Ben geçmişte bir ton günaha girdim bu yüzden şu an bunalım yaşıyorum herşeyimi kaybettim namus şeref onur herşey. Bir de üstüne daha büyük günahlar. Bugün kendimi boğmaya çalıştım beceremedim ama boğazım çok ağrıyor kalbim çok ağrıyor ben ne yapacağım bu acılarla? Ben bu hayatı idame ettirmek de zorlanıyorum kendimi dövdüm tokatladım bugün yaptığım namussuzlukları düşününce artık dövmeye de devam edeceğim. Bu arada 30 yaş altı bir kadınım yaşım 40 değil
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 675 cevap paylaştı. İki durum söz konusu, eğer yapmış olduğun hatalar kendi isteğin ile yapılmış ve bunu bir zevk amacında yaşamış geçmiş isen. bu hatanın faili sensin.
Diğer durum zorla ya da bir aldatma bir kandırma ile bütün hayatına mal olmuş şekilde
suistimal edilmiş ve senden nemalanmışsa bunun failide sen değil toplumdur.
Eğer ilk anlattığım durum ilse kendini kaldırıp yere vurmanın manası yok, yaşanan yaşanmış verilen bedel verilmiş giden gitmiş demektir.
Bazı şeylerin dönüşü olmaz ama telafisi olabilir ilerisi için sana bir ders olur
yanlışlara düşmekten korur seni olgunlaştırır.
Eğer sen yiğitçe bir halt yedim ve aslanlar gibi yaptım zamanında diyebiliyorsan
Bu haltı gizli yiyip toplumda maskeler altında dolaşan zihniyetten daha güçlü ve dirençlisindir. Onun için zaman devam ediyor sen bu durumun farkında olduğun için kendini şanslı hissetmen lazım, belkide yaratıcının artık seni uyandırmak istediğinden ya da daha kötü bir duruma düşmemen için verdiği mesajdan kaynaklanıyordur.014 Yorumla
Soran+1 yılPeki iki durum da söz konusuysa? Hem zorla yaşatılan ilişkiler hem kendi rızamla da yaşadıysam?
Soran+1 yılNe bedeli ödeyeceğim? Zaten yıllardır acı çekiyorum
Soran+1 yılYa bir git
Soran+1 yılSen vicdan azabını hiç yaşadın mı? Dayanılmayacak bir azap. Kolay kolay konuşuyorsun. Hayatım boyunca vicdan azabımı çekeceğim
Soran+1 yılBenim kadar kafaya takıp kendini yıpratmadığına eminim. Hiç kimse benim kadar gerizekaalı olamaz
Soran+1 yılAllah affeder mi sence
Soran+1 yılBiri sen kendini korumamışsın allah seni affetmez dedi
En İyi Cevaplar
+1 yılBakın şimdi beni belki ciddiye alırsın almazsın hepimiz gunahkariz şimdi nasıl günahlar işlediğini bilemiyorum ama kendini bogamazsin belki asabilirsin bu işin şakası tabi ne diyor kuran da demek isterdim ama tam anlamıyla hakim oldugumu söyleyemem ama geçtiğimiz Kadirgecesi aslında senin için ve bütün bu günahlarımiz için affedilmesi mümkün olan günlerden biriydi. Ama şimdi şu anda bütün bu günahların dan gerçekten pismansan ve birdaha islemiyecegim diyorsan önce abdes almalısın ve sonra 2rekat olur 4rekat olur Allah'ın huzunda ama gerçekten o içtenlikle namazını kıl ve tövbe etmek için afdilenmek için ellerini gönlünü Allah'a aç senin içini sadece Allah cc rahatlatabilir
22 Yorumla
Soran+1 yılNamazı öğretmedi ailem bana küçükken. Ailem dindar değil ama diğer dediklerini yaptım yine de içimden umutsuzluğu atamıyorum
- +1 yıl
Namaz ibadetin sadece bir yolu tesbih cekebilirsin inanmalisin inançtan kastım isledigin günahın utancını onun huzurda yasamalisin ve Allah'ın sen ne yaparsan yap seni affedecegini bilmelisin günahlarımızdan sadece Allaha ettiğimiz tövbe lerle arinizir
