Selamlar,
Kendimi bildim bileli bir sorun beni sürekli alt üst ediyor. Sorunum şu:
Herhangi bir işi yaptığımda eğer kendi başımaysam sorunsuz hallediyorum ama bir işi yaparken eğer biri beni izliyorsa çok aptalca davranıyorum ve yeri geliyor bazen kendimi de çok aptal gibi hissediyorum.
Birisi bana bir işi yaparken baktığında kafam karışıyor, yapacağım şeye odaklanamiyorum vs.
Örnek vermek gerekirse, en basitinden, bantlı bir kutuyu açmam gerekiyor, kendi başıma olsam tek hamlelik işi var, ama biri baktığında onu açmak için inanın çok uğraşırım.
Bu sorunun kaynağı nedir? Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Artık gerçekten bıktım.
Iyi geceler dilerim
Kendimi bildim bileli bir sorun beni sürekli alt üst ediyor. Sorunum şu:
Herhangi bir işi yaptığımda eğer kendi başımaysam sorunsuz hallediyorum ama bir işi yaparken eğer biri beni izliyorsa çok aptalca davranıyorum ve yeri geliyor bazen kendimi de çok aptal gibi hissediyorum.
Birisi bana bir işi yaparken baktığında kafam karışıyor, yapacağım şeye odaklanamiyorum vs.
Örnek vermek gerekirse, en basitinden, bantlı bir kutuyu açmam gerekiyor, kendi başıma olsam tek hamlelik işi var, ama biri baktığında onu açmak için inanın çok uğraşırım.
Bu sorunun kaynağı nedir? Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Artık gerçekten bıktım.
Iyi geceler dilerim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Performans kaygısı, sosyal fobiniz olabilir. Mükemmeliyetçi ve eleştirel bir ebeveyn ile büyümek de bir etken buna.
Psikolojik baskı. Bu bende de olur nedenini bilmiyorum.
Sosyal anksiyete geldi benim aklıma.
O nedir, biraz açar misiniz lütfen
Tamamdır, araştırdım, gerçekten de bu sorun bende var. Adini ögrendigim iyi oldu. Peki tedavi süreci ile ilgili. bir bilginiz var mı?
Tedavisi olumlu sonuç verir mi?
Yargılanmaktan ve birilerinin bakışlarından rahatsız olmak, kaygı duymak diyebilirim. Birilerinin yanında kendilerini rahat hissetmezler sürekli bir stres altında olma durumu vardır.
Aynen öyle ya :(
Bir fikrim yok nasıl bir sonuç vereceği hakkında...
Okey, çok teşekkkürler yorumun için.
Rica ederim, ne demek
o kişinin aslında sana bakmadığını düşün?
O konuda pek bir beceriksizim :(
umursama bakarsa baksın ne oluyor bakınca sana bıçak mı çekiyor sanki?
Ondan değil de, tamamen psikolojik. Atıyorum bir yere bakıyorum, odada bulunan kişinin bana bakmasa dahi bana baktığını düşünüp içinden benim hakkımda kötü şeyler düşündüğünü/söylediğini düşünüyorum..
Tedavi ol
Tedavi süreci ile ilgili bir bilginiz var mı? Biraz bahsedebilir misiniz?
Hiç olmadım
bende öyleyim ama bilmiyom