Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hayır yapmam. Ama karşımdaki bunu gereksiz olarak düşünebilir. Mesala birine bir şey sormak istedim, dün müsait değildi. Bu saat oldu hala ne soracaktın diye yazmadı. Ama görüş üstüne görüş paylaştı. Bu alınganlıktan çok kırgınlık olur benim için. Gerçi çok iyi oldu bu durum.
Beklemediğim kişilerden olumsuz bir davranış gördüğümde bunu hak etmedim, bunu ondan beklemiyordum diyerek üzülüp böyle durumlarda çok daha hassas olup gereksiz alınganlık gösterebiliyorum
Bazenleri farkında olmadan yaparım fakat bir iki gün geçtikten sonra yaptığımın gereksiz olduğunun farkına varırım birini incitmişsem de özür dilerim. İnsanlık hali 😄
Umurum olmaz, alınganlık yapmam için benliğimde güven eksikliği olması gerekir, duygusal anlamda kırılgan ve hassas değilim, Bunlar aşırı art niyet arayan ilişkilerde hemen küsen eleştirilere kapalı olan espiri kaldıran reddedilme korkusu olan ve buna benzer daha bir kaç sorun ile başa çıkamayan herkeste vardır alınganlık. Bunları yendiğim için hiç yaşamıyorum…
Hayır gerçekten alınganlık yapıyorsa değer verdiğim kişi bir bok yemiştir. Sürekli bu devam ediyorsa da o kişiyle arama bir daha kapanmamak üzere mesafe koyarım.
Değer verdiğim insanlara bana yanlış gelen bir şey olduğunda söylerim ama bana yanlış gelen onlara göre ‘yanlış’ olmayınca alınganlık sanılıyor. Oysa bir insan rahatsız olmazsa yanlış görmezse bunu neden dillendirsin? Bencil insanlara göre herkes alıngandır cümlesiyle konuşmamı sonlandırıyor ve yerime oturuyorum
Hiç alınmam aksine söylenenleri idrak etmeye çalışırım ki. kişi benim hakkımda doğru mu söylüyor? Kimse eleştiri kabul etmiyor herkes doğru herkes hatasız!
benim o gün ki moduma göre değişiyor eğer o gün her şey üstüme geldiyse saçma sapan bir şeye bile alınganlık yapabiliyorum en sevmediğim huyum ertesi gün uyandığımda ben buna mı kızmışım tepkisi geliyor ardından :(