Nasıl unutulur, nasıl geçer bilmiyorum ama sonsuza dek gidenin geri dönüşü olmuyor.
Ruhun şad olsun...
https://youtu.be/vlyaJ2NPkO0
Ruhun şad olsun...
https://youtu.be/vlyaJ2NPkO0
Merhaba hayırlı ramazanlar güzel günler güzel zamanlar diliyorum.
Elbette Hayatımızın Belli Dönemlerinde bizim için zor geçen zamanlar oluyor, şu anda dünya için pandemi söz konusu olurken bazı zamanlar insanların psikolojik ve bunalım zamanları olabiliyor.
Özellikle obsesif-kompülsif zamanında olduğunuz zaman çeşitli bunalımlar ve olumsuzluklar yaşayabiliyorsunuz, yakın zamanda ben de buna benzer sıkıntılar yaşamıştım örneğin abdest aldıktan sonra eksik kalan yer oldu mu olmadı mı diye çok şükür içinde kalıyordum.
Ama şunu gördüm ki bazı şeylerin üzerinde fazla durdukça insanın psikolojik olarak durumu daha kötüye gidiyor, bundan dolayı kendinize yeni meşgaleler yeni içerikler ve sizi mutlu edecek şeyler bulmanız gerekmektedir.
Bir söz vardır aynı daireyi çizdiğiniz sürece ya o daire büyür iyice gözünüzde büyütürsünüz ya da gitgide dar bir hale gelerek içinizi karartır.
Bundan dolayı da öncelikli olarak güzel şeyleri düşünmek Allah'a sığınmak her zaman için bir şeyler de beterin beteri olduğunu düşünerek hareket etmek gerekir.
Örneğin Ben doğuştan bedensel engelliyim yani doğum esnasında ters bir şekilde makat olarak doğmaktan dolayı ve baş takılması sonucu ve oksijensiz kalınması sonucu seraplalpalsi denilen bir rahatsızlıkla mücadele ediyorum.
Kendi işimi kendim yapabiliyorum destekli olarak yürüyebiliyorum kişisel ihtiyaçlarımı görebiliyorum herhangi bir kimseye muhtaç değilim, elbette yardım almam gereken ve benim için zorlukları olan psikolojik ve bedensel durumlar söz konusu olabiliyor.
Ama gittiğim fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde benden daha kötü durumda olan zihinsel engelli kas engelli kendi işini yapmakta zorlanan insanları gördükten sonra beterin beteri var diyerek halime şükrediyorum. Şu anda insanlar pandemi nedeniyle evde olmaktan dolayı sıkılıyorlar ama en azından bedensel engelli insanların her zaman için evde olduklarını göz önüne aldığınız zaman en azından empati yapmak açısından güzel bir olanak olduğunu söyleyebilirim.
Dolayısıyla her olumsuzluktan bir olumlu çıkarmak ve her şeye rağmen kendimiz için mutlu olmayı bilmeliyiz.
Umarım en kısa sürede kötü günlerin geçmesi dileklerimle Kalın sağlıcakla, 🤗
🤗🤗 çok teşekkür ederim
Öncelikle başınız sağolsun. Acı tazeyken elbet zordur. Yaşamayan bilemez. Hele geride kalan en yakınları için çok daha zordur. Elden ancak bu mübarek günlerde onun için dua edip Allahtan rahmet ve mağfiret dilemek gelir. Onun hatirasina ve emanetlerine canı gönülden sahip çıkmak belki bir nebze insanın içini ferahlatır. Eminim hep beraber ailenizle ve yakın gördüğünüz dostlarınızla bu acı günleri atlatacaksınız. Böyle günlerde insan en yakınlarının en sevdiklerinin değerini çok daha iyi anlar. Onlara sıkı sıkı sarılıp varlıklarına şükreder. Onları ne kadar sevdiğini çok daha fazla hissettirmeye çalışır. Elbet giden gelmez ama, kalanların değerini daha çok bilerek bu günler atlatılır. İçinize kapanarak değil sevdiklerinize sevenlerinize daha çok sarılarak ve sahip çıkarak bu günlerin acısı daha kısa sürede azalacaktır. Ama şu bir gerçek ki her ölüm erkendir ve erken ölümlerin sızısı yüreklerden hiç bir zaman silinmeyecektir.
Allah sizlere ve geride kalanlara sabır, sağlık ve birlikte uzun mutlu bir ömür versin. Bu mübarek günleri fırsat bilip meftun için dualarınızı eksik etmeyin.
Cevap
34Cevap
Zaman ve sabır en iyi ilaçtır.
Başın sağolsun. 🙏🙏🙏
Teşekkür ederim kuzum 🙏🙏🙏
Rubber Duck la Playstore
https://www.youtube.com/embed/HK1nJx5nmpAStandap
https://www.youtube.com/embed/MN_7Xy6j4B0Yüksek Sesle!
Selam @ummtsss
Kim için ruh şaad’lığı diledin bilmiyorum aöa taziyelerimi kabul et lütfen☺️
Yanı sıra işe yararım bilmiyorum bir kaç tavsiyem olcak size🙏
Zor zamanları kabul edip direnmeyin, mağdur gibi davranmayın, kendi içinize bakmaya çalışın, evren ve hayat çok büyük bir lütuftur! minnettar olun, herşey değişiyor bu yüzden yeni bir bakış açısı bulun lütfen🙏🙏🙏
Saygılarımla
... çok üzgünüm, ifade edemeyecek kadar çok üzgünüm
Sonsuza dek giden deyince bir vefaat durumu varsa sabır diliyorum.
