Gerçek dost dediğimiz insanlara güveniriz, severiz, değer veririz ama bir gün geliyor o çok sevdiğin dostun sana kazak atıyor ya da bildiğin satıyor, sırt dönüyor ve aptal yerine koyuyor🤷🏻♀️ Sizin için hangi kazıktan sonra dostluğun geri dönüşü olamaz?
Dostunuz size nasıl bir kazık atarsa, geri dönüşü olamaz?
Olanlardan başka sonuçlar çıkarıyor ve beni yaftalarcasına ona buna söz ediyorsa bu dostluk değil hainliktir. Bu ve buna benzer kişilerin, bana onu bunu işim olmaz deyipte onlarla zevk-i sefa sorular sorup, yakın ve cancanlı davranışları oldukça iter. Hatta öyle iter ki aşağıdan onların o balondan yapılmış sahte yakınlıklarına, iltifatlara bakar kalırım. Sonunda ne mi olur.. Balon patlar tısss eder iner aşağı.. Bu gibi insanlardan sebepli yere uzaklaşmışımdır, sezgileri beni asla yanıltmaz.
Her zaman söylediğim bir şey var. Birisi bize kazık atmıyorsa henüz şartlar oluşmamış demektir. Yoksa her insanda bir kazık atma potansiyeli vardır. Buna kendimi de dahil ediyorum tabii ki. Sadece bazıları ufacık, günlük çıkarlar uğruna bile kazık atabilirken bazıları çok sebat ederler ve kolay kolay atmazlar. Aradaki fark budur. Mesele kazık atmayacak dost bulmak değildir. Mesele ufak çıkarlar uğruna satmayacak dost bulmaktır. O yüzden çok da şaşırmam ama o saatten sonra da asla geri dönüşü olmaz. Ne demişler dal rüzgarı affetse de kırılmıştır bir kere. Artık o dal artık asla yerine oturmaz. (Ben dal değilim, genelde affetmem de ama)
Değerli Arkadaşım. Kendi kendimize kazık attığımız şu fani dünyada başkalarının kazık atmasını pek yadırgamıyorum. Kabahat biz de kendimize vereceğimiz değeri karşımızda ki kişiye veriyor. Onu yüceltiyoruz işin sonunda yara alınca da merhem bulmakta zorlanıyoruz. BEN demek en iyisi aşırıya kaçılmadığı sürece.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kazık atması yeterli. Nasıl olduğunun ve içöeriğin önemi yok. O an o kadarını yapabildi, farklı durum ve imkanlarda daha fazlasını yapar derim. Bu sebeple en ufak bir kazık atması durumunda hayatımdan çıkar gider.
Ben değiştim, şöyle veya böyle oldum tarzı şeyler söylerse bana da onun yansıması olacağı için elveda derim. Her hangi bir olayda satıs, laf sokma, aptal yerine koyma durumlarının benim açımdan geri dönüşü..
Başkasına sinirlenip bana patlarsa, suçum olmadığı halde bana tavır alırsa geri dönüşü olmaz. Ben gereken konuşmayı yaparım, baktım hala aynı şeyleri tekrarlıyor o zaman dostluğumuzdan vazgeçerim.