Rengârenktir bir insan :) Hayatına gelebilecek her insan giderken her renkten bir parça götürür. Belirsiz bir renge sığdırırsın kendini. Ne eski neşen kalır, ne de o rengarenk insandan eser.
Hayatınıza gelen insanlar sizden neyi alıp götürdüler?
Zaten en çok güvendiğin insandan geliyor bıçak darbesi sana.
Herkese kolay güvenmem ama bazen bir gün gelir aniden birine güvenirim kötü şeyler yaşamış olsam da insanlar değişiyor duygular, yaşananlar, istekler..
Sonucunda sadece kendimin kalacağının bilincinde olup kendimi mutlu etmeye bakarım ve yaşadığım şeyleri tecrübelerim ile tekrar etmemeye dikkat ederim. 🧚🏻♀️
Hayatımda olan insanların benden maddi ve manevi olarak götürdüğü bir şey olmadı, kötü insan tecrübe kattı, iyi insan doğru yolu gösterdi, hepsi birer kazançtı. Bunların yanında faydasız gelen insanlarda vardı bunların hayatımda gerçekten ne işi vardı veya gerek varmıydı bu kişilere bende anlayamadım. Ne olduğuna anlam veremediğim hatta bu yaşa kadar nasıl büyümüşler dediğim kişilerde oldu. Hayat uzun bir yolculuk bu yolda her şeyi görmek mümkün.
Hayatıma girerken eksiktiler onlar. Kanayan yaraları vardı birçoğunun ve inançları yoktu çoğu şeye. Tökezleyip kaldıkları yerde avaze sesleri ile seslendiler bana. El uzatıp kaldırdığım yerde ayak izlerimi bıraktım. Ellerimin nemi ellerinde kurumadan gittiler.. "Kal" demedim hiçbirine, sendelemedim onlar gibi. Şaşkın bakışlarımla yol boyu arkalarından baktım öylece..
Hepsi birbir iyileştiler. Hepsi benden yol aldı.. Geride opak bir renk bıraktılar bana.. Biraz daha mat, biraz daha renksiz.. Biraz daha saydam kaldım güneşin üstüme vurduğu o ilk an'da bile.. Ve yüzüm hiç aydınlanmadı..
Hayatımıza giren insanların bir kısmı yaralar belki ama bir kısmı ise ayrı bir renk katar...
Ayrıca her insanın hayatımıza girmesi tesadüfte değillerdir. Fakat sonrası bizim hal ve tavırlarımıza bakıyor...
Bizlerin hayatımıza giren insanlara karşı duruşumuz. O belki de en önemlisi...
Kendi sınırlarımızı koruyabiliyormuyuz... Yani biz; sınırları ihlal edenleri, saygısız, anlayışsız, edepsiz, tutarsız olanlara, ölçüsüz olanlara karşı mesafeler koyabiliyormuyuz...
Cevabımız net değil ya da Hayır ise, maalesef bizden çoğu güzel duygu ve düşünceleri ve senelerimizi alıp götürebilirler...
Bana kattıkları çok şey var, kimse için çabalamam mesela artık, bir şeyler düzelsin diye uğraşmam, kim nasıl istiyorsa öyle olsun noktasında gelince bencil davranmam gerektiğini öğrendim, hayatım benim ve nasıl yaşayacağım da artık beni ilgilendirir diye düşünüyorum. 🙂
Umudumu, hayallerimi, güven duygumu... daha bir çok şey fakat benden çaldıkları şeylerin fazlasını bana verdiklerinden haberleri olmayışı... Çünkü herşey bir tecrübedir insana hiç bir zaman hatamdan dolayı kendimi degersizlestirmedim hep dik durdum yaşadığım herşeyden ders çıkardım benden gidenler bana kazandırdıkları tecrübeyi insanlara güvenmemeyi çok şey öğretti.
Hayatıma dahil ettiğim ve sonrasında da çeşitli sebeplerden uzaklaştırmak durumunda kaldığım kimse benden bişey alıp götürmedi buna izin vermedim. Aksine rengime renk kattı, çeşitlendim çünkü deneyimledim, tecrübe ettim.. Hic biri içinde pişman değilim 😊
Ben alışılmamış bir insanım biliyorumBir karanlıktır ben de pırıl pırıl zamanlarMağrur kalbim her yerde asi ve yalnızNeyleyim umduğum gibi çıkmadı insanlar. Herkes bir şey aldı götürdü bendenDağıttım kaç yıl sevgilerimi cömertcesineGözlerim bir vefa arar, arar da bulamazNicedir hasret kulaklarım bir dost sesineHazir yazilmisi vardi.. re-state://background_color_rgb (255, 255, 255), font_color_rgb (17, 17, 17), justifyLeft
Çok şey götürdüklerini sandım ama hayır. Olmam gereken kişi olmamı sağladılar. Daha az güveniyorum insanlara daha az ihtiyaç duyuyorum vs. yöntemleri kötü olsa da çok şey öğrettiler aslında
Hayatımda zaten olan kişiler ve olmayada devam edenler. Benden insanlara olan güvenimi aldılar. her gördüğüm kişide şüphe etmem ve o kişiye güvenmemem en büyük sorun olabilir. En yakınınımz bile bize zarar verirken tanımadıklarım bana nasıl zarar vericek korkusu...
arkadaşlar bugün 5yıllık ilişkim tamamen bitti bir dahaki ay nişanım vardı dün gece çok düşündüm benden aldıklarını gençliğim gitmiş en güzel en deli dolu zamanlarım gitmiş bir kediye köpeğe verseydim 5 yılımı o bile böyle yapmazdı böyle hayatın a...