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin dediklerinin cok benzerlerini yasiyorum ben de Şu an kardesim.. Ne geldiyse basimiza cehaletten, baskidan geldi ve malesef zamaninda korudugumuz namusumuza kendi vatandasilarimiz ihanet etti bize hileyle hurdayla sahip olmak istediler veya oldular... Ben kendi adima cok aci cektim depresyona girdim ve intihar diyemem ama hayattan hic tat alamayacak hale geldim hala da tam toparlanmis sayilmam... Ama yikilmayacagiz herkese inat guclu olmaliyiz... Surekli kendini gelistirip kus olup ucmalisin ozgur bi sekilde kanatlarini cirpa cirpa.. Ailene aldirma en azindan kptulugunu istemezler ama kendi ozgurlugun varsa edin yoksa para kazanmaya bak helal yoldan islere girerek... Hata yapmamak luks bu devirde... o nedenle hatamizdan ders almaya bakalim.. Yano bizim kaderimizde boyle malesef kendi degerimi ben de bilemedim ben de mutsuzum ama yapilabilecek hicbir sey yok... Allah yolumuzu acik etsin dayanma gucu versin..😅♥️ben sadece istedimki senin gibi insanlar var ve dayanisma icinde olalim
12 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama olan oldu bir kere. Ne gelir elden? Şimdi yattığımız kişiler bile bakireyle evleniyor sana bana da oroospu diyorlar.
Cevap sahibi+1 yılBiz kimseye muhtac degiliz dostum uzulme... o or*spu dediklerinden bi daha onlara fayda gelmez kendj ayaklarimiz uzerinde durmaya bakalim
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes hata yapabilir. Günah işleyebilir ama günah işleyenlerin en hayırlısı tövbe edenlerdir demişler... sen zaten pişmansın ve o pişmanlık duygusunu Allah görüyor bide her günahı işleyip kalbinde zerre pişmanlık duygusu olmayanlar var onlar ne olucak? O yüzden geçmişine tövbe et ve kendine yeni bi sayfa at ve ginahlarını kimseye anlatma Allah ne demiş gece kulum bana tövbe eder onun günahını gizlerim sabah olunca birisine günahını anlatırsın şahit tutar açarsın demiş o yüzden tövbende sadık kal ve bi kaç video atıcam sana onları izle
25 Yorumla
Soran+1 yılSağol. Çok kişiye anlattım ama şimdiye kadar.
Cevap sahibi+1 yılOlsun bundan sonra anlatma yeterli Allahta o günahını çıkartmaz karşına bir daha inşallah
https://youtu.be/_7HjDFIDKEk
Cevap sahibi+1 yıl
Soran+1 yılTeşekkür ederim izleyeceğim hepsini
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ümitsiz olmayın
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
26Cevap
+1 yılEğer yaptıklarının farkına vardı isen tövbe et ve kendine zarar verme. Diğer tarafında zehir olur. Bundan sonrası için iyi ve güzel şeyler yapmaya çalış. İnsanın hatasını anlayıp bunu farketmesi ve kendini hesaba çekmesi de bir erdemdir. Allah kolaylık versin. İnşallah bundan sonraki hayatınız güzel olur. Hiç birşey geç değildir.
210 Yorumla- +1 yıl
﴾104﴿ Bilmiyorlar mı ki, kullarının tövbesini kabul eden Allah’tır, sadakaları kabul eden de O’dur. Şüphesiz Allah tövbe kapısını alabildiğine açık tutmaktadır, rahmetiyle her şeyi kuşatmaktadır. Tevbe Süresi
- +1 yıl
ALLAH İLE KONUŞMAK İSTEYEN KUR'ÂN OKUSUN!
