalık” olmaya devam etse dahi biliyorum ki günün birinde uyandığım zaman bir şeyler o kadar da can yakıcı olmayı bırakacak, bu kadar üzülmene sebep olan kişinin ya da olayların zaten hayatında yeri olmadığını, o sıkıntılı ve yıpratıcı süreci lehine çevirip “tecrübe” boyutuna ulaştırdığında bir eksi değil artı olarak hayatına katabileceğini öğreniyorsun bir şekilde.
Evet oldu, gereksiz yere kendimi ne çok üzmüşüm diyorum, değmeyecek kişilere değer vererek diyorum.
Ben böyle birşeye nasıl üzülmüştüm diyorum.
İnsanoğlu bugünkü aklını yarın beğenmiyor.
Hayatta yaşadığımız yaşanmışlıklar bizi olgunlaştırıyor, sonra dönüp geriye bakıyorum tebessüm ediyorum vaybe ne safmışım böyle birşey için kendimi üzmüşüm bir de diyorum.
Hayatım bunun üzerine kurulu sanırım. Düşündüğüm zaman üzüldüğüme değmeyecek bir sürü şey geliyor aklıma. O yüzden gelecekte de benim için bir önemi olmayacak şeylere şu anda boşuna üzülmemeye çalışıyorum.
Merhabalar,
İnsanlar yaşadıkları olayları zamanla farklı şekilde yorumlayabilir. Yani aslında o anki yaşadığımız süreci belirli bir zaman sonra daha objektif veya daha olgunlukla karşılayabiliriz. Mesela çoğu kişi geçmişte yaşadığı acıyı ileride bir başkasına anlatırken kendini gülerek bulabilir veya tam tersi olarak gülünç şekilde geçen bir anıyı bir başkasına anlatırken hüzünlenebilir. Zaman, kavramları ve insanları belirli bir zamandan sonra farklı şekilde yorumlatabiliyor.
Cevap
12Cevap
Ooo çok oldu. İnsan bir zaman sonra boş şeylere üzüldüğünü çok sonra anlıyor.
Evet. Özellikle ergenken üzüldüğüm, ağladığım çok saçma şeyler olmuştu.
😂
dumanla gönder aşkım jdks
Güvercin yakalayıp gönderiyorum bekle sjsjsh
hahshajshsa
Operasyon mu yapılıyor acaba bebeğim skdjdj
dünyayı kurtarıyorlar öyle deme jdsjdkdsj
Ks’de kartlar yeniden dağıtılıyor skdjdj
başarı oranımız gözüküyo :o
Nerdee
profilde jdksd ben seninkini göremiyorum :d
Ben sivil modum :d
bana sökmez jdsd
Görünmeyecek benimki 😎 skdjdj
Aa gördüm kendiminkini
ben görürüm :d
Sadece kendisi görebiliyor ama :d
öhöm ben de sen olurum :d
Senin oran ne öyle :d
Şşt🤫
niye sdkjds ay dur sana bakıyım
Bakma boşver 😔
yaa 🥺🖤
Gördün mü :d
ıhı :d
Sahalardan uzak kaldığım bir döneme denk geldi gerçek veriler bunlar değill
çıkar göster!
Araziye çıkma vakti gelmiş 😡
site ölmüüş
Aynenn
GAG a bakalım bi
Okey
Genelde kolay kolay çok üzülmem ben.. Üzülmüşsem vardır geçerli bir sebebim o yuzden hayır yok öyle bir anım.. Keyifli akşamlar..
Size de 🙏🏻
Teşekkür ederim..
Neye üzüldüğümü hatırlamıyorum ki genelde mutluydum ben.
O an ki duygu yoğunluğundan dolayı çoğu şeyi gözümüzde büyütüp olmadık şeylere haddinden fazla anlam yükleyip üzülebiliyoruz çok sonrasında anlıyor insan böyle şeylerin gelip geçici üzülmeye değer olmadığını
Geçmişte olmaz o durum bana. Ben bir şeye üzülür, oturur ağlarım. Ağlarken nede ağlıyorsun derim ve kendime cevap veremeyince ağlamayı keserim. Yani boşuna gözyaşım akmış olur. Kısaca ne zmn üzülsem derim ama o an
Geçmişin kritiğini sık yapan biri değilim, hatalarımı kabullenmis, her birinin de zevkle bedelini odemisimdir.. Tutupta simdi "pehh anlamsızmış" demem bedelini ödediğim hic biseye..
