Değişen oldu diyemem, değiştirmek de istemem ama farkındalık yarattığım insan olmuştur. Bu bazen fikirlerle olur bazen de iyiliklere. Özellikle de çocukların hayatına dokunmayı,. dokunabilmeyi çok isterim.
2 yil bir müşteri geldi. Hali vakti yoktu belliydi. Yaninda da 10 yaşlarında bir çocuk. Abi 10 liram var bana 10 liralık mal verir misin? dedi. Aslında biz de 10 liralık bişey yok. Ben ona çok daha fazlasını verdim ama 10 lirasını da aldım. Sonra çocuğu çağırdım. Dedim ki bak bu 10 lirayı ben babandan alıyorum mal parası olarak ve sana veriyorum. Bu para senin. Babana bana verme çocuğa ver desem belki sana vermezdi. Ama artık bu para babanın değil, senin. Çocuk öylesine mutlu oldu, havalara uçtu ki anlatamam. Daha büyük miktarı cebimden cikarip versem bu kadar sevineceğini sanmıyorum. Çünkü o paranın bir anısı olacak onda, miktarın önemi yok. Kimim, neyim adım ne bilmez ama o çocuğun bu anıyı ömür boyu unutacağini sanmam. Tanımadığım bir çocuğun hayatında unutulmaz bir anı olmak bile muhteşem bir mutluluktu.
2012 yılında güney afrika ülkesi mozambik cumhuriyetine gittim beton santrali kurmaya. Makineyi kurduk çalıştırdık patrona dedim ki abi hani benim ekibim nerede? Bu betonu taşıyacak şoförler, betonu binalara basacak operatörler, çimentoyu getirecek silobasçılar, malzeme bunkerini besleyecek loadder operatörü, analizi yapacak laborat nerede? Burdaki yerel personelin içinden seçeceksin onları dedi. Dalgamı geçiyorsunuz benimle bu ekip işi bilmeyen adamlarla yürütülemez hem saydıklarımın hepsi farklı işler benim 20 parçaya bölünme ihtimalim yok ki nasıl öğreteyim hepsine. Acelemiz yok dedi yavaş yavaş öğret. Hemen bir tercüman aldım işe ve 100 kişi arasından 20 kişi seçerek ekibimi kurdum. Hepsiyle tek tek ilgilenerek işi öğrettim elhamdülillah. Şimdi hepsinin mesleği var. Üretim kısmında benim sürekli yanımda çalışan 2 adamımdan biri olan joankim 'ın oğlu oldu ve bana dedi ki müsade edersen oğlumun adını Ural koymak istiyorum. Bu gün afrika kıtasında mozambik ülkesinin baş kenti olan maputo şehrinde bir adaşım var. Ben o insanları çok sevdim elhamdülillah onlarda beni çok sevdi. Hala görüşmeye devam ederiz. Bana portekizce öğrettiler bende onlara türkçe öğrettim. Gönül isterdi ki islamiyeti de öğretecek kadar kalabilseydim ama nasip değilmiş. Tam da bana islam hakkında sorular sormaya başlamışlardı ancak kesin dönüş yapmam gerekti. Velhasıl kelam benimle yol yürüyen herkesin hayatında iz bırakmak nasıp oldu çok şükür.
Herkesin hayatına olumlu ya da olumsuz hepimizin etkileri vardır diye düşünüyorum, bilerek ya da bilmeyerek çoğu kişinin hayatına dokunuyoruz kararlarında etkili oluyoruz. Şöyle bir düşündüm de büyük bir değişim yaratacak kadar etki ettiğim biri aklıma gelmedi, bilmeden etki ettiğim belki vardır.
Yüreklerine dokundum ya da dokunduğumu sanmışım ve illa ki bazı değişimleri oldu. Artık eskisi gibi gülmüyor ya da eğlenmiyorlardır sanırm. Kanayan yaralarına kabuk oldum ve iyileşince de ilk düşen ben oldum zamanında.. Özlü söz gibi.. Tabi "neden gülemiyorlar?" diyebilirsiniz, çok net iki cümle kurmuşumdur onlara, bu da yüzlerindeki o sahte tebessümü düşürmüş olsa gerek.. Bundan sebep..!