Hadîs-i şerîfte:
“Allah -celle celâlühû- ile konuşmak isteyen Kur’ân-ı Kerîm okusun.” buyruluyor. - +1 yıl
Rabbimizin rahmeti büyük sen tevbende samimi ol. Abdestini al gözyaşı ile tövbeni yap. İnşallah kabul olacaktır.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Nisa Suresi, 16. ayet: Sizlerden fuhuş yapanların, her ikisine eziyet edin. Eğer tevbe ederler de ıslah olurlarsa artık onlardan vazgeçin. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, esirgeyendir.
- +1 yıl
Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim. İnşallah doğru yolu bulup yolundan sapmazssin. şu an inan gözlerim yaşardı.
Soran+1 yılAşağıda biri yazmış zaten aynılarını
- +1 yıl
Çok okuyamadım. Kusura bakma
Soran+1 yılSorun değil. Çok sağolun.
- +1 yıl
Sizde sağolun
- Kişilik & Karakter konusunda 596 cevap paylaştı.
+1 yılHata yapmayan yok bunu bil herkezde var tek pencereden bakma günahsız insan yok çünkü şeytan var şeytan olmasa kimse günaha girmez herkez cennete giderdi kendine zarar verme olayları sil yeni bir sayfa aç hayatına hepimiz aynıyız çok hatalarda oldu çok zor zamanlarda mücadeleye devam pes etmek yok
12 Yorumla
Soran+1 yılYine de zinaya bulaşmasaydım bunlar hiç yaşanmazdı bence. Beni yıkan zaaflarım.
- +1 yıl
Valla Allah affetsin olmusla ölmuşe çare yok yeni sayfa aç dediğim gibi hepimizin hataları var maalesef içine oturan ama oldu nabalim:(
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBakara Suresi, 37. ayet: Derken Adem, Rabbinden (birtakım) kelimeler aldı. Bunun üzerine (Allah da) tevbesini kabul etti. Şüphesiz O, tevbeleri kabul edendir, esirgeyendir. Bakara Suresi, 54. ayet: Hani Musa, kavmine: "Ey kavmim, gerçekten siz, buzağıyı (tanrı) edinmekle kendinize zulmettiniz. Hemen, kusursuzca Yaratan (gerçek İlah) ınıza tevbe edip nefislerinizi öldürün: bu, Yaratıcınız Katında sizin için daha hayırlıdır" demişti. Bunun üzerine (Allah) tevbelerinizi kabul etti. Şüphesiz O tevbeleri kabul edendir, esirgeyendir.
227 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBakara Suresi, 128. ayet: "Rabbimiz, ikimizi Sana teslim olmuş (Müslümanlar) kıl ve soyumuzdan Sana teslim olmuş (Müslüman) bir ümmet (ver). Bize ibadet yöntemlerini (yer veya ilkelerini) göster ve tevbemizi kabul et. Şüphesiz, Sen tevbeleri kabul eden ve esirgeyensin."
Cevap sahibi+1 yılBakara Suresi, 160. ayet: Ancak tevbe edenler, (kendilerini ve başkalarını) düzeltenler ve (indirileni) açıklayanlar (a gelince); artık onların tevbelerini kabul ederim. Ben, tevbeleri kabul edenim, esirgeyenim.
Cevap sahibi+1 yılAl-i İmran Suresi, 89. ayet: Ancak bundan sonra tevbe edenler, 'salih olarak davrananlar' başka. Çünkü Allah, gerçekten bağışlayandır, esirgeyendir.
Cevap sahibi+1 yılNisa Suresi, 16. ayet: Sizlerden fuhuş yapanların, her ikisine eziyet edin. Eğer tevbe ederler de ıslah olurlarsa artık onlardan vazgeçin. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, esirgeyendir.
Cevap sahibi+1 yılDaha onlarca ayet var bu şekilde. Allah tövbe edenleri sever. Tövbe ettiysen her şeyi unut ve rabbine yönel.
