Karışmam gerekiyor ise karışırım. Bazı şeyler izlenmelik değildir. Müdahale etmekliktir. O yüzden üzerime vazife olmasa bile karşı taraf şiddet, zorbalığa vb. gibi durumlara maruz kalıyor ise müdahale ederim çünkü bir şeye ne kadar göz yumar isek o yavaş yavaş çoğalır.
Bilgim dahilinde olmayan hiçbir konu hakkında ahkam kesmem; boş konuşmayı da alışkanlık haline getirenlere karşıyım her daim. Bildiğim, araştırdığım, yıllardır kafa yorduğum belirli olgular var; psikoloji, mantıksal olgular ve görüşler gibi.. Bu konularda konuşmayı, tartışmayı, bilgi alışverişi yapmayı severim. Beni ilgilendirmeyen hiçbir konuya da burnumu sokmam; herkes yaptığı eylemler ile sorumlu, herkes yediği nanelerin kokusuyla mücadele halinde. Nerede ne konuşmasını bilmek büyük bir yeti, elde edilmesi zor bir güzellik.
Destek ya da fikir istenirse seve seve ama dürduk yere kimse kendisi de işi de beni ilgilendirmez. Çocuklarım gibi sorumluluk alanima giren birisi değilse hiç oralı olmam.. Cocuklarım da bile bir yere kadar. Meselaarkadaş secmesini ogretirim ama arkadaş secimine karışmam.
Maalesef üzülerek söylüyorum, böyle durumlar oldu! Sonra pişman oldum ama çünkü herkes kendi seçimlerini yaşar ve buna müdahale etmeme ya da karışmama hakkım yok. Özürümü dileyip çekildim ve tövbe ettim bundan sonra kimsenin işine, rica edilse bile karışmam👍🏼
Anlamıyorum zaten başkalarının işlerine , başkalarına karışanları? Neden yani kendi hayatın sana hiç mi zevk vermiyor da üzerine vazife olmayan seni ilgilendirmeyen bir işe karışıyorsun Ben beni ilgilendirmez der geçerim ama insanların çoğu meraktan yapıyor bunu.
Şimdi şöyle karışırım ; askerlerimden birine birşey olduysa veya olacaksa olaya kendim komutanı olarak atlarım veya işte onların zararlı alışkanlıklarına karışırım askerlerimin
Hayır karşmam. Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına da yapmamayı bilmemiz gerekir. Karakterimde böyle bir huy bulunmamaktadır. Çünki insanların hayatları ve özelleri ilgimi çekmez.
Üzerime vazife olmayan hiç bir işe karışmam, durmam gereken yeri bilirim. Bir başkasınında benim işime karışmasına izin vermem ancak en yakınım olan bir kaç kişinin görüşünü aldığım olur.
Benim sorumluluğum değilse ucundan tutmam soru sorulmazsa fikir vermem uzaktan seyrederim ve dogrusuyla yanlisiyla izler ben olsam nasıl yapardım onu düşünürüm.