Mmmm bilmiyorum iyi günde herkes yanımızda; iyisin gülücük saçıyorsun mutlusun herkes çevrende olur. Kötü günde bir bakarsın senden başka kimse yok. İyi de her zaman yanındayım kötü günde bile diyen insanlara sonra ne oluyor ki ortadan kayboluyorlar? 🎈
İyi günde yanımızda olan insanlar kötü günde nereye gidiyor?
Kimse uğraşmak , tribinizi çekmek istemiyor. Sizi dinleyebilirler ama derdinize derman olamazlar. Sonuçta sizi ne kadar iyi anlayıp ne kadar yanınızda olabilir ki. Acınızı yaşayacak bir dost bulmak çok zor ve imkansiz gibi bir şeydir bu süreçte ve yaşamda. Hepimiz o kadar yalnız insanlarız ki aslında. Arkadaş dediğimiz şey eğlenmek , muhabbet etmek , dedikodudan oluşuyor. Ekstrem üzücü , kahredici bir olay yaşamadığımız sürece bizi sıkan şeyleri paylaşabiliriz ama gerçek bir acı da ne kadar yalnız ve değersiz olduğunuzu çok daha iyi anlarsınız. Hayatın kuralı bu. Kimse kimseyi anlayamaz. Umarım birinin bizi anlayıp yardım eli uzatmasına muhtaç kalacak kafaya hiç gelmeyiz çünkü o anlar insan gerçekten hayattan kopmak istiyor ve çaresiz yok..
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Kötü günümde kaybolanlardan çok yanımda olanlar oluyor. İşte böyle durumlarda elememiz gereken insanları hayatımızdan çıkarmak için çok iyi bir fırsat oluyor. Yanımda olan iyi insanlarda bana yetiyor.
Başka birinin iyi gününe ortak olmaya, o mutluluğu paylaşmaya gidiyordur. Senin kötü gününde yanında olmayan insan, başkalarının da kötü gününde yanında olmaz.
Dost kapısında ölene değil, canını sağ salim kurtarana şaşılır. Demiş Sadi Şirazi. Yine onun bir sözüyle cevap vereyim vefasız dostlara; insanlar bir vücudun uzuvları gibidir, nasıl ki bir uzca dert erişince diğerlerinin de kalmaz dermanı. Ey sen başkasının derdiyle dertlenmeyen kişi sana adam demek hiç layık olur mu?
Bir başka insanın iyi gününde neşesine neşe katıyor olmalı. Kendi sorunları olunca her dakika bulunabilen lakin senin sorunların olunca ulaşılamayan vefasız birisi hâline dönüşür. Ne yapılan iyiliğe ne de sana saygıları vardır.
İyi günde yanımda olanlar kötü günde de yanımda. Sen onlara nasıl yaklaşırsan onlarda sana öyle gelir yansımalar misali yürekten bağlıyım onlara. Belki hayattan boşvermişlikle uğraşıyor olabilirler.