Genelleme de yapmak istemiyorum ama çok sık denk geldiğim bir şey. Bir şeye “hayır” demek neden nazlanmak gibi algılanıyor? İstemediğini dile getirmek naz mıdır? “Hadi hadi naz yapma” diyen bile var. Ne nazı? 🥴Sorun hemcinslerimde mi ya da? 👀
Erkekler “Hayır” cevabını neden naz yapmak sanıyor?
“hayır”ın içeriği nedir? Örneğin, “fazla uzadı bu iş”, “buraya kadar evet, buradan ilerisine hayır”, “çok ileri gidiyorsunuz” ya da “geçemeyeceğiniz bir sınır vardır” anlamlarına gelir.” Hayırı nazlanmak sanan insanlar hayırın ne demek olduğunu bilmiyor demek ki. ( Okuduğum bir kitaptan )
Bununla ilgili bir soruya geçenlerde uzun uzadıya cevap vermiştim. Olsun, yine vereyim.
Ben bunu yetiştirilme tarzına bağlıyorum. Ailesinde hayır'ın ne demek olduğunu öğrenmiyor insanlar, annesinden babasından hayırı duymuyor. Yeri geliyor annesinin babasına hayır diyemediğini görüyor.
Gerek toplum, gerek filmler diziler de bunu yansıtıyor, hep bir üstün erkek imajı çiziliyor, ısrarcı, kovalayan, zorlayarak da olsa evet cevabını alan erkeklerle dolu olan beyaz perde de sağolsun gözlerini boyuyor.
İşin acı yanı kadın milletinin de bir kısmı, bu hayır kelimesini hakikaten biraz uğraş, evet de diyebilirim iması ile diyor.
Bunların hepsi birleşince hayır kelimesi bu kımıl zararlısı için anlam ifade etmiyor. Bana hayır demez, naz yapıyor diyor.
Adam o kadar saplantılı ki bu fikre, hayırı anlamadığı gibi, gerçekten hayır olduğunu anladığında da yüz verdi, umut verdi, benimle oynadı diyerek utanmadan bir de gurur yapıyor, kırıp döküyor, zarar veriyor.
Yalan yok ya, harbiden korkuyorum bu gidişattan.
Neyse aynı görsel ile bitiriyorum.
Sabır taşı bir öğretmenin sınıfın sorumsuz öğrencisine tekrar tekrar anlattığı integrali düşünün ve siz de bu ahmaklara inatla hayır demeye devam edin, bir gün "HAYIR" ne demek anlayacaklar diye ümit ediyorum.
naz yapmak adına hayır diyen hemcinslerin de var pek çok konuda.. maalesef ki.. ama.. hayır cevabına karşı "naz yapma" diye karşı gelmek de ayılıktır ve bir noktadan sonra "tehlikelidir" bence.. erkek kızın naz yaptığını düşünüyorsa bile , bunu bu şekilde dile getirmez, kızı rahatsız etmeyecek şekilde duruma göre bir kaç kez daha türlü şekillerde şansını deneyebilir.. ki zaten efendi gibi şansını deneyen erkeklere kızlar , eğer ki kendileri de karaktersiz tiplerden değillerse, sert veya fevri tepkiler vermezler. onlar da nazikçe bu işin olmayacağını belirtirler.. veya bu yapılan ekstra bir kaç deneme , hoşlarına gider, seviyor bu eşşk her. f beni gerçekten galiba, vay hın. zır , acaba bir şans versem mi diyebilirler.. yok demiyorlarsa da , tadında bırakır karşı taraf ve kendine yeni bir yol çizer.. ama yok sen naz yapıyorsun, yok hadi naz yapma , biliyorum sen de istiyorsun şu bu , bu tip tavırlar Tecavüzcü Coşkun un veya Nuri Alço nun film replikleridir.. Çirkin laflar.. zorla güzellik olmaz.. sen kim b. ksun da sana naz yapayım derler adama o noktada işte..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bide hayıra rağmen gereksiz bir ısrar oluyor. Bende onu anlamış değilim. Belli karşındaki istemiyor. Neden ikna etme çabasına giriyor insan anlamak mümkün değil.
