Popüler kültür özentisi arkadaş?

Arkadaşım çok değişti ve bunun nedenini direkt özentilik olarak görüyorum ona tavırlarımın değiştiğini de hissediyorum böyle yaptıkça yıllardır süregelen bir arkadaşlığımız var fakat kendini fikirleri açık birisi olarak görsede gayet sığ düşünceli birisi karşısındaki insanın düşüncelerine saygı duymadığı için diyorum bu söylemi bu popüler kültür özentiliği sebebiyle olmadığı bir kişiymiş gibi davranıyor tabi kendi tercihi ama böyle hissedersiniz ya aslında öyle olmadığını tam olarak böyleyim bu özentilikle kendini sürekli farklılaştırma çabası içine giriyor mesela homoseksüelim deistim erkeğim gibi bazı söylemleri var bunlar gittikçe farklılaşıyor ve çoğalıyor ben buluğ çağında bir insanın bu kadar kısa sürede kendi benliğini fark etmesini anlayamıyorum açıkçası ve bu sadece 1 yıl içinde bile olmayan bir olay çevresindeki arkadaşları değiştikten sonra gelişen olaylar bunlar arkadaşlığımız değerliydi benim için ama bu özentiliğin getirdiği salaklık beni artık böyle çileden çıkaracak hale getiriyor ona söylesem katılmayacağına eminim ki yaşadım da birçok kez küstü bana ona sorsanız özgür düşüncenin yönelimin değişmesi din değiştirmek olduğunu falan sanıyor böyle kendini üstün bir varlık gibi görüyor pek bir bilgisi olmadığı halde karşısındaki insanların fikirlerine saygı duymuyor ama neyse dostlar öyle işte sizce ne yapmalıyım
Popüler kültür özentisi arkadaş?