Arkadaşının yüz üstü bırakması?

Arkadaşlar bir gün bir arkadaşımla kafe de otururken bir semt ke. ko. suna bulaştım (uzun hikaye ) ve elemanı yerden yere çaldım arkadaşım da izledi daha sonra dövdüğüm keko gururuna yediremeyip arkadaşını çağırdı bıçakla 2 kişi saldırıp dövdüler beni arkadaşım olacak eleman da bana saldırdıklarını görünce kaçtı, çok şükür bıçak vs yemedim kullanmadılar sadece yumruk vs atıp hınçlarını alıp gittiler, bir iki gün morluklarla gezdim o kadar, ama arkadaşımı bir türlü affedemiyorum çok eskiye ve özele dayanan bir dostluğumuz vardı, atsan atamazsın satsan satamazsın durumu vardır ya aynen öyle, ama bu yaptığını aşamadığım için 5 6 aydır muhattap olmuyorum, aradığı zaman da geçiştiriyorum işim var vs diye, en son bugün aradı ve ben de açık açık konuştum, ayıbının ve hatasının farkında olduğunu söyleyip özür diledi, ben de acele bir karar vermemek için hemen bir şey demedim, sadece bilmiyorum diyebildim, bir yandan beraber geçirdiğimiz eski güzel günleri düşünüyorum, bir yandan bu yaptığı ayıbı düşünüyorum, ben değilde dayak yiyen o olsaydı, ben dalardım umrumda olmazdı, en kötü dayak yerdim ama beraber yerdik yanlız ve tek bırakmazdım, şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum sizce yol verip hayatımdan atmalımıyım yoksa affetmelimiyim?

Güncellemeler
1 yıl
Hâlâ iletişim kurmadım kendisiyle, açık konuşmak gerekirse artık kurmayı da düşünmüyorum, affetmek mümkün değil, ve oturup muhabbet etsek de eski samimiyet olamaz o olay aklıma gelip duracağı için, yolu bahtı açık olsun
Arkadaşının yüz üstü bırakması?