“Gücümü, içimdeki güçsüzlükle boğuşurken tükettim.”Size sanki tüm enerjiniz sömürülmüş gibi hissettiren ve hiçbir şeyle başa çıkamayacağınızı düşündüren bir durum var mı?
Size kendinizi güçsüz hissettiren bir şeyler var mı?
Etrafımda enerjimi kaybettiren, zamanında bazı konularda fazla önemsendiğim için beni kısıtladıklarını hissettiren birkaç insan var. Dışarıda pek kimseye anlatmadığım ya da anlatamadığım için burada da kimler olduğunu söylemeyeceğim, ama yakın çevremde bir role sahip olan insanlar olarak tanımlayabilirim. Manevi olarak da desteklerini pek hissetmediğim, ve buna rağmen hayatımda bir öneme sahip olduklarından dolayı bu insanları hayatımdan çıkarmak kesinlikle doğru olmaz. Fakat bazen istemsizce gerekliliklerinin bile olup olmadığını sorguluyorum.
Konuyu görünce biraz içimi dökmek istedim. Teşekkür ederim.
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
İnsanlık...
Çocuğun biri babasının yanına gelir ve babasıyla oynamak ister. Ancak babasının çocuğuyla oynamaya ne isteği ne de arzusu vardır. Bu nedenle bir dergiden dünya haritası olan bir sayfayı kopartarak daha sonra da parçalayarak çocuğun eline verir ve: "Bak sana yapboz yaptım git parçaları bir araya getir" der.
Baba bu yapboz sayesinde çocuğu başından attığını düşünürken çocuk tekrar babasına gelir ve: "Yapbozu tamamladım" der. Adam şaşkınlık içinde yapboza bakar. Gerçekten de yapboz tamamlanmıştır. Baba hayretler içerisinde oğluna: "Bunu nasıl bu kadar kısa sürede yapabildin" diye sorduğunda çocuk: "Çok kolay oldu babacığım. Çünkü dünya haritasının arkasında bir insan resmi vardı. İnsanı düzeltince dünyanın da düzeldiğini gördüm" der.
Aslında kolay kolay psikolojim etkilenmiyor. Sadece, çevremde sürekli her konuya olumsuz bakan ve her durumu eleştiren insanlar olduğunda, o insandan sıkılıyorum. Hani bir söz var: Üzüm, üzüme baka baka kararır. Tam olarak bu durumu yaşamamak için, hayatımdan o insanı çıkarırım.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
şu an için yok ama daha önce kendimi güçsüz hissettiğim zamanlarım oldu. Yapmak istediğim bir şeyler olduğu zaman önümün kesilmesi beni güçsüz hissettirir. " Sen yapamazsın, aman ne gerek var" diye boş konuşanlar önümü kesmeye çalışsalarda, o an için güçsüzde hissetsem kendimi, vazgeçmiyorum yinede yapmak istediklerimden.
Negatif enerji. Bazıları dertlerini anlatır ya ama sürekli anlatır, beni de aynı ambiyansa sokuyor ve onun gibi ben de kendimi güçsüz hissediyorum. Bu sebeple hayatımda yapabileceğim en zor meslek psikologluk olurdu. Ve karamsar olduğum zamanlarda da hiçbir işten zevk alamıyorum ve hiçbir işi icra edecek gücü kendimde bulamıyorum.
Ben aslında inanılmaz güçlü bir insanım. Benim baktığımi bildiğimi sandığım dünyam değişti ve ben buna uyum sağladım. Ailemi , arkadaşlarımı kaybettim bununla başa çıkabildim. Sevdiğim, güvendiğim adam beni sevmediğini söyledi bunu kabullendim. Vazgecmeyi öğrendim. Benim gücüm gücsüzüm sandığım duygulardan cıktı. Güllerin dikenleri de vardır, benim karanlık çiçeğim. Sırf hassas göründüğü için birinin güçsüz olduğunu düşünmemeli insan. Simdi dünyaya cesaretimizi kanıtlama zamanı...
Gücüme güç katan insanları toplarım etrafıma, bana iyi gelen insanlar! Güçsüz biri değilim, ama bazen insan moral arıyor, ve bu güzel insanlar bana bunu fazlasıyla veriyor o yüzden kendimi hiç güçsüz hissetmedim ❤️
Ailem benim en zayıf noktam. Bu hayatta güçsüz kalabilecegim tek konu ailem. Yani beni sadece bu noktadan vurabilir hayat. Umarım bununla sınanmam çünkü bu konuda gücüme hiç güvenmiyorum.
bazen hayatta herkesi kendim gibi görüyorum yanıldıgımda güçsüz gibi hissediyorum. sonra bir bakıyorum 5 para etmezler hemen eski gücüme kavuşuyorum. çünkü kendim herşeyden daha değerliyim.
Açıkçası maddi olarak iyi bir evde büyümedim, bu yüzden birileriyle konuşurken aramda hep sınıf farkı oluşuyor ve bu duvarları aşamıyorum. Bu kendimi güçsüz hissetiriyor.
Sana hayatımı anlatsam oturur ağlarsın ama ben hayat doluyum çok neşeliyim. Belki düşünce tarzını değiştirmeye yardımcı olur benden duyacağın bazı şeyler. Ne zaman anlatmak yahut dinlemek istersen yaz bana. Zaten takip ediyorum normalde de ordan bulursun.