Naz sanmıyorlar aslında o cevabın ne anlama geldiğini onlar çok iyi biliyor da işlerine gelmiyor. Anlamak istedikleri gibi anlıyorlar. ya da senin düşüncelerini değiştiremedikleri için bunu kullanarak suçlamaya geçiyorlar. Yoksa onlar ne anasının gözü varya herşeyi çok iyi bilir onlar, yeterki işlerine gelsin çok iyi anlarlar.😏
Evet sorun maalesef hemcinslerinde :) Daha önce hayır denmesine rağmen ısrar edip başarı sağlandıysa, yani hemcinslerinden birisi hayır demesine rağmen sonradan kabul ettiyse bir başkasına da aynı taktik uygulanıyor. Bu da çok fazla oluyor. Peki neden? Kadınlarda şöyle bir şey var hatta bu yüzden karmaşık olarak adlandırılır, bir şey söyler ama aslında farklı bir şey kasteder veya ister. Oysa bu yapılmasa her şey çok kolay olacak :) Mesela aynı karmaşıklığı bizlerin de yaptığını düşünelim ki yapan hemcinslerim de vardır. Ortada tam bir katmaşa olur çöz çözebilirsen 😂 Oysa ki temelde "hayır", "hayır"dır...
"Peki" neden trip ya da kötü bir şeyin habercisiyse, "Hayır" da aynı şekilde gizemli bir şekilde kızların ağızlarında adeta anlam sınırlarını kaybedip erkekleri bazen korkulu rüyalarına bazen harikalar diyarlarına götüren ezgileri...
Ya bence çok normal sözcükler özellikle "Hayır". Daha önce hiç naz olarak düşünmedim bunu. Gayet "Evet" gibi normal bir sözcük. Belki o erkekler biraz kontrol manyağıdır. Tehlikeli erkekler :D tatlı maçolar sanırım
Yine de benlik değil. Tamam ilişkilerimde baskın tarafım ama insan gibi muhabbet etmek zor değil. Sessizlik nasıl dargınlık değilse bu da öyle değil. Yani her zaman değil.
Kısaca söyleyiş tarzına, sohbetin konusuna ve erkeğin beklentilerine bağlı olarak anlaması da değişir.
Hayır mesajı atarken kullanılan emoji veya hayır derken ki göz kaç koordinasyonlarının altında farklı bir tipitiplik yatıyorsa naz yapıldığı düşünülebilinir🤔
Genellemeden konuşuyorum. Hem cinslerinin bir kısmı hayır'ı gerçekten bu anlamda kullanıyor. Genel olarak ısrarı sevmem. Hayır cevabını verdiğinde tamam dediğimde ne yani ısrar etmeyecek misin diyeni bile gördü bu gözler :D
Bence sorun kızlar'da kendini basit kız olarak göstermemek için çoğu kız naz yapıyor, erkekte her kız böyle sanıyor. Tıpkı bazı türk erkeklerinin nefes alan her kıza ilah muamelesi yapması gibi.. bu sayede bazı kadınlar, sanki küçük dağları kendisinin yarattığını sanıyor.
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
Hadi hadi naz yap 😄 Çünkü gerçekte kadınların ne dediğini anlamak mümkün değil. Mesela şair de der, bir kadın aşka inanmıyorum derse hadi beni aşka inandır demek istiyormuş 😊 O yüzden bazen söylenen şeyleri yanlış anlıyor olabiliriz Bazen kadın kal demek istiyordur ama git diyordur. Anlamak namumkun
Kadinlari anlamak mümkün olmayabilir evet çünkü ben bile bazen anlamıyorum kendimi 🤭, bir kadın aşka inanmıyorum deyince senin şair ruhun ne anlıyor peki🤔😊
Evet genel olarak öyle sanılır çünkü hemen evet denmez diye bir algı var. Bu algı olduğu için hayır cevabını naz olarak algılıyorlar. Bunun dışında da eskiden çıkma teklifi ettiğim kızdan hayır cevabını alıp uzaklaşmıştım ve ilgilenmemistim ama çevremden aldığım duyum kızın nas yaptığı idi gelde bu işin içinden çık. Her şey karışık. Hdhsh
"Hayır" kelimesi artık dilimizde çok güçlü bir kelime olarak yer alıyor. İnsanlar bunu çok sert bir duruş olarak algılayabiliyor, hele ki birde sanaldan sadece kelimeler kullanılınca böyle sorunlar yaşanıyor. Hayır yerine duruma göre doğru değil, sanmıyorum, istemiyorum gibi kelimeler kullanmak karşı tarafı daha sakin tutacaktır
Bazı insanlar kendilerini reddedilemez üstün varlıklar zannediyolar.
Diğer sebebi de bu coğrafyada ki kadınların bir bölümü gerçekten de hayır lafını naz yapmak amacıyla kullanıyor, hatta bazıları öyle bir hayır diyorlar ki adama hem ümit verip hem de reddetmek arasında davranıp, peşinde koşturtup parasını yemek için uğraşıyorlar. Bundan dolayı da bazı erkeklerin kafası karışıyor, acaba naz mı yapıyor yoksa gerçekten istemiyor mu diye.