Oldu, zaman geçtikçe olayların etkisi de azalıyor ya da büyüdüğümüz için belli şeylere üzülmüyoruz. Geçmişte üzüldüklerimiz de saçma geliyor.
geçmişte ağladığım gözyaşlarımı boşuna akıttığım şeyler için üzülüyorum hiçbiri benim gözyaşlarımdan kıymetli deilmiş çünki
Eften püften meselelere çok üzüldüğüm olduu eskisi gibi gereksiz mevzulara üzülüp kafa yormuyorum büyüdüm sanırıımm🤪😅
Yok çünkü dönemin şartlarında o beni kıran bir şeydi aynı koşullarda hala üzülürüm. Ama artık kırgınlık üzüntü hissetmem o ayrı
Oldu ama hepsi hayat okulunda level atlamak için yapılan bir sınavdı.. Tecrübe diplomasi gibi bir ödüle nail oluyorsun sonuçta
Geçmişinde üzülüp, daha sonra sağlıklı düşünen herkes ben buna neden üzülmüşüm der.
Çok sık söylerim yani abadtılmayacak olaya ne mana üzülmüşüm diye dert edinirim.
O kadar çok ki bazen aklima geliyor aglayasim geliyor o hallerime skxdkx
Evet. Sonra dönüp arkama baktığımda gerçekten salakmışım buna da üzülünür mü falan dedim.
Olmazmı, 100 lerce defa...
Allah bana sabır versin
Şuanlık olmadı ama gelecek yıl bu zamanlarda inşallah sevdiğim insanı unutup bu sözü söylerim
İlk terk edilişimi hatırlar, neyine üzülmüşüm bukadar. Hayatım kurtulmuş meğer dediğim doğrudur.
Çook oldu. Muhtemelen bugün üzüldüğüm şeyler için yarın aynısını diyeceğim
gençlik işte yaşanması gerekiyormuş diyorsun. Hayata karşı daha güçlü olmaya başladığında da gülüp geçiyorsun
Evet, önemsiz şeylere canımı sıktığım çok olmuştur. Onları hatırladıkça "boş yere canımı sıkmışım" diyorum.
Eskiden üzüldüklerimi şu an yaşasam üzülmez kafaya takmazdım ama o zaman demek ki ben daha farklı düşünen bir insandım o yüzden buna mı üzülmüşüm demiyorum o anki psikolojimi anlamaya çalışıyorum
Olmaz mı yaa. Zaman herşeyi değiştiriyo. 6 ay önceki benle bugünkü ben arasında bile çok fark var bence.
deymeyecek insanlar için n e çok yipratmisim kendimi dedim
ah tatlimm tabii ki oldu genelde aglarim ve susunca aklım başımma gelir amaann sen öyle olma
Bütün acılarıma selam olsun beni böyle biri yaptıkları için
Olmadı geçmişteki duygularımi ve davranışlarımi sorgulamam😊
Cok oldu ana büyüdükçe ne kadar sacmla olduğunu anladım
oldu olmazmı 😂😂 saçmalıkmış cidden
Evet oldu
Oldu, şimdi bunu söylediğim zamanları yaşıyorum 😌
Evet bir çok şeye diyorum.
Hangi birini anlatayım ki 😒
Şu an diyorum ve kendime çok kızıyorum
O kadar da üzülmediğimi bildiğim için olmadı
Olmadı üzüldüğüm her şeyin anısı var
Tabiki oluyor ama zamanı geri getiremeyiz.
Böyle dediğim çok zaman oldu
Oldu evet şimdi o kadar anlamsız geliyor ki
Evet o an idrak edemiyormusum ama üzüldüğüm her şey bosmus
ooo çok oldu kendi kendime çok salağım neden buna üzüldüm ki falan diyorum
yani bazı şeylere evet
Dediğim şey : vay a. k
oohooo benim hayatım öyle geçiyor😅
Hayır olmadı
üzüldüğün birşey mi olmadı yoksa "ben buna niye üzülmüşüm" demedin mi? :)
Oldu
Aklıma bile gelmez.
Ohooooo bir sürü var yaaaa🤣🤣
mesela ne olabilir ki sonuçta o yasında yapın daha kırılgan
Ya öyle büyük şeyler değil zaten ama işte en basit şeyleri bile kafayı takıp üzülen birisiyisim. E zaten sonra takmıyorum kafaya ve üzülme nedenini sorguluyorum hep. Falan filan işte yaaa
anladım hayatı çok kafaya takma
bitecek bir dünya hayatı için fazlaca endişe etmeye lüzum yok
Haklısın aynen öyle valla
olmadı
Oldu.
Oldu elbet.
Çok var
Oldu
Oldu
Oldu
Evet oldu.
Tabii ki :D