Hayallerinin peşinde yorulmuş veya hayal etmenin lüks olduğu yaşantılar mevcut. Kimisi geleceğinden kaygılı, kimisi aşk hayatından müteellim, kimisi ise eğitim hayatı yüzünden mustarip düşmüş. Peki sizin için her şey çok güzel olabilecek mi? Ümidiniz var mı?
Herşey güzel olacak! Bu cümleyi ertelemeyi uzun vadelerde beklentiye düşmeyi bırakalı çok oldu. Yani daha kısa vadede güzelliklere odaklanıyorum çok ilerisini düşünmektense daha motive edici hissettiriyor beni. Kısa vadede mutlulukların iyi olacakların peşine düşmek ve onları düşüncemde yer ermek iyi hissettiriyor.👒
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tam anlamıyla her şeyin çok güzel olması daha doğrusu dört dörtlük olması mümkün değil, her zaman bir şeyler ya eksik ya da yarım olur kalır. Zaten aksini beklemek de biraz hayata aykırı. Yani lisedeki bir öğrenci üniversite kazandığı zaman her şeyin çok güzel olacağını düşünür, sonra vizeler finallerle uğraşır, mezun olur iş kaygısı başlar, sonra evlilik, sonra çoçuk derken ömür biter ömür. Bunun için en güzeli her şeyin çok güzel olmasını beklemek yerine anı yaşayıp yola devam etmek.
Beyaz kanatlarım çıkmayacak buna eminim. Her şey tercihlerime göre olacak.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ümit her zaman vardır. Bütün kazaların yaklaşık %88'i insan davranışı kaynaklıdır, %10'u tehlikeli durum ve %2'si önlenemez durumlardan kaynaklanmaktadır sayın Alphonse. (Bu bilgi için İSG dersi hocama teşekkür ediyorum.) Bunu şimdi insan hayatına uyarlıyorum. Demek ki insan hayatında %88 söz sahibi. Bundan mütevellit, eğer gerçekten isterse %88 ihtimalle hayatını kendi istediği yöne evriltebilir. %10 çevresindekilere ve %2 de Tanrı'ya kalmış. (Bana göre de Allah'a kalmış. Gerçi kimsenin Müslüman olduğumu bilmesine gerek yok ama neyse. Arada böyle suçlu hissediyorum.)
Benim hayatımda her şey çok güzel zaten. Koyduğu hedeflerin hepsine ulaşmış, ulaştıkca da yenilerini koyan bir adamim. Hayatımda hep 1-5-10 yıllık hedef ve planmalamalar oldu. Onlara ulaşmak ayrı bir mutluluk. Planlamasiz tek şey sağlık ve çok şükür ki ne kendim de ne de sevdiklerim de sağlık problemi olmadi. Bu konuda da şanslıyım.
Hayata karşı ümidim tükendi güzel günler görecek miyim onu bile dahi bilmiyorum malesef. Ne kadar her şeye pozitif bakttıysam o kadar insanlara karşı çökerdim malesef yaaa.😔😔😔
Keşke umut olsa. Mesela üniversite sınavını kazanmak ve açıktan okumak istiyorum fakat üç defa girdim kazanamadim başkalarına torpil geçiyorlar düşük puanla tip fakültesi vb üniversite de eğitim hayatına baslatiyorlar