Cevap sahibi+1 yılBu ayetleri okuyup da hala pişmanlık duyarsan işte o zaman ahireti unut. Allah'ın kelamı yetmez mi sana?
Cevap sahibi+1 yılBir şey soracağım. Allah'ın ayetleri dururken "birinin Allah seni affetmez" demesine mi takılıyorsun?
Soran+1 yılÖyle bir konuşmuş ki sen olsan sen de takılırsın. Kendini koruyamamışsın allah seni affetmez yazmış
Cevap sahibi+1 yılSana basit şekilde izah edeyim. Anne babanın kalbini kırdın diyelim. Sen onların çocuğusun bu bir gerçek. Ve anne baban seni affediyor. Sokaktan geçen biri annen seni affetmez diyor. Sen anne babanın affetmis olmasını göz ardı edip o yabancının kelimelerine takılıyorsun. Affettik dediler. Hata ettin af diledin ve bitti. Şu saatten sonra bu takıntılarin anne babanı üzmez mi? Çocuklarınin kendini hep suçlu hissetmesi hayatına odaklanamamasi onları rahatsız etmez mi? Allah merhamet edenlerin en büyüğüdür tüm ayetler onun kelamı bunu der. Kendine zulmetmen işte bu onu hoşnut etmez. Tövbeni et ve geçmişi unut. Tüm bu ayetleri görmezden gelip alakasız kişilere bakman seni şirke götürür.
Soran+1 yılAnnem bile beni sevmiyor ki. Hep günahlarımla hatalarımla yargılıyor. Duşa gireceğim diyorum gir gir belki günahlarından arınırsın diyor. Ben ailemden sevgi görmediğim için bu duruma düştüm zaten. Beni daha da uçuruma sürüklüyor. Annem bile bana düşman. Beni sevmiyor.
Soran+1 yılZina yapmamı sürekli başıma kakıyor her yerde anlatacağım diyor. Neler yaşadığımı bilmiyorsun abi. Ailem beni bu duruma düşürdü zaten
Cevap sahibi+1 yılVerdiğim örnek sadece. Annenin sevgisi Allah'ın sevgisiyle kiyaslanamayacak kadar küçük ve önemsiz. Allah diyor ki gel kulum. Tövbe et. Ben merhametlilerin en merhametlisiyim. Sana düşen Allah'a inanmak ve güvenmektir. Aksi takdirde düzelemezsin zaten. Milletin sözüne bakmaya devam edersen hep böyle kalırsın. Ne diyeyim ki. Senin kararın. İster Allah'ın ayetini göz önüne almayıp kendine sacmasalak azap çektirerek yaşa. İster Allaha dayan.
Soran+1 yılİçimdeki azap bir türlü bitmiyor. Sabahları çok mutsuz uyanıyorum. Elimde değilki.
Cevap sahibi+1 yılGüzelim. Herkesi ve her şeyi boşver. Sadece sen varsın. Secdeye kapan Allah'tan iste. Allah'ın ayetini insanların salakça yorumlarindan üstün tuttuğun gün kazananlardan olacaksın. Bu şekilde ayetleri şiir okur gibi okuyup inanmazsan da hep şu anki gibi kaybedersin. Allah'a teslim ol ki ruhun özgürleşebilsin için rahatlasın. Aç inşirah suresini oku insanları düşünecegine
Cevap sahibi+1 yılRahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Senin için bağrını açmadık mı?
2- İndirmedik mi senden o yükünü?
3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?
4- Senin şanını yüceltmedik mi?
5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!
Şu ayeti yürekten okusan huzurla inanırsın. Bunu diyen bir şair değil Tanrı kelamı.
