OKB için psikoloğa gitmeyi düşünüyorum da, psikolog seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Yakın zamanda OKB için psikoloğa gitmeyi düşünüyorum da, psikolog seçerken dikkat etmem gereken noktalar, özellikler var mı?

Küçük bir şehirde yaşıyorum ve bu salgın döneminde yüz yüze görüşebileceğim psikolog seçeneğim ne kadar fazladır bilemiyorum açıkçası. O yüzden sizce yüz yüze görüşebileceğim bir psikolog mu aramalıyım yoksa online görüşebileceğim bir psikolog mu? (ve online ise nerelerden arayabilirim?)

Psikolog desteğini online olarak alsam da faydasını aynı şekilde görebilir miyim yoksa online olduğu için yüz yüzeye göre biraz daha eksik olur mu?

Bir psikoloğu seçmeden önce onda olması daha iyi olacak özellikler vs var mı ve varsa neler olmalı? Mesela ne mezunu olduğu veya nereden mezun olduğu ya da sertfikaları vs gibi.

Psikoloğumun kadın veya erkek olması ya da genç veya yaşlı olması bir fark yaratır mı? Eğer yaratırsa hangi şekilde seçmeliyim?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncell
Güncellemeler
+1 yıl
Hala güncell
Güncellemeler
+1 yıl
Bir de sonradan aklıma geldi de, normal psikolog ile klinik psikoloğu arasında tam olarak ne fark var? Hangisini seçmem daha iyidir veya hangisini seçtiğim kayda değer bir şey fark eder mi?
OKB için psikoloğa gitmeyi düşünüyorum da, psikolog seçerken nelere dikkat etmeliyim?