Çoğu şeyi satın alırım bana göre para çok önemli bir unsur. Bana fakir edebiyatı gibi geliyor parayla saadet olmaz, parayla mutluluğu alamazsın gibi laflar resmen fakirleri avutmak için var bence.
Maalesef insanlar çok maddesel düşündükleri için herşeyin satın alınabileceğini düşünüyorlar. "Parasıyla değil mi kardeşim" sözü artık dillere pelesenk olmuş ama sağlığı satın alamazsınız, vicdani satın alamazsınız, iyiliği satın alamazsınız. Herşeyin parasıyla olmadığını ancak başlarına gelince anlıyorlar ama nafile. Yoksa Apple'ın sahibi Steve Jobs genç yaşta ölür muydu? Ya da o meşhur Rockefeller? Bunlar başina gelince değil de başına gelmeden anlamak Erdemdir.
Saygı, bunu kendime ve karşıya gösterince aynen alıyorum.
Sevgi, bunu aynen kendime ve karşıma sunup karşılığını alıyorum. Karşılığı gelmezse bende sevgimi vermiyorum.
Muhabbet, bunu samimiyetimle kazanabiliyorum.
Huzur, bunu kimseyi üzmeden elde edebiliyorum.
Yüce duygu durumlarının hiç biri satın alınamaz! Bir çok yetenek de, kişisel gelişim de satın alınamayan, kazanmamız gereken olgulardan biri.. 1 yetenek var. Bunu satın alamıyor ama kazanmam gerek. Oda benim gayretimle.
Cevap
8Cevap
Kesinlikle KS'deki ünvanlar satın alınamaz, uğraşmak lazım.
Ah ironi gördüm sanki
Korktummm
güven.. mesela parayla satın alınmaz kazanmanız gerekiyor çabalamanız gerekiyor..
Sevgi mesela öyle kolayca elde edemiyorsun
İnanmak mesela bunun içinde çaba göstermek şart..
Bir kadının beynini satın alamazsınız, bir kadının yüreğini satın alamazsınız, hele hele bir kadının ruhunu bırakın satın almayı dokunamazsınız bile o istemedikçe
Her Şeyini Kaybetsen de Merhametini Kaybetme! Merhamet Seni Sen Yapan En Önemli Duygudur !!!
@_elyise
Bayramın Mübarek Olsun Abla <3
Zaman...
Durdurulamayan, su misali akıp giden en önemli şey..
Bazı şeyler yerinde durması iyidir kuzum ya herşey alinmaz
Güven, Sevgi, Başarı, Saygı 🤔
Merhamet
Sadakat
Güven
Sevgi
Sağlık
Başarı
Bir insanın kalbi
Saygı
Sadakat..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?