Cevap sahibi+1 yılSon ayete bak. Hayatın sırrı bu işte. O yükten kurtulmak için Allah'tan ümit et. Ve sadece ona sığın
Soran+1 yılSadece zina değil kul hakkı varsa bile mi umudumu kesmeyeyim? O kişilerden helallik alamam çünkü onlar da bana zarar verdi türlü türlü oyunlarla. Ben çok kandırıldım kullanıldım harcandım insanlar tarafından. Çok zayıf karakterliyim. Sanalda bir yanlış anlaşılmadan dolayı birinden özür diliyorum o kişi benimle dalga geçiyor benden özür diledin diye. Ben onlar gibi kötü olamadığım için mi bu durumdayım?
Cevap sahibi+1 yılSana böylesi zararlar vermiş birinin hakkına girmek günahsa bile normal kul hakları gibi olmaz inan. Her ne olursa olsun yaradan affeder. Kafanı kurcalamaya devam etme. Allah'ın sözlerine inansan bu vicdan azabini yasamazsin. Senin en büyük sorunun günü secdede değil geçmişte geçirmen. Bu şekilde devam etmek sana bir şey kazandırmaz
Soran+1 yılAttığın son ayeti yürekten okudum ve içim rahatladı. Teşekkür ederim.
Soran+1 yılKuran okuyorum abdest alıp dua okuyorum çok denedim ama içimde bir kurt var sanki. Beni kemirip duruyor içten içe. Kendime yazık ettim daha da yazık etmeye devam ediyorum.
Cevap sahibi+1 yılÇünkü yürekten okumuyorsun. Yürekten okusan rahatlarsın. Bak şöyle düşün. Öğretmen ders anlatıyor 2 ay. Notlar alıyorsun dersi de dinliyorsun. Bir öğrenci de diyor ki yav öğretmen buralardan sormaz ki. Öğretmene ne inanıyon. Şu konu da zaten şöyle değil böyle olmalı diyor. Ona kafanı takar mısın? Dersi gerçekten anlayarak dinlediysen ve notlar aldıysan dersi dinlemeyen tembel bir öğrenciye kafayı takar mısın?
Cevap sahibi+1 yılAllah üstüne basa basa affederim diyor ya. Ne diye af dilemek dururken hala ben eskiden tembel bir öğrenciyim diyorsun. Bir öğretmen için geçen yıl derslerinin nasıl olduğunun bir önemi yok ki. Bir öğretmen bile öğrencisine böyle güzel yaklaşırken seni yaradan pişmanlıklarını affetmez mi? Sana yemin ederim ki yaptığın hiçbir şey değil de şu içinde bulunduğun durum karartır ahiretini de dünyanı da. Sen Allah'ın kelamina inanmiyorsun ki. Allah üstüne bastıra bastıra tekrarlamış. Gel demiş. Af dile tövbe et demiş. Bana dogrul sadece bana inan bana teslim ol demiş. Ben AFFEDERİM demiş. Ben MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİ değil miyim demiş. Sen bunlara inanmiyor musun?
Soran+1 yılAllaha da allahın kelamına da inanıyorum tabi ama insanların söylemlerinden de fazla etkileniyorum. Artık kolay kolay kimseye açmam günahlarımı.
Cevap sahibi+1 yılİnsanların söyleminden aptalca yorumlarindan etkileniyorsan Allah'ın kelamina gereğince yüreğinde yer vermiyorsun demektir. Allah'ın kelamina inanan biri geçmişte yaşadığı şeyler yüzünden pişman olduğu halde kendini böyle yargılamaz. Allah'ın seçtiği kullar olan peygamberler bile yer yer yanlışlar yapmıştır. Biz insanoğlu günahsız yasayamayiz ki. Mühim olan tövbe edip pişman olmak ve bir daha aynı hatalara düşmemek. Umarım Kur'an'ı sadece gözünle değil gönlünle okursun bir gün ve Allah affederim dediği halde kendine böyle zulmetmezsin.
Soran+1 yılKendime istemsizce zulmediyorum. Elimde değil. Kim ister ki kendine zulüm etmek?