Kimisi ise birileri ile bir şeyleri bitirememiş olsa ki veya hayatlarına renk katmak için beni kullanmak ve diğer tarafa işte "Ben istenen kadınım" mesajı vermek için hayatıma dahil olmuşlardır ki bu hafızamla yapılan bir alaydır, her şeyin farkındayımdır noktayı yine sert koymuşumdur. Neticede, "evet" birilerinin hayatında olmayarak onlara dokınmuşumdur. Bu da pek ağrılarına gitmiştir.
Ben insanların hayatını değiştirmekten ziyade hayatıma giren insanların benim hayatımı değiştirme çabaları oldu. Değiştirdiler mi? Evet Çoğu zaman iyi sonuçlarda değişim olsa da son zamanlarda kötü değişimler yaşadım. Ben hep kendimde olan değişimleri gözlemledim ama dönüp baktığımda o insanlar içinde çok büyük değişimler sağlamışım hatta onların benim hayatımda yarattıkları değişimlerden çok beni onların hayatlarında değişimlerim olmuş. Hayatıma giren son insan için yara bandı olmuşum mesela iyileştirmişim onu bu çok güzel birşey çünkü tıpkı bir doktor gibi yaklaşmışım. Arkadaşlarımın çoğunda değişim yaşattırdım, zamanında onların beni uzak tuttuğu kötülüklerden belli bir zaman sonra ben tuttum. Önce onlar beni o kuyudan çıkardı sonra ben onların ellerinde tuttum çıkardım ve şimdi dönüp bakıyorum da koskocaman bir iş sektörü ver her noktasında benim çocukluk arkadaşlarımla sarılmış. Bu değişimi her gördüğümde çok mutlu oluyorum.
Beni tanıyan insanların hayatına dokundum mu bilmiyorum; ama kötü yönde etkilediğimi sanmam çünkü zararım dokunmaz. Sadece hayatımdaki insanlara gülümsemenin önemini anlattım davranışlarımla. Onlar da bunu anlamış olsa gerek ki ; gülümsemeyi unutmuyorlar🎈
İşim gereği 21 yıldır direk insanların hayatını etkiliyorum. Onları şekillendiriyorum. Genç dimağlara yeni bilgiler yeni bakış açıları gösteriyorum. Bir nevi onlara rehberlik edip yolu tarif ediyorum. Ama bu yolu beraber yürümüyoruz. O benim tarifimden ne kadarını alırsa ona göre yola çıkıyor. Sonra yol boyunca işaretleri doğru okuya bildiği sürece en iyi noktaya varıyor. İşte bu işaretleri doğru okuması hakkında yardımcı olmaya çalışıyorum.
Hayatı değişen değil de her şekilde destek verdiğim bir küçüğüm çok güzel bir bölümde okumasına rağmen ailesel, çevresel konularda problem yaşıyordu. Sadece yolundaki taşları bir nebze de olsa kaldırmaya çalışıyorum. Umarım güzel yerlere gelecek.
Mutlaka olumlu ya da olumsuz etkilediğim insanlar oldu.. Kim ne almak isterse onu alır karşı taraftan.. Hepimiz birilerinin hayatına farkında ya da farkında olmadan dokunuyoruz zaten.. Keyifli günler..
Sevdiğim kişi melek gibi biriydi, herkesi kendi gibi sanardı daha sonra üzülen o olurdu... Ona hep tedbirli olmayı herkese karşı iyi düşünmemeyi öğrettim ama ilk zamanlar bana çok kızmıştı ne yapayım dünya ona göre iyi bir yer değil cidden o çok temiz kalpliydi...
Evet, ve bundan mutlu oluyorum. Ruhsal bir tatmin. Ve farkettim ki, aslında bu kendi ruhuma da oldukça iyi geliyor. Bunu ise, kimi zaman mekansal, kimi zaman ise duygusal olarak pozitif değişime uğradıklarını farketmek, oldukça neşe verici. Bu nedenle sosyal projeleri çok daha değerli buluyorum.
Çok büyük bir etki sağlamasamda. Yeğenlerimin hayatlarında motive edici, maddi ve manevi destek verici bir teyze oldum. Bu şekilde dokundum ve hep bu şekilde dokunmak isterim hayatlarına.
Bu sitede tanıştığım bir kız vardı erkekleri şerefsiz olarak görüyormuş genelde. Beni tanıdı iyiki varsın, senin gibi insanlar daha var mı ya diyot arada. WhatsApp tan konuşuruz arada onunlada