Kalpten gidenin de bir şekilde boşluğu yok sayılıyor👒
Her kötünün ardından iyi şeyler gelir. Sadece kötü duruma çok fazla kendinizi kaptırmamak gerekiyor. Bu dünya ölümlü dünya herkes bir gün toprak olacak, acı ama gerçek olan bir şey.
Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin... Böyle zamanlarda insanın boğazı düğümleniyor, kelimeler tükeniyor, söyleyecek bir şey bulunmuyor... Allah sabır versin...
Sabır ve umut taşıyarak yaşamı bu şekli ile kabul ederek güçlü kalmayı tercih edeceğiz saygılar sunarım.
Başın sağolsun canım. Allah sizlere sabır ve sağlık versin insallah.❤️
Zamanla geçiyor diyemicem ama en azından acısı hafifliyor.
❤️❤️
Her gidenin ardından el sallarken aslında gideceğimizi unutmamamız bizi üzüntüden koruyor. Onlar gitti ve son durakta bizi bekleyecekler.
Ruhu şad olsun, sabırlar diliyorum.
Ah alıp oynamadın yuva yıkma dın dolandırma dın isen kul hakkına girmedin isen kötü günün olmaz. Olsada kaldıramıycagın yük yüklenmez güzel Bi sınavdan geciyorsundur. Sagnagın ardı güneştir
Hayırdır ya neyin var seni genelde maks enerji ile gören birisi olarak şaşırtıcı bir durum her ne kadar üzerinden zaman geçse de
başın sağolsun üzüldüm. Çok yakın bir zamanda anneannemini kaybettiğimden ölüme bu derece yakın olmak ve bu duyguyu yakından ilk kez yaşamak sarsmıştı beni de
ara sıra yaz ya iyice unutturdun kendini sildin bizi hesaptan ha. Biz yazamıyoruz diye de irtibatı koparma
Mutlu olarak küçük şeylerle dahi mutlu etmek kendini bi bir kitap olabilir bir kar küresi olabilir bir sinema filmi olabilir
Ne kadar kötü ise o kadar geçmiyor. İnsan sade alışıyor malesef. Zamandan daha iyi ilaç yok bu konuda.
Geçer; sen sabrediyorsan, şu an ki haline şükredebiliyorsan, yürekten dua edip herşey iyileşsin istiyorsan olur Allahın izniyle.
Sabrederek, sevdiklerine ve kendine tutunarak geçer o geçmez denilen zor günler ama mutlaka geçer
Kötü günleri geride bıraktıklarını şimdi daha kötü günlerin nasıl geçeceğini düşünüyorum
Zamanla geçer, çünkü zaman yaşamakla başlar, yaşamak zamanla biter.
Zamanla geçer derler ama geçmez. Aksine daha da artar.
Zamanla geçer sadece. Geçmişe takılı kalmadan yaşayabilenlerin kaderidir mutluluk.
Başın sağolsun hepimiz bir gün ölücez ya yarın ya bugün ya da şu an hiçbirşey belli değildir
Emin olun geçtiğini sanıyorsunuz geçmiyor bence. Tam geçti dersiniz olmadık yerden ummadığınız bişeyle beyin kötü günlerle eşleştirir çağrışım yaparsa aynı yere geri dönersin.
Kaçmayıp yüzleşerek kabul ederek. Yine geçmeyecek ama hafifleyecek..
Geçmiyor ama alışıyorsun artık bu insanın doğasında var
Başın sağolsun maalesef çok kötü bir durum ama zamanla acı geçiyor fakat hatıralar olunca yine de insanın içi sızlıyor bir yerde
Entübedeki abimizi mi kaybettik🥀
Asıl onlar kurtuluyor. Boşver
Ruhuna okudum için rahat olsun kardeş 🥲
Ben de az önce kötü bir haber aldım.
Babamın teyzesi rahmetli oldu.
Sağ olun ummtşşş hanım
Sabır ve metanet göstererek..
kötü günler yok kötü gün var
geçmiyor lastik gibi uzuyor bitmiyor
-baba bugün çok para kazandık
+oğul ömürden kaybettik
Kaçıp giderek geçer 🤔
her gecenın gunduzu , her yokusun ınısı var. sabır
Uyuyarak geçer kötü günler
Cok kötü haldeyim kalbim kanıyor...
Daha da kötü günlerin olabileceğini düşünerek
Geçiyor da delip geçiyor dediklerinden
Acıyı geçirmenin yolu yeni bir acının olması
Bir gün 24 saat zaten. Öyle de geçecek böyle de...
Zaman ve sabır her şeyin ilacıdır..
Kötü günün tek ilacı zamandır.
Sabırla, Elden gelirse tabii
zaman zaman zaman ile
Zamanla
Gecmez
Kötü günler falan geçmez boşver takma kafaya
Allah sabır versin
Zamanla geçiyor.
Sadece geçecegini bil umudunu kesme
Aynen öyle
olumlu düşünüp dua ile aşılır