Cevap sahibi+1 yılBolca dua oku. Allah'ın kelamını aklından çıkarma. İnşirah suresinden vazgeçme. Hesabı sileceğim. Senin için dua edeceğim
Soran+1 yılSilme :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılTevbe kapısı varken intiharı seçme. Ne güzel pişmansın. Bu her yiğidin harcı değildir. Allah ne güzel yaşarken pişman olmayı nasip etmiş, düşünsene daha uzun süre ileride ya da ölüme yakın pişmanlık yaşadığını falan. Şimdiden güzel yollara girebilirsin.
14 Yorumla
Soran+1 yılİçim, bilinç altım zehir gibi. Ben böyle ne kadar ne zamana kadar yaşayabileceğim söyler misin? Psikolojim alt üst oldu. Geçmişim yanlışlarla dolu ve ben o yanlışlarda boğuluyorum
Cevap sahibi+1 yılSeni anlıyorum, hataların gerçekleşmiş olmasının hissiyatı gerçekten çok zor. Bende yaşadım aynı şeyleri. Ama farketmem gereken şeyleri farkedince o hatalarımdan dersler çıkardım. Şimdi daha net görüyorum olayları. Basit şeyler için karakterimden ödün vermemem gerektiğini anladım. O olayların gittiğini ama etkilerinin karakterimde kaldığını anladım. Bu yüzden de pişmanlığı fırsata çevirip o hissin bana yararlı olduğunu anladım. Bu sayede başka kötü işlerde bile kendimi geri çekebildim. Çünkü neden? Güzel ve çekici olmasına aldatmamamın gerektiğini o işlerde anlamıştım dimi, işte bu sayede. Sende böyle ol. Hayatına devam et, bu olaylara tecrübe gözü ile bak ve daha iyi tecrübeler için fırsat kolla.
Soran+1 yılKabullenemediğim şeyler var. Onlar beni yıkıyor. Ben herkese çok taviz verdim fedakarlık yaptım bunun karşılığında da bir ton zarar gördüm. Nasıl bu kadar saf salak olabildim
Cevap sahibi+1 yılBunlar o anki iyi düşüncelerinin sonucu olan şeyler. Değişim yaşamışsın maalesef. Adımlarını atarken daha çok dikkat etmen lazım, aynı pişmanlığı yaşamamak için.
+1 yılALLAH yardımcın olsun kurban. İnşaallah affolunur ve ferahlık verikenlerden olursun
21 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah çok sağolun
+1 yılHatalarının yanlış birşey olduğunu biliyorsun, bir daha da yapmazsın, önünde daha uzunca ömür var herkes hata yapabilir kimse mükemmel değildir yaptığımız hatalardsn ders almak bizi iyi yapar
10 YorumlaYani evet hata yapmış olabilirsin de sana tek tavsiyen Allaha dua et ve ondan af dile. Allah affedicilerin en yücesidir🙂
20 YorumlaPsikolojin iyi değil tövbe et Allaha namaz kıl oruç tut bir daha günah işleme Allah tovbe edeni af eder unutma hangimiz günahsız kuluzki
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kendini affetmeyi öğrenmeye çalış kabullenmeye sindirmeye çalış bu zor zamanlarında destek verecek kişilerle zaman geçir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHatalarından ders çıkarabilmişsin demekki erdemlisin yeni ter temiz bir sayfa açabilir her şeye sıfırdan başlayabilirsin
10 Yorumla
+1 yılHerkes hata yapar önemli olan o yoldan pişman olup dönmek ve sen bunu başarmışsın
20 YorumlaMenzile ulaşırken ölmek var bir de o yola hiç gitmemek.
Günahlarına tövbe kapısı açık samimi olduğum sürece rabbim kabul eder inşallah ama günahlarınla allahın sana vaat ettiği ömür bitmeden kendini öldürerek allaha şirk koşup daha da günaha girmek istersen tercih yine senin.
Bence peygamber efendimiz (s. a. v.)'in önerdiği şu duayı oku:
Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni.
Allah'ım sen affedicisin , affetmeyi seversin , beni de affeyle.12 Yorumla
Soran+1 yılAffedilir mi günahlarım?
