Bu aralar sitede sıkça gördüğüm genç üyelerde, ölmek istediklerini, bu soruyu o yüzden sormak istedim. Gidişat iyi değil, herkes acılar yaşar ağır sınavlardan geçer kimininki çok ağır diğerininki hafif belki ama her acı bir tecrübedir, güçlenmek için bir sebeptirKendinizi sevin ve her daim değer verin❤️
Yeteri kadar değer veriyorum. Kendime değer vermezsem, değer görmeyi de bekleyemem. Ya da kendine değer vermeyen birinin, bir başkasına da değer verebileceğini düşünmüyorum. Hayat inişli çıkışlı ama hiçbir zaman sadece yokuş çıkartmaz bize. Yaşam enerjimizi kaybedip “ben bu yolu yürüyemem” demek yerine çözüm odaklı düşünüp engelleri aşmalıyız. Tüm zorluklara bir de kendimizi değersizleştirip bir zorluk daha eklemeye gerek yok.
Hayat kimseye güzel değildir, kişi hayatı kendisi güzelleştirir. Ben de bencil değilim ama kendimi seviyorum ve hayatımı güzelleştirmeye çalışıyorum. Gereksiz imaj hayatlara da hiç bir zaman özentim olmadı. Eldeki imkanlar çerçevesinde mutluluk aradim hep kendime.
Ama günümüz imaj devri ve gençler maalesef özellikle sosyal medya ve diziler aracılığıyla oluşturulan imaj hayatlara ozeniyorlar. Hic bir bedel ödemeden direk o hayatları yaşamak istedikleri için de mutsuzlar. Halbuki bilmiyorlar ki her hayatın ici seni dışı beni yakar. Zaten iş, teknoloji, doğa her anlamda daha kötü bir dünyaya geldiler. Üstüne bir de bu hayal kırıklığı eklenince dünya onlar için tam anlamıyla çekilmez bir hal alıyor. Sonrasında bir de tam hayatlarının baharında bir de pandemi vurdu o yüzden de ruhsal bunalıma düştüler. Bu durumdan ancak enerjileri ile çıkabilirler. Umarım çıkarlar da.
@_Elyise paylaşımında ki detaylar ile olması gerekeni açıklamışsın.. Fakat şöyle bir durum var başkasının acısı problemleri bize göre hafif ya da gereksiz gelmemelidir.. çünkü herkesin heybesindeki yük kendine agırdır , genc yasta bu tarz düşünenler insanların yeterince güçlü olmamaları hayattaki tecrübe eksikligine bağlıyorum ben , hayatta insanın başına her sey gelebilir .. Önemli olan kaybettigimiz nokta degil..! Nerde vaz gectiğimizdir ,
Haklısın, ölmeyi çok basite alır oldu şimdiki gençler. Gelecek kaygısı yoruyor aslında. Günümüz şartları zaten hepimiz için zor ama gelecek kaygısı çok yıprattığı için çözümü ölmekte arayabiliyorlar. Yani ölmeyi kurtuluş olarak görüyorlar, eh haksız da sayılmazlar ama buna gerek yok.
Kendime değer veriyorum çünkü değer vermek ve sevmek zorundayım. Çok kızıyorum ölmekten bahsedenlere, iki günlük dünya ne bu acele?
Bana verilen süreyi hunharca kullanacak kadar kendimi değerli buluyorum. Bazı gençler kendini baya çıkmazda hissediyor, geleceğe dair umutlarını kaybetmişler ki ailesi daha önce ümidini kaybetmiş demektir.
ben kendimi çok seven bir insan evladıyım arada kendime kızarım küserim başka ancak hayat devam ediyor.. kendisine değer vermeyen bir insan da asla başkasından değer görmez önce kendini sevmeli insan
Merhaba, yaşınızı yanlış yazdığınızı varsayıyorum. İnsan bazen intiharı ister. Ben de onlardan biriyim. Ancak sırf geçim sıkıntısı vs. gibi basit sorunlardan değil. Kafa yapısı olarak yanlış insanların arasında olmak, gelecek isteksizliği, farkındalık kazanmak gibi belirli sebepler hayatı sonlandırma yolunda insan beynini çeler durur. Eğer annem yaşıyor olmasa anında intihar ederdim herhalde. Bu şarkıyı da anlatamadığım duyguları yaşamak isteyenlere adıyorum. Işıkla kal.
Kendime değer veriyorum, çünkü ben hep kendimleyim ❤️ Herkes gidecek benden ve hep ben kendimle kalacağım, en çok kendimle kalacağım.. Onun için kendimize "canım kendim" demeliyiz, hemde bunu sık sık demeliyiz
Böyle sorulara hiç denk gelmedim. ama genel olarak bu ülkeden yurdışına görme, kaçma isteği çoğunlukta. Bu da bu süreçte normal ama kendime değer verme konusuna gelince, fazlasıyla veririm. Herkes biir yana, kendim bir yana...
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kendime, kendimi mutlu edecek akdar değer veriyorum ve bunu herkes sunduğum gibi herkesten aynını bekliyorum. Bana bu değeri veremeyen kişilerle işim olmuyor.
Dağlar kadar, dünyanın merkezinde ben varım herşeyin en güzeli en özeli benim olmalı. Gece yatmadan önce kendi omzuma öpücük kondurup yatıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
ölmek bir çare değil bence,önemli olan yaptığımız hatalardan ders çıkarmak, bende intiharı denedim ama bir faydası olmadığını gördüm, ayrıca kendimide çok seviyorum