çünkü karşısındaki erkege '' bakalım bi hayır diyeyim şu adama da , ne cevap verecek acaba , hemen peki tamam diyip arkasını dönüp gidecek mi acaba , hemen peki tamam diyip arkasını dönüp giderse bu durum bu adamın beni pek sevmedigini beni pek umursamadigini beni pek önemsemediğini mi gösteriyor olabilir mi acaba '' diye bin bir türlü hesap içerisinde olan kadınlar var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Öncelikle bunu herkes yapmıyor ama yapan çok, özellikle de ülkemizde var bayağı.
Kibarca diyince naz sanıyorlar ciddice ve net bir şekilde reddedince de kezban diyorlar sanki herkes herkesle sevgili falan olmak zorunda beyin yok işte bu tiplerde
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ha naz olarak yapan kadınlar da var denmiş yorumlarda fakat hayır diyen bir insana onun kararına saygı duyduğunuzu fakat fikrini değiştirirse de tekrar yazabileceğini söyleyebilirsiniz çözümü basit bir problem. Boşuna beyin yok demedim
Aslında Kadın sert Bir şekilde "hayır" dese erkek anlar ama bazı kadınlar cilveli şekilde kendini yaya yaya hayır diyince naz yaptıklarını düşünüyorlar buda normal.
Merhaba ta00ta, bazı insanlar kendi hayal ve iç dünyasında o kadar çok yaşıyor ki, karşısındakinin mutsuzluklarını bile göremeyecek kadar bakış açıları dar. Çünkü diğer insanların tepkilerine dikkat etmiyorlar
Hayır kelimesini net şekilde kullandığınızda ve davranışlarınızın bununla örtüştüğü durumlarda sorun yok. Sorun, hayır dedikten sonra o kişiye saçma salak bakışlar atmanızda ve evet oyun oynamayı seviyorsunuz 🙂
Mesajdaysa söz, mimik vesaire olmadığı için öyle anlaşılabilir ama normalde de öyle anlıyorsa bir sorun vardır kendisinde 😂 Ya da bazen konuşma hep esprili filan gittiyse bir anda hayır dendiğinde ciddiye alınmama olabilir🤷🏻♀️
Aslında olayın temeli yetiştirilme tarzımızdan geliyor. Aileleri o kadar el bebek gül bebek büyütüyor ki onları birinin onlara hayır diyebileceğine pek inanmıyorlar.
Kızların bazıları yaaaa hayır tarzı cilveli hareketler yaptıkları için erkeklerin aklında kızların her hayırı naz olarak algılanıyor. Tabi bunda görsel medyanında çok etkisi var bence
Salak oldukları için. Sanki senin istediğini karşında ki de istemek zorunda. Ben hiç öyle Naz nuz diye düşünmedim. Demek ki istemiyor der geçerim. Israr ettiğim olur ama Naz yapıyorsun diyerek değil
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
Bu bizim kızlara özgü bir durum olduğu için öyle algılanıyor. Yoksa hayır diye bir cevap iki cevap geldiğinde geri durmasını bilmek gerek diye düşünüyorum.
Aslında biraz da bizim yüzümüzden ben hayır da desem sevgilim ilgilensin isterim belki buna alışıldığı içindir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
öyle düşünüyorlar sen ne dersen de. gönlü var utanıyor sıkılıyor cesaretli ol peşini bırakma anlayışı var kaç kişi evime kadar takip etti beni polise haber verdim mecburen bir kadının fikri yok sanılıyor
Reddedilmeyi sindiremiyorlar daha çok gururlu ve kendini bir halt zanneden erkeklerde yaygın görülen durum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Naz duygusunu kadınlar genelde kullanır. Her kadının aynı olduğunu sanan birisi olabilir. Konuşmandan ya da laflarından naz yaptığını sanmış olabilir. Öylesine sallamışta olabilir. Her kadının aynı olmadığı gibi her erkekte aynı değildir.
Mantik ve kalp olayini söylüyorsun sen ayni sey erkeklerde de var normal birsey ama ne diyorsak onu uygun görüyoruzdur kalbi dinlersek pisman olabiliyoru
@mermmaid sana erkeklerle ilgili sırları verebilirim. Dilediğini peşinden koştura bilirsin ama önce bana cesaretini kanıtlaman gerekiyor. Din dahil tüm tabularını yıkabilecek kadar cesursan yaz bana.
Ulan deyvit bekııım , sen o kadar mençıstırda efsane ol , sonra emeklilikte ilk işin 40 keçi alıp çobalığa soyun brighton dağlarında... senin vizyonunu...