- +1 yıl
Allah bilir kardeşim. Ama affedilmesi gibi büyük bir ihtimal varken neden kesin cehennem yolu intiharı deneyesin ki? Yani şöyle düşün 2 yol var 1 i cehenneme giden kesin yol. Diğeri cennete %1 dahi olsa ( ki kesinlikle allah bilir) gidebilme ihtimalin olan bir yol. Bence % değil binde bile olsa o yola gitmek gerekir.
Bir gün karınca çölde yürüyormuş sormuşlar yolun nereye diye , kabeye demiş karınca. Varamazsın ki demişler. Karınca cevaben : "varamasam da yolunda ölürüm" demiş.
Yani demem o ki kardeşim yol senin tercih senin ama unutma ki allah MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİDİR...
+1 yılHer insan hata yapar hatasiz kul yoktur, tövbe etmeyle başlayabilirsin
10 Yorumlaİyi iyi yavaş yavaş kendine geliyorsun güzel bişey devam et
10 Yorumla
+1 yılGeçmişte bir sürü hata yapmış olabilirsin bende yaptım inan ki bana ama sen yinede dimdik olacaksin yıkılmak yok bitti gitti. Kendine gel
13 Yorumla
Soran+1 yılBenim kadar mı yaptın sanki
- +1 yıl
Istersen dm atabilirsin sen bilirsin yine de anlatmak isterim bende
- +1 yıl
Senide dinlemek isterim
+1 yılÇoğu insan hayatta hatalar yapmıştır. Bu kadar vazgeçmişlik niye
10 Yorumla
+1 yılbebeğim her şey geçmişte kaldı hayat üzülmeye değmez mutlu olup önüne bakmalısın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşın genç saçmalama. Her günahın tövbesi ve geri dönüşü vardır. Tövbe et bir daha yapma olsun bitsin
13 Yorumla
Soran+1 yılEn güzel yıllarım hiç oldu gençliğim
Cevap sahibi+1 yılYa daha uzun yıllar be saçmalama
Cevap sahibi+1 yılUzun yıllar var*
Bu soruda benim görüşüm yok muydu deneme 1 2 3
15 Yorumla
Soran+1 yılHer günah affedilir mi?
+1 yılYanlışlardan ders çıkarman gerek tövbe edip başka çaresi yok yapmamak üzere ama
20 YorumlaHer günahkarın bir geleceği, her papazında bir geçmişi vardır..
10 Yorumla
+1 yıltüm günahlarından af dile
10 Yorumla
+1 yılneler yaptın da bu raddeye kadar geldin ki?
10 Yorumla
+1 yılTövbe et. Allah affeder. Ibadet edip huzur bul
13 Yorumla- +1 yıl
Dünyayı kaybettin cenneti kaybetme. Insanın akli basında olmuyo hata yapabiliyo
Soran+1 yılDünyayı kaybettiysem yaşamanın ne anlamı varki
- +1 yıl
Pardon. Onu demek yanlış oldu. Daha gençsin. Hayatını değiştir. Elinde fırsat varken tövbe edip ibadet et. Bu dünyada mutlu olma garantisi yok. Ama obur taraf garanti olur
Gizli Üye(25-29)+1 yılHatalarından ders çıkar ve hayatına devam et
10 Yorumla
+1 yıltovbe et
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPsikiyatriste görün
11 Yorumla
Soran+1 yılHayatım boyunca ilaçlarla mı uyuşacağım
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaybettigin şeyler buyuk seyler
00 Yorumla
+1 yılSorun kaldırılmadan mesaj at bi
03 Yorumla- +1 yıl
Çabuk
- +1 yıl
Hadi
- +1 yıl
Gine kaldırılabilir sorun
+1 yılAllaha tövbe et
10 Yorumla
+1 yılAllah var. Ara.
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Namusum şerefim iki paralık oldu günahkarım yaşamakta zorlanıyorum ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler